Αυτές τις ταινιάρες του Netflix δεν τις είδες ακόμα

Απόφυγε τη σαβούρα της πλατφόρμας και δώσε βάση σε ταινίες που δεν φιγουράρουν στις τοπ λίστες, αλλά αξίζουν κάθε λεπτό τους.
Αυτές τις ταινιάρες του Netflix δεν τις είδες ακόμα

Από σοκαριστικά ντοκιμαντέρ, μέχρι θρίλερ τρόμου με έντονη αλληγορία και αληθινές ιστορίες που θα μιλήσουν στην ψυχούλα σου, ο αλγόριθμος του Netflix σίγουρα δεν ξέρει ότι θες να δεις καλό σινεμά – γι’ αυτό και σου προωθεί τον mainstream κατιμά.

Απόφυγέ τον και εστίασε σε διαμαντάκια που πραγματικά αξίζουν, όπως τα παρακάτω. 

Blackfish (2013)

Σκοτώνουν οι φάλαινες; Φυσικά. Το Blackfish είναι η ιστορία μιας εξ αυτών, εν προκειμένω της Όρκας Tilikum, ο οποία σκότωσε τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η εκπαιδεύτριά της Ντον Μπράνσο, τον Φεβρουάριο του 2010. Αυτά παθαίνεις αν φυλακίζεις πλάσματα που έχουν μάθει να ζουν ελεύθερα. Ντοκιμαντέρ που θα σε κάνει να μισήσεις κι άλλο τον άνθρωπο.



Contratiempo (2016)

Ο νεαρός και καταξιωμένος επιχειρηματίας Αντριάν Ντόρια ξυπνάει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, κλειδωμένο από μέσα, με το νεκρό σώμα της ερωμένης του στο πλευρό του. Και εσύ, ως θεατής, μπαίνεις μέσα σε έναν λαβύρινθο ανατροπών που η μία διαδέχεται την άλλη μέχρι που στο τέλος λες «Ε, όχι!». Και μετά ξανά μανά ανατροπή. Απολαυστικό.



His House (2020)

Μα, γίνεται μια πρόσφατη ταινία τρόμου να είναι καλή; Γίνεται. Ο Ρέμι Γουίκς κατορθώνει να κάνει κάτι καινούργιο και φρέσκο σε ένα είδος που αργοπεθαίνει και φέρνει στην οθόνη σου ένα κλειστοφοβικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι και ένα (στοιχειωμένο προφανώς) σπίτι.



Private Life (2018)

Πωλ Τζιαμάτι, διάολε. Τι ηθοποιός! Να τον χαίρεται η Ταμάρα Τζένκινς (η οσκαρική σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Savages») κι εμείς φυσικά, που έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε μια υπέροχη ταινία για ένα ζευγάρι 45αρηδων που προσπαθούν να κάνουν παιδί, συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουμε δα και όλη τη ζωή μπροστά μας τελικά.



Under the Shadow (2016)

Ω ναι, κι άλλος καλός τρόμος με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις αυτή τη φορά. Η Σιντέχ και η κόρη της ζουν στην Τεχεράνη του 1988, η οποία βομβαρδίζεται από το Ιράκ, και διαπιστώνουν ότι κάτι απόκοσμο βρίσκεται στο διαμέρισμά τους. Υποβλητικό, αλληγορικό, και σφιχτοδεμένο θρίλερ τρόμου για τα φαντάσματα του πολέμου.



The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του διάσημου Βρετανού/Νιγηριανού ηθοποιού Chiwetel Ejiofor, θυμίζει ταινία μεγάλου δημιουργού. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, αφηγείται στα αγγλικά και στην Chichewa (γλώσσα από το Μαλάουι), την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που αποβάλλεται από το σχολείο επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα δίδακτρα, όμως γίνεται η ελπίδα του χωριού του που μαστίζεται από την έλλειψη νερού. Συγκινητικό, ανθρώπινο, υπέροχο δράμα για όλη την οικογένεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v