Λίγο δωρεάν θερινό σινεμά ακόμα, θα πάρετε;

Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει δριμύτερο και μας περιμένει σε πάρκα, πεζόδρομους και πλατείες, να δούμε δωρεάν σινεμά κάτω από τα αστέρια.
Λίγο δωρεάν θερινό σινεμά ακόμα, θα πάρετε;
Μετά από ένα σύντομο θερινό διάλειμμα, το 7ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα και μας προσκαλεί στην Πλατεία Παναιτωλίου στη Νέα Ιωνία με την προβολή μίας ακόμη κορυφαίας στιγμής της βρετανικής γοτθικής κινηματογραφίας. Ο λόγος για το «Καταραμένο Σκιάχτρο» (“Τhe Wicker Man”, 1973) του Ρόμπιν Χάρντι, μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών!

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου, στις 21:00, στην εκδοχή που οραματίστηκε εξ αρχής ο σκηνοθέτης, χωρίς τις παρεμβάσεις των παραγωγών. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που η ταινία προβάλλεται στην πλήρη εκδοχή της στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται την Τετάρτη 23 Αυγούστου στην αυλή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το κύκνειο άσμα του Ντέιβιντ Λιν «Το Πέρασμα στην Ινδία» (1984) για το οποίο ο σκηνοθέτης του Λόρενς της Αραβίας και του Δόκτωρ Ζιβάγκο συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες και δύο νίκες στα Όσκαρ (Β' Γυναικείος ρόλος για την υπέροχη Πέγκι Άσκροφτ και Καλύτερη Μουσική για τις αριστοκρατικές παρτιτούρες του Μορίς Ζαρ), αφήνοντας παρακαταθήκη ένα από τα τελευταία γνήσια μεγαλειώδη φιλμ στην ιστορία του σινεμά.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα δούμε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης (1985) του Έκτορ Μπαμπένκο. Γραμμένο το 1976 από τον εκπατρισμένο Αργεντινό λογοτέχνη Μανουέλ Πουίγκ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» θριάμβευσε στις Κάννες και κέρδισε 4 υποψηφιότητες στα Όσκαρ, από τα οποία ο Γουίλιαμ Χαρτ κατέληξε με ένα χρυσό αγαλματάκι που του ανήκε δικαιωματικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών του 7ου Athens Open Air Film Festival εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v