9 σούπερ ταινίες για να δείτε τον Αύγουστο

Επανεκδόσεις αριστουργημάτων, διαφορετικές ρομαντικές κομεντί, σκοτεινά νέο γουέστερν και πολεμικά έπη γεμίζουν τον Αύγουστο... σινεμά.
9 σούπερ ταινίες για να δείτε τον Αύγουστο
Σε θερινά σινεμά, multiplex για όσους έχουν κουνουποφοβία, αλλά και στο Netflix οι ταινίες που θα μας κρατήσουν σινεφίλ συντροφιά τον Αύγουστο έχουν δράση, δράμα, τρόμο και συγκίνηση.

Ξεχωρίσαμε 9 τρέχουσες και προσεχείς για τα μάτια σας μόνο.

Και τα αυτιά σας.

Σουζάνα, με Σκοτώνεις

Ο Ελίχιο είναι ένας Μεξικανός δευτεροκλασάτος ηθοποιός που ένα πρωί διαπιστώνει πως η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει εντελώς απροειδοποίητα. Την αναζητά παντού και όταν ανακαλύπτει πως έχει φύγει από την πόλη του Μεξικού για ένα λογοτεχνικό εργαστήριο στην Άιοβα, παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ. Ένας υπέροχος Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ πρωταγωνιστεί σε μια λιτή αλλά διαφορετική συναισθηματική κομεντί, μακριά από τα χολυγουντιανά στερεότυπα που κουράζουν και βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χοσέ Αγκουστίν «Ciudades Desiertas».

Μαύρος Πύργος

Το εφτάτομο μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ συμπυκνώνεται και μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Νικολάι Αρσέλ, με ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο «φωτιά», Ίντρις Έλμπα και Μάθιου Μακόναχι. Φαντασία, περιπέτεια, τρόμος και αγωνία σε ένα γουέστερν ηρωικής φαντασίας που εξελίσσεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, τον Μέσο Κόσμο, με επίκεντρο την απόλυτη μάχη καλού και κακού.

Στα Ίχνη του Ανέμου

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή της Αμερικής. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο σεναριογράφος του σκοτεινού Sicario και του εξαιρετικού Hell or High Water Τέιλορ Σέρινταν καταλαμβάνει τη θέση του σκηνοθέτη και μας χαρίζει ένα σκοτεινό και πικρό νέο- γουέστερν στην εσχατιά της Αμερικής.

Το Δένδρο που Πληγώναμε
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Αυγούστου

Χίος, καθώς ξεκινά ελπιδοφόρα η δεκαετία του ’60. Ελάχιστες μέρες απομένουν για να κλείσουν τα σχολεία και να ξεκινήσουν επιτέλους οι καλοκαιρινές διακοπές. Όχι όμως χωρίς κάποιες μικροαναποδιές. Ένα άτυχο περιστατικό θα σταθεί αιτία να χαλάσει, χωρίς να το θέλουν, η φιλία δυο μικρών αγοριών. Στα μέσα του καλοκαιριού θα ξανασμίξουν, και θα περάσουν μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι. Το φθινόπωρο, όμως, καταφθάνει πριν καλά-καλά το καταλάβουν, διακόπτοντας τις μέρες της ανεμελιάς. Μία από τις πιο αθώες και τρυφερές ελληνικές ιστορίες ενηλικίωσης, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, προβάλλεται σε νέα αποκατεστημένη χρωματικά και ψηφιακή κόπια ανάλυσης 4Κ. Μαζί προβάλλεται και η μικρού μήκους ταινία του Δήμου Αβδελιώδη «Αθέμιτος Ανταγωνισμός».

Πλανητάριο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Αυγούστου

Βρισκόμαστε στο Παρίσι, στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Η Κέιτ και η Λόρα Μπάρλοου,  δύο νεαρές κοπέλες και μέντιουμ, ολοκληρώνουν την περιοδεία τους. Γοητευμένος από το χάρισμα τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, ο Αντρέ Κορμπέν, τις προσλαμβάνει για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στη δίνη του κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, η νέα αυτή οικογένεια δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη. Νάταλι Πόρτμαν και Λίλυ-Ρόουζ Ντεπ πρωταγωνιστούν σε ένα ατμοσφαιρικό δράμα φαντασίας και μυστηρίου σε σκηνοθεσία Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι.

Η Λάμψη
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Αυγούστου

Το αριστουργηματικό θρίλερ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, βασισμένο σε βιβλίο του Στήβεν Κινγκ, κυκλοφορεί σε επανέκδοση ανάλυσης 4Κ ώστε να ζήσουμε ξανά τον εφιάλτη σε ψηφιακή ανάλυση. Ένας συγγραφέας (Τζακ Νίκολσον) καταφθάνει με την οικογένεια του σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο Κολοράντο. Περίεργα οράματα εισβάλουν στο μυαλό του, τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα του ξενοδοχείου κι ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας, προσπαθεί να δολοφονήσει την οικογένειά του.

Dunkirk
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 24 Αυγούστου

Το νέο κινηματογραφικό project του Κρίστοφερ Νόλαν οποθετείται στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εμπνέεται από την Επιχείρηση «Ντιναμό», την απίθανη αποστολή διάσωσης 340.000 στρατιωτών των συμμαχικών στρατευμάτων που διασώθηκαν μετά την παγίδευσή τους από τους Ναζί στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας. Στο all star cast του νέου έπους του Νόλαν βρίσκουμε τους τους Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα και Τομ Χάρντι.

Atomic Blonde
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου

Καλοκαίρι χωρίς action ταινία δε νοείται. Φέτος την… δόση μας θα πάρουμε από την Σαρλιζ Θερόν, στον ρόλο της πιο επικίνδυνης εκτελέστριας της MI6. Αποστολή της η υποκλοπή κάποιων πολύ σημαντικών εγγράφων στο Βερολίνο, εκεί όπου θα συνεργαστεί με τον Τζέιμς ΜακΑβόι που συμπρωταγωνιστεί. Την εντυπωσιακή σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντέβιντ Λέιτς, σκηνοθέτης του πρώτου Jon Wick.

Death Note
Ημερομηνία Κυκλοφορίας (αποκλειστικά μέσω Netflix): 25 Αυγούστου 2017

Ο νεαρός μαθητής Light Turner, βρίσκει ένα τετράδιο που έπεσε από τον ουρανό στην αυλή του σχολείου του. Αυτό το τετράδιο έχει την ικανότητα να σκοτώνει οποιουδήποτε το όνομα γραφτεί στις σελίδες του, είτε προκαλώντας του καρδιακή προσβολή είτε με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο κάτοχός του. Όμως υπάρχουν διάφοροι κανόνες γραμμένοι στις πρώτες σελίδες του, κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα ώστε να επιτελέσει τον σκοπό του. Η νέα ταινία του Netflix βασίζεται στο διάσημο ομότιτλο ιαπωνικό manga των Τσουγκούμι Ομπα και Τακέσι Ομπάτα και το συνεπακόλουθο και εξίσου δημοφιλές anime.

Ν. Γ. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v