Τα καλύτερα συνοικιακά θερινά σινεμά της πόλης

Βολτάραμε στα καλύτερα συνοικιακά θερινά της πόλης και τσεκάραμε πού θα δούμε τις ταινίες που περιμένουμε.
Τα καλύτερα συνοικιακά θερινά σινεμά της πόλης

Εδώ και πολλά χρόνια τα θερινά σινεμά είναι κάτι μεγαλύτερο από μια σινεφίλ απόλαυση. Πολλές φορές δεν έχει καν σημασία η ταινία που θα δεις όσο η τελετουργία. Μια υπέροχη καλοκαιρινή απόδραση, μια αφορμή να δούμε φίλους, να γνωρίσουμε ανθρώπους, να κλάψουμε να γελάσουμε, να αισθανθούμε και πάλι. Να νιώσουμε αυτό το αεράκι να μας χαϊδεύει τα μάτια και τα μαλλιά, να κλέψουμε ένα φιλί εκεί στα κρυφά.

Σταματάμε γιατί γίναμε περισσότερο ρομαντικοί από όσο πρέπει. Όπως και να έχει, χαιρόμαστε πολύ όταν βλέπουμε ότι τα θερινά τα σινεμά πληθαίνουν γύρω μας, πολλαπλασιάζονται μαζί με όσους τα ακολουθούν πιστά. Ειδικά τη φετινή χρονιά που μας έλειψε τόσο ένα σινεμαδάκι. Βολτάραμε λοιπόν στα καλύτερα συνοικιακά σινεμά της πόλης για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις πού θα δεις το επόμενο αγαπημένο ταινιάκι.

Cine Κατερίνα (Συνταγματάρχου Δαβάκη 18, Χαϊδάρι)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Mitchell (@katmitchell)



Χαμένο μέσα σε πράσινες φυλλωσιές το Cine Kατερίνα απλώνει τις χαρακτηριστικές καρέκλες σκηνοθέτη στα πέριξ του, φέρνοντας τις πιο ποιοτικές ταινίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Αν δεν μας πιστεύεις καλό είναι να ξέρεις ότι αυτή την εβδομάδα, παίζει Tom &  Jerry για σένα και τα πιτσιρίκια σου, μαζί με την Κρουέλα που επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά το πόσο θεάρα είναι η Έμα Στόουν.

Πέμπτη έως Κυριακή το εισιτήριο κοστίζει 7€, Δευτέρα, Τρίτη είναι στα 5€ ενώ την Τετάρτη υπάρχει γενική είσοδος στα 4€.

Cine Νίκαια (Θηβών 245, Νίκαια)

Ποιος θα μπορούσε να το περιμένει ότι πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους των δυτικών προαστίων, θα χώραγε ένα μικρό θερινό σινεμαδάκι που το κρατάει αληθινό εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντάς μας δροσερές κινηματογραφικές βραδιές. Αν βρεθείς προς τα μέρη του αυτές τις μέρες, τότε είναι σίγουρο ότι θα βρεθείς σε μέγα δίλημμα. Βλέπεις, από τη μία παίζεται το συγκλονιστικό Nomadland της Κλόε Ζάο κι από την άλλη το προβοκατόρικα ιντριγκαδόρικο «Ο Άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του». Από Δευτέρα έως Πέμπτη τα εισιτήρια κοστίζουν 5€ και από Παρασκευή έως Κυριακή η τιμή τους διαμορφώνεται στα 6€. Άντε και καλή προβολή.

Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια)

Ένα από τα πλέον λατρεμένα κινηματογραφικά στέκια των Εξαρχείων είναι η Ριβιέρα, η οποία δίνει στη Βαλτετσίου ένα σινεφίλ αέρα. Η καταπράσινη αυλή της, με τις αναπαυτικές καρέκλες της, φιλοξένει κάθε καλοκαίρι, ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, μαζί με αποκατεστημένες επανεκδόσεις, που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στη ζωή σου. Αυτή την εβδομάδα παίζεται το κλασικό νουάρ του Νίκολας Ρέι, Σε έναν έρημο τόπο μαζί με το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη, που έχει καπαρώσει τον τίτλο του πιο badass ελληνικού φιλμ της χρονιάς.

Cine Βοτσαλάκια (Καστέλλα, Παραλία Βοτσαλάκια)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cine Votsalkia (@cine.votsalakia)



Αν βρεθείς προς Καστέλλα μεριά τότε στην παραλία Βοτσαλάκια θα έχεις την τύχη να συναντήσεις έναν από τους ωραιότερους θερινούς σινεμάδες της Αττικής. Απλώνοντας τις καρέκλες του πάνω σε λευκό βοτσαλάκι, παίζει εξαιρετικές ταινίες όπως το σφιχτοδεμένο ευρωπαϊκό δράμα οι Παγιδευμένοι, που κυριολεκτικά μυρίζουν θάλασσα. Αν είσαι τυχερός και καβατζώσεις μάλιστα κάποια από τις θέσεις του εξώστη, θα έχεις θέα μέχρι την Αίγινα. Η γενική είσοδος είναι στα 7€, εκτός Τρίτης και Τετάρτης που η τιμή διαμορφώνεται στα 5€.

Cine Άλιμος (Καλαμάκι)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη cine (@cine_alimos)



Άλλο ένα παραλιακό σινεμά που λατρεύουμε είναι εκείνο του Άλιμου, με το καταπράσινο γρασίδι και την φουσκωτή οθόνη που έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τους σινεφίλ της περιοχής, που σχεδόν πλατσουρίζουν τα πόδια τους στις προβολές. Αφού φορτώσεις παγωμένες μπύρες από το κυλικείο μαζί με τα απαραίτητα ψιψιψόνια, μπορείς να απολαύσεις το ραντεβού με τους Μαλάουα, αυτή την εβδομάδα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 4€ ευρώ ανεξαρτήτου μέρας και ώρας προβολής.

Cine Δάφνη (Ηλιουπόλεως 77 και Ηλία Ηλιού 28, Δάφνη)

Στην καρδιά της Δάφνης είναι κρυμμένο ένα θερινό σινεμά που αγαπούν ιδιαίτερα οι κινηματογραφόφιλοι της γειτονιάς του. Μπόλικες καρεκλίτσες στριμώχνονται κάτω από τη μεγάλη οθόνη, με τους θεατές να απολαμβάνουν κυρίως σινεφίλ επιλογές. Αυτή την εβδομάδα στον χώρο παίζεται το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Η γενική είσοδος είναι στα 6€.

Cine- Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Αμπελόκηποι)

To Cine Παναθήναια είναι ένας ιστορικός κινηματογράφος που λειτουργεί περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του '20. Βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη και εδώ και χρόνια. Ο όμορφος και δροσερός κήπος του με τη μεγάλη οθόνη στη μέση αποτελεί αγαπημένο προορισμό για το κοινό που αγαπάει το σινεμά.. Γλάστρες γεμάτες κόκκινα και μοβ γεράνια, άγρια πρασινάδα να ξεχειλίζει από παντού, λευκό χαλικάκι να στρώνει το έδαφος κάτω από τις κίτρινες καρέκλες-σκηνοθέτη και τα κλασικά κτήρια της παλιάς Αθήνας να περιτριγυρίζουν προστατευτικά τον κήπο.

Αυτή την εβδομάδα μπορείς να απολαύσεις το μυστηριώδες θρίλερ, Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο, και να μην αφήσεις νύχι αφάγωτο. Η γενική είσοδος είναι 7€. Κάθε Δευτέρα μπαίνουν δύο άτομα με 8€, ενώ Τρίτη και Τετάρτη το εισιτήριο κοστίζει 5€.

Σινέ Όασις (Πρατίνου 7, Παγκράτι)



Το Σίνε Όασις βρίσκεται σε έναν καταπράσινο χώρο, στρωμένο με χαλικάκι στο Παγκράτι που βγάζει το όνομά του ασπροπρόσωπο. Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της αγαπημένης Παγκρατάρας, κρατά ψηλά τη σινεφίλ σημαία εδώ και χρόνια, ενώ έχει μια αδυναμία παραπάνω στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και τις παλιές επανεκδόσεις όπως το Σε έναν έρημο τόπο του Νίκολας Ρέι. Το εισιτήριο κοστίζει 7€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v