Τα αγαπημένα μας γλυκά στο κέντρο

Έξι γωνιές σκέτη κόλαση στο κέντρο της Αθήνας, για τα πιο λαχταριστά, πιο σιροπιαστά και πιο σοκολατένια γλυκά.
Τα αγαπημένα μας γλυκά στο κέντρο

Προσπαθούμε να μένουμε πιστοί στο πλάνο διατροφής μας, και προσπαθούμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στις υγιεινές τροφές. Αλλά μερικές φορές θες να φας ένα γλυκό, και μετά να μην έχεις ενοχές. Κι επειδή αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να φας καλό γλυκό, έχουμε μερικές διευθύνσεις να σου προτείνουμε, που θα φας καλύτερα.

Κτιστάκης
Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ.: 210 5240891
Αν θέλεις λουκουμάδες, εκεί θα πας. Εδώ και παραπάνω από έναν αιώνα, ο Κτιστάκης φτιάχνει τους πιο ωραίους (και ιστορικούς) λουκουμάδες της πόλης. Το σιρόπι τους απορροφάται, κάνοντας το εσωτερικό τους να λιώνει και να προσφέρει απίστευτη γλύκα στον ουρανίσκο μας, με την κρούστα τους να είναι όσο τραγανή πρέπει. Χωρίς μέλι από πάνω, αλλά μόνο με λίγη κανέλα και σουσάμι, οι λουκουμάδες του Κτιστάκη είναι το τέλειο γλυκό για να ευχαριστηθούμε χωρίς να βαρύνουμε.

Ανδριάς
Σεβαστουπόλεως 64, Αμπελόκηποι
Και από τους λουκουμάδες, πάμε σε ένα ακόμα κλασικό και πάντα επίκαιρο γλυκό: το προφιτερόλ. Και το προφιτερόλ του Ανδριά είναι ξακουστό σε όλη την Αθήνα. Προφανώς, για να έχει γίνει τόσο θρύλος, η γεύση του δεν παίζεται, αλλά αυτό που πραγματικά σε κάνει να κολλήσεις είναι το τεράστιο μέγεθός του, που είναι αρκετό για να χορτάσεις και εσύ, και η παρέα σου. Αν πάλι, για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνουμε, δεν αγαπάτε και τόσο το προφιτερόλ, η lemon pie του είναι μια ακόμα καλή πρόταση.

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή
Αισχύλου 3, Ψυρρή, τηλ: 210 3245862
Αν θες σιροπιαστά, τα Σερμπέτια είναι από τα καλύτερα μέρη για να πας. Μένει ανοιχτό μέχρι αργά, και στα τραπεζάκια του σερβίρει σε κάθε λογής ξενύχτηδες λαχταριστά μπακλαβαδάκια, κανταΐφια και τουλουμπάκια, σε μια μεγάλη… ποικιλία (ναι, οι ποικιλίες υπάρχουν και στα γλυκά, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους) που έρχεται να δέσει με μερικές μπάλες παγωτό, και σε κάνει να ξεχάσεις ότι πρέπει να γυρίσεις σπίτι.

Little Kook
Καραΐσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144
Το παραμυθένιο μαγαζί που ήρθε κι έφερε λίγη αναγκαία μαγεία στο τσιμέντο του κέντρου, σερβίρει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά κέικ. Σοκολάτες, κέικ με φιστικοβούτυρο, red velvet cake και κέικ καρότου, και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Τα συνδυάζουμε – προφανώς – με την υπέροχη ζεστή του σοκολάτα, και μετά αράζουμε στα κουκλίστικα καναπεδάκια του, για να αναρωτηθούμε αν εκείνη η μάγισσα που βλέπουμε απέναντι είναι κομμάτι των σκηνικών, ή παραίσθηση από την υπερβολική ζάχαρη. (Spoiler: σκηνικό είναι, δεν υπάρχει “υπερβολική ζάχαρη”, είναι ένας μύθος.)

Sorolop
Μπενάκη και Μεταξά, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1118
Το Sorolop μας σερβίρει παγωτό, προφιτερόλ και τσουρέκι. Και το ξέρεις πως όταν ένα μαγαζί επιλέγει να ειδικευθεί σε τρία μόλις γλυκά, θα τα απογειώσει και θα μας τα προσφέρει σε συνδυασμούς υπέροχους, όπως τα τσουρεκομάφιν με γέμιση μαρμελάδας. Τα προφιτερόλ του είναι σκέτη κόλαση, ειδικά με σοκολάτα υγείας, και – για να μην ξεφεύγουμε από την σοκολάτα, που της έχουμε αδυναμία – το σορμπέ σοκολάτας είναι όλα τα λεφτά.

Desire
Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ: 210 3632333
Είναι ρετρό, είναι μικρό και αξιολάτρευτο, και μας σερβίρει φοβερά γλυκά που συνδυάζουν παράδοση με γαλλική φινέτσα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία λαχταριστών κέικ για να διαλέξουμε, όπως και πολλές (και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες) τάρτες, όπως αυτή με κάστανο, ή η τάρτα σαμπάνιας. Όλα τα γλυκά είναι φρεσκότατα και δείχνουν πεντανόστιμα, και ίσως χρειαστούμε λίγη ώρα για να διαλέξουμε. Αφού χρειαστούμε πρώτα λίγη ώρα για να πάρουμε μια ανάσα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v