Ποτό στο σπίτι: Τα delivery της Αθήνας

Η δίψα μας για κατ’ οίκον αλκοόλ δικαιώνεται. Κοκτέιλ, ψαγμένες μπύρες και kits για κατ’ οίκον δημιουργίες με ένα κλικ στην πόρτα μας.
Ποτό στο σπίτι: Τα delivery της Αθήνας

Ο καιρός σηκώνει σπιτοκατάσταση, όμως έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια: βότκα πορτοκάλι, ρούμι κόλα άντε και καμιά «ξανθιά» (μπύρα).

Ζηλεύεις τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που δοκιμάζεις στις μπάρες της Αθήνας και τις ψαγμένες μπύρες των pubs. Ζήλεια τέλος, αφού μπορεί ο Γιάννης (ή όπως σε λένε τελοσπάντων) να μην δύναται να πάει προς το αλκοόλ, έρχεται όμως το αλκοόλ προς τον Γιάννη, με ένα κλικ ή τηλέφωνο.

Ξεκινάμε με τα ωραιότατα κοκτέιλ του TYCO, το οποίο αφού μας τα έδωσε χεράτα σε χαμηλές τιμές και πλαστικό ποτηράκι, πλέον μας τα φέρνει και στο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, με ένα τηλεφώνημα μεταξύ 17.00 και 02.00. Ο νέος του κατάλογος περιλαμβάνει και ζεστές επιλογές – χειμώνας γαρ – όπως το Lubumba με ρούμι ή ουίσκι, spiced chocolate, καφέ και κρέμα gingerbread και το κλασικό, αγαπημένο Gluhwein. Κατά τα άλλα, παραγγέλνετε τα signature #1 με βότκα, TYCO raspberry και cacao liquer, το #4 με λευκή τεκίλα, TYCO chili, ginger cardial και pink grapefruit juice και κλασικές αξίες όπως Bloody Mary, Mojito, Margarita κ.α. Τα signature κοκτέιλ κοστίζουν 6€, τα απλά στα 5€.


Το flask.gr είναι το 1o cocktail delivery app αλλά και site, το οποίο στέλνει τις δημιουργίες του στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια από τις 17:00 μέχρι τη 1:00. Από εδώ παραγγέλνουμε Bon Maman με London dry gin, σιρόπι κανέλλας και μαρμελάδα raspberry, Trader Vic's με ρούμι, orgeat, λικέρ πορτοκάλι, λάιμ και μπίτερς, κλασικές αξίες όπως Margarita, Mojito και Daquiri και πολλά ακόμα κοκτέιλ με βάση το τζιν, το ρούμι, την τεκίλα και την βότκα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5€.


Εξίσου ωραία και φτηνά, τα cocktail της αλυσίδας των Bubbletale έρχονται στην πόρτα μας τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της αλυσίδας (9.00 με 20.00) με επιλογές όπως τα Flying balloons με βότκα, μάνγκο, φράουλα και bubbles ροδάκινο και Bubblegum με βότκα, φράουλα, τσιχλόφουσκα και bubbles λίτσι. Οι τιμές τους στα 5€.

Στα Burger Joint τώρα, στην Γλυφάδα και το Ψυχικό, μαζί με τα λαχταριστά τους burger τσιμπάμε και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ σε μεγάλη ποικιλία. Η λίστα τους περιλαμβάνει 13 συνολικά επιλογές, όπως τα Zombie, F Spice με Havana Reserva, τζίντζερ, μέλι, λάιμ και ταμπάσκο, Gin cucumber Martini, Pink Bomb με Bankes Gin, χυμό λεμόνι, σιρόπι ασπραδιού και strawberry liquer και Tequila Rosa με El Jimador Blanco, χυμό pink grapefruit, λάιμ και σιρόπι αγαύης. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€ με 11€, ενώ σερβίρονται σπίτι σας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.55 το βράδυ.

Αν πάλι βαρεθήκατε τις παραδοσιακές μπύρες από το περίπτερο για τις μαζώξεις, το Beer Shop  και το Greek Beer Shop φιλοξενούν δεκάδες ετικέτες από ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες και τις φέρνουν στην πόρτα σας σε 2-3 εργάσιμες ημέρες για γευστικές δοκιμές ζύθου. Μάλιστα το Beer Shop διαθέτει και κιτ ζυθοποίησης για να φτιάξετε τις δικές σας μπύρες.

Τέλος, αν η παρέα ψήνεται για «φτιαχ’το μόνος σου», το Drinkworks αναλαμβάνει να σας στείλει στο σπίτι αυθημερόν (για παραγγελίες μέχρι τις 16.00, εντός Αττικής) 22 κοκτέιλ κιτς με συνταγή, αλκοόλ και όλα τα υλικά που χρειάζονται για να φτιάξετε κοκτέιλ όπως Dry Martini, Mojito, Caipiroska, Skinos Sour κ.α. Ενδεικτικά, ένα Mojito Supreme Box για 14 σερβιρίσματα κοστίζει 55€. 


Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v