Τα τελευταία θερινά σινεμά: Τι προλαβαίνουμε να δούμε;

Ο Σεπτέμβριος κλείνει την αυλαία για τα θερινά σινεμά, όμως εμείς ακόμα προφταίνουμε να δούμε αγαπημένες ταινίες.
Τα τελευταία θερινά σινεμά: Τι προλαβαίνουμε να δούμε;

Αυτό ήταν, η σεζόν των θερινών φτάνει στο τέλος της όμως εμείς προλαβαίνουμε να ζήσουμε μερικές ακόμα προβολές. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος πολυαναμενόμενες παραγωγές για κάθε γούστο, οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ κάποιες ήδη παίζονται σε πολλά θερινά της πόλης.

Φορέστε ζακετάκι, και κλείστε εισιτήρια.

Adieu, Le Cons

Η αναζήτηση ενός χαμένου παιδιού θέλει έμπιστους και ικανούς βοηθούς. Ένας δημόσιος υπάλληλος στα πρόθυρα νευρικής κρίσης κι ένας τυφλός αρχειοφύλακας μετράνε; Θα δείξει. Η μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων Σεζάρ, με 6 από 12 υποψηφιότητες, είναι μια αιχμηρή κωμωδία με αμείλικτη σάτιρα στην γαλλική -και όχι μονο- γραφειοκρατία, σε σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ.



Cry Macho

Ο αγέραστος Κλιντ Ιστγουντ επιστρέφει τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μάικ Μάιλο, ενός πρώην σταρ του ροντέο και νυν κουρασμένου εκτροφέα αλόγων, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει από το Μεξικό πίσω στις ΗΠΑ το μικρό γιο του πρώην αφεντικού του.



Ο Πράσινος Ιππότης

Βασισμένη στο μεσαιωνικό θρύλο της εποχής του Αρθούρου, ο Πράσινος Ιππότης εξιστορεί τις περιπέτειες του Σερ Γκάγουεν, του ριψοκίνδυνου και πεισματάρη ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος αρχίζει μία θαρραλέα αναζήτηση για να αντιμετωπίσει τον μυθικό Πράσινο Ιππότη, έναν γιγάντιο πλάσμα που δοκιμάζει την ανθρωπότητα. Ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λόουερι στήνει ένα τολμηρό σινεφίλ παραμύθι με εντελώς διαφορετική προσέγγιση από κάθε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή.

Venom: Let there be Carnage

Μετά την αναβολή του, λόγω της πανδημίας, το πολυαναμενόμενο σήκουελ του Αντι Σέρκις έρχεται στις αίθουσες και φέρνει τον Τομ Χάρντι στον ομώνυμο ρόλο, να αντιμετωπίζει τον Γούντι Χάρελσον, στον ρόλο του ψυχοπαθούς δολοφόνου Κλίτους Κάσαντι, γνωστού και ως Carnage. Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, τα πράγματα δείχνουν άγρια αν και η ταινία δεν πήρε R rating (ακατάλληλη), γεγονός που ξενέρωσε πολλούς φαν.



Gagarine

Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση της γενέτειράς του, ενός συγκροτήματος εργατικών κατοικιών το οποίο φέρει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν. Tο κοινωνικό δράμα των πρωτοεμφανιζόμενων Φανί Λιατάρ και Ζερεμί Τρουίλ που έκανε σαματά στις Κάννες, κλείνει το μάτι στο αμερικάνικο σινεμά του φανταστικού, αλλά και στον ρεαλισμό του γαλλικού σινεμά και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



No Time to Die

Δύο περίπου χρόνια μετά την προγραμματισμένη της έξοδο, η 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ βγαίνει επιτέλους στις αίθουσες και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για μια στερνή φορά τον Ντάνιελ Κρέγκ στον ρόλο του 007. Στην σκηνοθεσία ο Κάρι Φουκουνάγκα που αντικατέστησε τον Ντάνι Μπόιλ, ενώ στον ρόλο του «κακού» ο Ράμι Μάλεκ. Για να δούμε τι θα δούμε.



Dune

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ του Φρανκ Χέρμπερτ, επιτέλους και μετά από πολλές καθυστερήσεις λόγω πανδημίας έρχεται στις αίθουσες, μερικές μέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη στρογγυλοκάθεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντενί Βιλνέβ («Arrival», «Blade Runner 2049»), ενώ στο καστ βρίσκουμε μεταξύ άλλων τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πωλ Ατρείδη, τον Χαβιέ Μπαρδέμ, Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τζέισον Μομόα.



Blue Bayou

Ένας αμερικανο-κορεάτης που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται σκληρά προκειμένου να χαρίσει μια καλή ζωή στην οικογένειά του. Καλείται όμως να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος προκειμένου να μη χάσει τη νέα του πατρίδα. Ο Τζάστιν Τσον γράφει, πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ένα συνταρακτικό οικογενειακό δράμα, έχοντας στο πλευρό του την πάντα αγαπημένη και ταλαντούχα ηθοποιό Αλίσια Βικάντερ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v