ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Open Air Cinema Festival: Δωρεάν σινεμά στη Νέα Σμύρνη

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρουσιάζει για έβδομη χρονιά το αγαπημένο φεστιβάλ, προγραμματίζοντας για φέτος 10 βραδιές σινεμά, αφιερωμένες στον κουβανέζικο κινηματογράφο.

Open Air Cinema Festival: Δωρεάν σινεμά στη Νέα Σμύρνη

Πιστός στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει το Open Air Cinema Festival, με ένα μοναδικό Αφιέρωμα στον Κουβανέζικο Κινηματογράφο και ελεύθερη είσοδο.

Ο κουβανέζικος κινηματογράφος εδραιώθηκε την δεκαετία του ‘60, καθορίζοντας  τα αισθητικά και θεματικά του όρια, με όχημα την πολιτιστική του ταυτότητα. Μέχρι τότε είχε να επιδείξει ταινίες φτωχής καλλιτεχνικής αξίας, οι οποίες αναφέρονται συχνά ως "προεπαναστατικές", θέτοντας ένα χρονικό όριο, πριν και μετά την άνθησή του.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «στο αφιέρωμα θα προβληθούν 10 ταινίες από τη χρυσή δεκαετία του Κουβανέζικου κινηματογράφου και κάποιες πιο σύγχρονες, σε μία προσπάθεια μύησης του κοινού σε έναν πιο ιδιαίτερο και όχι τόσο εμπορικό κινηματογράφο. Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  διατηρούμε την ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο να απολαύσουν δωρεάν δέκα ενδιαφέρουσες ταινίες.»

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Ιωσηφόγλειο Μέγαρο (Συγγρού 221), σε ένα ιδιαίτερο σινεμά που δημιουργήθηκε ειδικά για τους σινεφίλ της πόλης. Δέκα δυνατές ταινίες της χρυσής δεκαετίας του κουβανέζικου κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο από τις 10  έως τις 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Το Αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που, παράλληλα με το Open Air Cinema Festival,  έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας τη Νέα Σμύρνη σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν και φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 80000 επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως και στις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού από τον COVID 19. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στα σχετικά αρχεία του άρθρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v