Οι πιο παράξενες γεύσεις παγωτού στην Αθήνα

Έχετε δοκιμάσει παγωτό μουστάρδα; Τζατζίκι; Ρακόμελο; Μαγειρίτσα; Επτά διευθύνσεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη για να τα… δείτε όλα.
Το παγωτό ανθότυρο με κατσικίσιο τυρί και περγαμόντο, στο (καταπληκτικό σε όλα του) Le Greche (Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, και Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου 2, Φάρος Ψυχικού).

Το παγωτό χαλβάς που φτιάχνουν στο Κόκκιον (Πρωτογένους 2, Ψυρρή) και ευωδιάζει μέλι και ταχίνι, αλλά και το πολύ πρωτότυπο Μασκαρπόνε τους, με σύκο και πετιμέζι.

Το παγωτό μουστάρδα της Τούλας (Ευτυχίδου 41, Παγκράτι) που φτιάχνεται με ολόκληρα κομμάτια αμύγδαλου, άφθονη καραμέλα, θυμαρίσιο μέλι, ανθόνερο και πρόβειο γάλα.

Το κιουνεφέ του Zuccherino (Αγ. Αλεξάνδρου 41, Π. Φάληρο και Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι) που μεταμορφώνει το απόλυτο «τυρένιο» γλυκό της εγγύς Ανατολής σε σούπερ μπάλες παγωτού.

Το ρακόμελο και το ρυζόγαλο του Fatto a Mano (Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι) δυο γεύσεις που ευωδιάζουν Ελλάδα πιο πολύ και από τον χαλβά.

Η μαστίχα με ροζ πιπέρι του Kayak (Ιωάννου Μεταξά 24-26, Γλυφάδα) γιατί αν το παγωτό σου δεν είναι και λίγο πικάντικο, δεν έχεις φάει πρωτότυπο παγωτό.

Το… τζατζίκι, ω ναι, παγωτό τζατζίκι του Gelato Home Café (Σταδίου 30 και Κοραή, κέντρο) είναι το τέλειο επιδόρπιο μετά τα πιτόγυρά σου.

Και έξτρα μπόνους: Δεν είναι στην Αθήνα, αλλά όταν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη θυμηθείτε να περάσετε από το Pagoseto (Δημητρίου Γούναρη 18), που πάει την πρωτοπορία ένα βήμα παραπέρα από τα (φανταστικά) μπουγάτσα, τσουρέκι, σύκο, και φτιάχνει παγωτό… μαγειρίτσα, φέτα με μέλι και σουσάμι και… Τούμπα Libre (ρετσίνα Coca Cola, για τους αδαείς).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v