Από πού θα παραγγείλω ποτά;

Από δημιουργικά κοκτέιλ μέχρι ψαγμένες μπύρες, δες κάβες, εταιρίες και εφαρμογές για να παραγγείλεις στο σπίτι το ποτό σου.
Από πού θα παραγγείλω ποτά;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα μπαρ έκλεισαν και εσύ δεν μπορείς να πας στο αλκοόλ; Ωραία, μπορεί το αλκοόλ να έρθει στην πόρτα σου, με μερικά κλικ.

Και αν μάλιστα είσαι και μερακλής, μπορείς να έχεις ακόμα και μπαρ στο… σπίτι σου, μπαίνοντας στο Stay the Fuck Home Bar, το πρώτο ψηφιακό μπαρ μέσα από το οποίο μπορείς να συναναστραφείς με φίλους αλλά και να γνωρίσεις νέους μέσω video chat. 

Σκέτη κάβα είσαι

Δεν χρειάζεται να πας άντερ-κάβα στην κάβα, αρκεί να μπεις στο e-shop της και να παραγγείλεις από εκεί το ποτό της αρεσκείας σου. Όλες σχεδόν οι κάβες τις Αθήνας διαθέτουν δυνατότητα online παραγγελιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αλυσίδα Celier (παράδοση εντός 3 εργάσιμων ημερών, μεταφορικά 9,50€ για παραγγελίες μέχρι 50€, δωρεάν για παραγγελίες άνω των 50€), τον Ανθίδη (αυθημερόν παράδοση για παραγγελίες έως τις 13.00 με χρέωση 12€ ανεξαρτήτως αξίας παραγγελίας, παράδοση σε 2-3 εργάσιμες με έξοδα 12€ για παραγγελίες μέχρι 50€, δωρεάν για παραγγελίες άνω των 50€), την Kylix (παράδοση σε 2-3 εργάσιμες, δυνατότητα αυθημερόν παράδοσης με έξτρα κόστος, δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εντός Αττικής, πλην αυτών των περιοχών) και το House of Wine (παράδοση σε 2 εργάσιμες, δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 60€ και άνω).



Κοκτέιλ στο σπίτι μέχρι να πεις Flask

Θα το βρεις ως εφαρμογή στο κινητό ή στο διαδίκτυο, με την οποία μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα την παραγγελία σου όπου και αν βρίσκεσαι στην Αθήνα και τα προάστια. Στέλνουν καθημερινά από τις 17.00 και μετά και ετοιμάζουν εξαιρετικές signature δημιουργίες όπως το Pine up με Tanqueray London dry gin, πουρέ ανανά, elderflower liqueur, σιρόπι μάνγκο και λάιμ ή το Trader Vic’s με Pampero Blanco rum, κρέμα φιστικιού, Cointreau orange liqueur, Angostura bitters, δικά τους bitters και λάιμ. Έχουν βέβαια και κλασικές, αγαπημένες επιλογές όπως Mojito, Zombie κ.α. Οι τιμές ξεκινούν από 7€, ενώ διαθέτουν και πακέτα (π.χ. έξι Mojito ή Zombie) σε καλύτερη τιμή.



Άγιο Πνεύμα κοκτεϊλικό

Στα Νότια Προάστια, το Holy Spirit στη Γλυφάδα στέλνει και αυτό στο σπίτι τα πληθωρικά του κοκτέιλ με ένα κλικ στη σελίδα του e-food.gr σε συσκευασίες 500 ml και 1 λίτρου. Από εδώ θα παραγγείλεις τη signature Margarita, το λατρεμένο Jack Sparrow με spiced dark rum, φρέσκο ginger και λικέρ αχλαδιού, το δυνατό Zombie, το γλυκόξινο Malakamazing me Brookers London dry gin και λικέρ mango και το γλυκό Fantastic Boyfriend με Belenkaya gold Russian vodka, πουρέ φράουλας και λικέρ καρύδας. Οι τιμή για τα 500ml είναι στα 19,50€.

Μπύρα από τον τόπο σου

Μπορεί οι pubs να έκλεισαν, όμως οι μπύρες των εγχώριων μικροζυθοποιιών, αλλά και δεκάδες διεθνείς ετικέτες, έρχονται στο σπίτι σου. Η Noctua για παράδειγμα, φέρνει τις Head Twister Pale Ale, Night Vision Black IPA και Insomnia IPA (2-3€ έκαστη) στην πόρτα σου και δέχεται παραγγελίες μέσω του mail [email protected], με μήνυμα στη σελίδα της στο FB αλλά και στο τηλέφωνο 21 0345 4484. Αν μάλιστα πάρεις κιβώτιο με 24 μπύρες, σου κάνουν έκπτωση και δώρο μπλουζάκι. 

Οι Strange Brew επίσης φέρνουν τις αγαπημένες μπύρες τους (αλλά και πολλές ακόμα) στην πόρτα σου: Jasmine IPA Draft 1lt, Dr Haze DIPA 330ml, Lemonfarm Saison 330ml, Uncle Jam's Coastal Hazy IPA και άλλες ετικέτες του tap room παραδίδονται αυθημερόν αν παραγγείλεις μέχρι τις 14.00, διαφορετικά την επόμενη εργάσιμη. Ελάχιστη παραγγελία 30€, δες τον τιμοκατάλογο εδώ.  



Στις επάλξεις βρίσκεται το Beershop.gr, από το οποίο μάλιστα μπορείς να παραγγείλεις και επιλεγμένες ετικέτες σε βαρέλι (1 λίτρο) με παράδοση 1-3 εργάσιμες με κόστος 3€, όπως και το Barley Cargo με περισσότερες από 550 ετικέτες μπύρας (δείτε τον κατάλογο εδώ), τις οποίες φέρνει την επόμενη εργάσιμη στο σπίτι σου με ελάχιστη παραγγελία 20€ και μεταφορικά 2,5€. Τηλέφωνο παραγγελιών το 2103230445.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v