10 ελληνικές μπύρες για να πιεις αυτό το καλοκαίρι

Να τις πιεις στο ποτήρι
Είναι δροσερές, μαύρες και ξανθιές, είναι IPA, είναι ανάλαφρες, είναι και «δυνατές». Κυρίως, είναι 100% ελληνικές. Δέκα μπύρες για τις καλοκαιρινές μας νύχτες – και μέρες.

Anastasiou All Day Lager
Ενδεικτική τιμή: 4€ το pint αποκλειστικά στην Local Pub στο Χαλάνδρι
Η «Καθημερινή» μπύρα της άρτη συσταθείσας μικροζυθοποιίας Αναστασίου είναι μια κλασική, «παραδοσιακή» lager με 3,8% αλκοόλ, ελαφριά και γευστική, αφράτη και παιχνιδιάρα, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε ελληνικό καλοκαίρι.
Chios House Ale
Ενδεικτική τιμή: 2,20€
Από τον Κάμπο τη Χίου έρχεται μια φρέσκια, απαστερίωτη Ale 4,9 %, με τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών να δίνουν το γευστικό και φρουτένιο στίγμα της κάνοντάς την μια απόλυτα καλοκαιρινή, απολαυστική μπύρα περιορισμένης παραγωγής.
Noctua Head Twister
Ενδεικτική τιμή: 2, 50€
Η Αθηναϊκή Μικροζυθοποιία Noctua έφτιαξε μια Ελληνική American pale ale, με 5,2% αλκοόλ γεμάτη γεύση με 4 διαφορετικούς λυκίσκους, μέτρια πικράδα, πλούσιο σώμα και έντονη επίγευση που μας προκαλεί να ανοίξουμε και άλλη μία. Και άλλη μία ακόμα.
Flaros Session Ale
Ενδεικτική τιμή: 2,79€  
H πρώτη ετικέτα της σιφνέικης Flaros είναι μια session pale ale με 4,7 % αλκοόλ, τρία είδη λυκίσκου και έντονα εξωτικά και τροπικά αρώματα, καθώς και αρώματα πεύκου και γρασιδιού. Η γλυκόπικρη γεύση της είναι ό,τι πρέπει για να μας ξεδιψάσει ψυχές τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες.
Αν αναρωτιέστε τι εστί «φλάρος» τώρα, ιδού:

Strange Brew Jasmin
Ενδεικτική τιμή: 2,90€  
Η gypsy ζυθοποιία Strange Brew βρίσκεται πίσω από μια υπέροχη IPA με έντονη και πολύπλοκη γεύση, 6,2% αλκοόλ, γλυκιά στην αρχή με νότες μαρμελάδας και πικρή στη συνέχεια με το λυκίσκο να επικρατεί κατά κράτος. Αρώματα πορτοκαλιού αλλά και ανθών πορτοκαλιάς, γιασεμιού και άλλων λουλουδιών συμπληρώνουν την καλοκαιρινή εμπειρία.
Satyr Brews Menace
Ενδεικτική τιμή: 2,95€
Από τον κάμπο της Χίου στο ποτήρι μας αυτή η IPA με 5,2% αποτελεί ναυαρχίδα των Satyr Brews, έχει αρώματα από πέντε λυκίσκους και υπέροχη φρουτώδη γεύση, γλυκιά και πικρή, με νότες καραμέλας κίτρου και γκρέιπφρουτ.
Dark Crops Freezing Moon
Ενδεικτική τιμή: 3,40€
Μια Imperial Stout με υψηλό αλκοόλ (11%) και έντονα χαρακτηριστικά καφέ και σοκολάτας, από την Dark Crops Brewery σε συνεργασία με την Ηλειακή Ζυθοποιία και παράλληλα φόρος τιμής στους Mayhem.

Dark Crops Non Serviam
Ενδεικτική –ουυυυυυυ – τιμή : 6,66€
Η Dark Crops συνεχίζει το μοτίβο «black metal black beer», συνεργάζεται με τους Rotting Christ και δίνει αυτήν την μαύρη μπύρα με 11% αλκοόλ, σοκολατένια γεύση και ωρίμανση σε βαρέλια bourbon. Θα’χει πλάκα να τη ζητήσετε σε μπαρ: «Σέρβιρέ μου μια Non Serviam!».
Σόλο Μποέμισσα
Ενδεικτική τιμή: 2,45€ 
Εναλλακτική, αντισυμβατική και αρτίστα, αυτή Νορβηγο-Κρητική hoppy lager με 4,7% αλκοόλ είναι η πρώτη καθαρόαιμη lager της Σόλο μοσχοβολάει λεμόνι και λυκίσκο, διαθέτει ετικέτα που επιδέχεται… χρωματισμού και είναι πιο γλυκόπιοτη και από ημίγλυκο κρασί.
Voreia Funky Greek Summer
Ενδεικτική τιμή: 1,90€
Το όνομά της τα λέει όλα. Η μπύρα από της Σέρρες είναι ξανθιά, αρωματική μπύρα, με διακριτικά αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών, 4,8% αλκοόλ, διακριτική παρουσία Αμερικάνικων λυκίσκων και εν ολίγοις όλο το καλοκαίρι σε ένα μπουκάλι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v