5 τέλεια θερινά και 5 μπαράκια δίπλα τους

Από τα Πετράλωνα και το Παγκράτι ως τον Χολαργό, πιάνουμε θέση στα αγαπημένα μας θερινά και μετά τραπεζάκι στα ωραιότερα μπαράκια δίπλα τους.
5 τέλεια θερινά και 5 μπαράκια δίπλα τους
Ξέρεις τι είναι ωραιότερο από ένα θερινό σινεμά για τα καλοκαιρινά σου βράδια; Ένα θερινό σινεμά που συνδυάζεται με κοκτέιλ και ποτά σε ένα μπαράκι δίπλα του, μετά την ταινία. Κι όταν λέμε δίπλα του, το εννοούμε: Όχι δέκα λεπτά με τα πόδια, αλλά στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο –άντε στο διπλανό. Πέντε τέτοια ζευγάρια θερινών και μπαρ που είναι πλασμένα το ένα για το άλλο σου φτιάξαμε, να μην ξέρεις πού να πρωτοπάς.

Λαΐς + Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 + Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός



Το σινεμά: Στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, με θέα στις κατακόκκινες καμινάδες του Γκαζιού και στη φωτισμένη Ακρόπολη, παίζει ταινίες πρώτης προβολής, με ιδιαίτερη αδυναμία στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Φιλοξενεί κατά καιρούς και ενδιαφέροντα αφιερώματα και μίνι φεστιβάλ. Έχει εισιτήριο στα 7€, και προσφορά τις Πέμπτες ένα εισιτήριο ανά δύο άτομα.


Το ποτό μετά: Ακριβώς δίπλα του, σχεδόν μεσοτοιχία, η Φάμπρικα απλώνει φερ φορζέ πολυθρόνες και τραπεζάκια σε μια υπέροχη, χαλικόστρωτη αυλή που φωτίζεται ατμοσφαιρικά από φαναράκια. Σερβίρει καθαρά ποτά από 6€ και κοκτέιλ στα 8€ (δοκίμασε το Amadeo Modigliani, με ρούμι, passion fruit, ανανά και λάιμ) έχει και ωραία πίτσα αν σου ανοίξει την όρεξη η ταινία.

Ζέφυρος + Paribaba
Τρώων 36 + Τρώων 49, Άνω Πετράλωνα



Το σινεμά: Αν έπρεπε να διαλέξουμε το αντιπροσωπευτικότερο θερινό για να βάλουμε την φωτογραφία του δίπλα στον στίχο του Κηλαηδόνη για τα αγιοκλήματα και τα γιασεμιά, αυτό θα ήταν ο Ζέφυρος. Αγαπημένος προορισμός κάθε σινεφίλ της Αθήνας που σέβεται την ταινιοθήκη του, παίζει αποκλειστικά και μόνο επανεκδόσεις παλιότερων και σύγχρονων αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης. Έχει το εισιτήριο στα 7€, κάθε Τρίτη 5€.


Το ποτό μετά: Δυο βήματα παραδίπλα, η σχετικά νέα άφιξη των Άνω Πετραλώνων μετράει δύο χρόνια ζωής, ακούει στο εξωτικό όνομα Paribaba και έχει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών. Φτιάχνει καταπληκτικά κοκτέιλ (από 8€) ενώ σερβίρει και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και νοστιμότατα τσιμπολογήματα σε όσους βγαίνουν από το σινεμά με μια λιγούρα.

Cine Αλεξάνδρα + Τζώννυ Ντέπυ
Ηρώων Πολυτεχνείου 27 + Μεσογείων 234, Χολαργός



Το σινεμά: Σχεδόν δίπλα στην έξοδο του μετρό Χολαργού, ευρύχωρο και καταπράσινο, είναι η ζωντανή απόδειξη πως πολλές φορές τα συνοικιακά θερινά βάζουν τα γυαλιά στα μεγάλα ονόματα του κέντρου. Παίζει και επανεκδόσεις αλλά και ταινίες πρώτης προβολής, με ιδιαίτερη αδυναμία στον ευρωπαϊκό και τον αργεντίνικο κινηματογράφο. Έχει εισιτήριο 7€, κάθε Δευτέρα και Τρίτη 5€.


Το ποτό μετά: Στην πιο νησιώτικη, χειροποίητη αυλή των βορειοανατολικών προαστίων, με τους ξύλινους πάγκους της ντυμένους με μαξιλάρες και κουρελούδες και τους πέτρινους τοίχους της να στολίζονται από ατμοσφαιρικά φωτάκια. Εδώ θα πιείς συμπαθητικά κοκτέιλ από 8€ και καθαρά ποτά στα 7€.

Όασις + Hippy 3
Πρατίνου 7 + Σπύρου Μερκούρη 22A, Παγκράτι



Το σινεμά: Το Παγκράτι συγκεντρώνει την μερίδα του λέοντος σε νοσταλγικά θερινά σινεμά, και το Όασις δεν αποτελεί εξαίρεση: Στρωμένο με χαλικάκι, με την ρετρό πινακίδα του να διαφημίζει «ταινίες ποιότητος» και πνιγμένο στο πράσινο, είναι μια μικρή όαση, όνομα και πράγμα. Παίζει ως επί το πλείστον επανεκδόσεις, και αγαπά ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Έχει το εισιτήριο στα 7€.


Το ποτό μετά: Σε ένα από τα δημοφιλέστερα μπαρ όχι απλά του Παγκρατίου, αλλά της Αθήνας ολόκληρης, για: Φανταστικά κοκτέιλ, νόστιμα τσιμπολογήματα (πεϊνιρλί με κιμά, θα μας θυμηθείς) και νέες γνωριμίες –όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Ριβιέρα + Luxus
Βαλτετσίου 46 + Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια



Το σινεμά: Καταπράσινο και ευρύχωρο, στρωμένο με χαλικάκι και εξοπλισμένο με τις πιο αναπαυτικές καρέκλες θερινού στην Αθήνα, έχει συνδέσει το όνομά του με τα Εξάρχεια εδώ και δεν-θυμόμαστε-πόσα χρόνια. Προβάλλει καινούριες ταινίες, με την αγάπη της στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο να μην κρύβεται. Εισιτήριο στα 7€, Τετάρτες στα 5€.


Το ποτό μετά: Στον πολύβουο πεζόδρομο της Βαλτετσίου, πιάνουμε ένα από τα τραπεζάκια του Luxus και παραγγέλνουμε φανταστικά κοκτέιλ σαν το το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και λάιμ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€, αλλά Τρίτη και Πέμπτη είναι happy days, με ό,τι κοκτέιλ πάρεις στα 5€. Απλό ποτό στα 6€, ανεξαρτήτως μέρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v