Πέντε ψαγμένα deli-παντοπωλεία στην Αθήνα

Τυριά και αλλαντικά που δε θα βρεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και κάθε λογής deli νοστιμιές σε 5 διευθύνσεις της Αθήνας που το ψάχνουν.

Θέλετε να γεμίσετε το ψυγείο και το τραπέζι σας με ψαγμένες γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου; Αναρωτιέστε τι γεύση έχει η τρούφα, το μπρικ, αλλά και τι διάολο είναι η Μπρεζαόλα;

Απαντήσεις για όλα (και για την Μπρεζαόλα) θα βρείτε στις παρακάτω πέντε γκουρμέ και deli διευθύνσεις.

ERGON House
Μητροπόλεως 23, Κέντρο, τηλ: 2100109090

 



Είναι και εστιατόριο, αλλά και μανάβικο, και σούπερ μάρκετ και μπαρ (στην ταράτσα) και κρεοπωλείο και ξενοδοχείο. Απ’ όλα έχει το κτίριο της Μητροπόλεως, με το σούπερ μοντέρνο εσωτερικό, στο οποίο δεσπόζουν ράφια με προϊόντα ντελικατέσεν της εταιρείας, από τα πιο απλά, όπως γαλακτοκομικά, χειροποίητα ψωμιά, ζυμαρικά και σάλτσες, μέχρι τα πιο ψαγμένα όπως spread φέτας με πιπεριά φλωρίνης, άγρια τρούφα Πίνδου σε ελαιόλαδο, αλοιφή ταραμά και κους κους από αλεύρι Dinkel. Διαθέτει και online κατάστημα για παραγγελίες.

Nora's Deli
Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 3389349

 



Μικρούς deli γευστικούς θησαυρούς δίπλα στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης θα ανακαλύψετε κάνοντας μια βόλτα στο εσωτερικό αυτού του παντοπωλείου στο Κολωνάκι, το οποίο συνεργάζεται με εγχώριους και διεθνείς παραγωγούς. Ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού, ελιές από τις Ροβιές, σπιτικές σάλτσες από τη Θράκη, γαρίδες μαρινάτες, δαμασκηνοελιές από το Άργος, βιολογικό Prosciutto Crudo και Οσομπούκο Μόσχου, μαρμελάδα κόκκινου κρεμμυδιού, τσάτνεϊ ντομάτας με κρεμμύδι, αρτοποιήματα μικρών οικοτεχνιών, άγρια μανιτάρια Γαλλίας και άλλα τέτοια ωραία και… ντέλι. Διαθέτει επίσης online κατάστημα για να τα κατ’ οίκον παράδοση.

Degustation
Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3627744

 



Ακριβώς πάνω στην πλατεία του Κολωνακίου, αυτό το ντέλι-μπακάλικο μας ταξιδεύει μέσα από γεύσεις και αρώματα σε χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία. Εδώ τα τυριά πρωταγωνιστούν, με κλασικές επιλογές όπως κασέρι, λαδωτήρι, μανούρι, γλυκές και πικάντικες γραβιέρες, Πεκορίνο με Τρούφα, κατσικίσια τυριά με κρούστα, όμως οι φαν των αλλαντικών θα βρουν εξίσου ωραία πραγματάκια, όπως Bresaola di Punta, σαλάμι Μιλάνο, Μορταδέλα Bolognia/ με Τρούφα, ποικιλία λουκάνικων με γεύσεις και Jamon. Ζυμαρικά, μπαχαρικά, σιρόπια, χαβιάρι, αυγοτάραχο και σοκολατένιες προτάσεις συμπληρώνουν την εικόνα ενός πραγματικού… ντεγκουστασιόν.

Benito
Θέτιδος 22, Π. Φάληρο, 210 9837677

 



Από το ντέλι της Θέτιδος θα αγοράσετε ελληνικά παραδοσιακά τυριά, γραβιέρες αλλά και τυριά εισαγωγής από Ιταλία, όπως μοτσαρέλα, πεκορίνο, παρμεζάνα και μασκαρπόνε, από Γαλλία (μπρι, τυρί Πυρηναίων, γραβιέρα comte, τυρί Raclette, και επιλογές τυριών από Ολλανδία, όπως γκούντα με πράσινο πέστο και γκούντα με τρούφα και καπνιστό τυρί με ζαμπόν. Διαθέτουν και online e-shop με όλα τα προϊόντα τους, ενώ δέχονται και τηλεφωνικές παραγγελίες.

Provence deli
Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 8981435

 



Γευστικό ταξίδι από τους Αμπελόκηπους μέχρι τα… Πυρήναια και από εκεί στο Leon της Ισπανίας και τις σπηλιές του ροκφόρ στη Γαλλία προσφέρει στους απανταχού λάτρεις των εκλεκτών τυριών και αλλαντικών, το delicatessen των Αμπελοκήπων. Τι παίρνουμε από εδώ; Gorgonzola Oro από το Cuneo της Λομβαρδίας, αλλαντικό μόσχου Cecina de Leon, μοσχαρίσιο Νούμπουλο Κέρκυρας, φρέσκα chevre, brie με μαύρη τρούφα, Vento D’estate Riserva από την Ιταλία με βότανα, σαλάδο Κερκύρας, αλλά και ζυμαρικά ταλιολίνι με τρούφα, μανιτάρια πορτσίνι, σπεκ Fesa Trentino Meggio, αλλά και πληθώρα κρασιών από εγχώριους και διεθνείς αμπελώνες. Και εδώ, μπορείτε να παραγγείλετε online.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v