Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά

Δειλά δειλά, κρυφοκοιτάμε τον προγραμματισμό των εταιρειών διανομής για τα θερινά και ξεχωρίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες παραγωγές.
Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά

Αν όλα πάνε καλά, τον Ιούνιο θα ανταμώσουμε κάτω από αγιοκλήματα και γιασεμιά, με παγωμένες μπίρες, νάτσος και όμορφες ταινίες. Οι εταιρείες διανομής κάνουν τον προγραμματισμό τους για φέτος και εμείς ξεχωρίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για προβολές κάτω από τα αστέρια.  
Κρουέλα – 1 Ιουνίου

Η βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν (“La La Land”) ενσαρκώνει την θρυλική Cruella DeVil, την πιο χαρακτηριστική, διαβόητη και στιλάτη κακιά, στη νέα live-action ταινία της Disney.



Free Guy - 1 Ιουνίου

Ένας απλός ταμίας (Ryan Reynolds), ανακαλύπτει ότι είναι στην πραγματικότητα παίκτης ενός open-world βιντεοπαιχνιδιού. Εφόσον επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν πλέον όρια, επιλέγει να είναι εκείνος που θα σώσει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο, προτού να είναι πολύ αργά.



Soul- 1 Ιουνίου

Το Soul, ακολουθεί τον Joe, έναν δάσκαλο μουσικής, του οποίου όνειρο ήταν να γίνει μέλος μιας μπάντας και να παίζει μουσική στο jazz club, Half Note. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος που ονομάζεται “You Seminar” και προετοιμάζει όλες τις ψυχές πριν το ταξίδι τους στη Γη. Η νέα ταινία της Pixar έχει όλα τα συστατικά για να ξεχωρίσει και είναι ίσως η καλύτερή της.



Έντιμος κλέφτης – 3 Ιουνίου

Ο επιβλητικός Λίαμ Νίσον, πρωταγωνιστεί σε μία καταιγιστική περιπέτεια σε σενάριο και σκηνοθεσία του ανερχόμενου Μαρκ Γουίλιαμς (συνδημιουργού της εξαιρετικής τηλεοπτικής σειράς Ozark). Στο επίκεντρο της δράσης, εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης με ήρωα έναν ληστή τράπεζας που σκέφτεται να παραδοθεί, επειδή ερωτεύεται και θέλει να εξιλεωθεί.



Ράφτης – 3 Ιουνίου

Η ταινία σηματοδοτεί το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σόνια Λίζα Κέντερμαν και μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Ημέλλος, στον ρόλο του Ράφτη και οι Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, ενώ τους πλαισιώνει ένα καστ καταξιωμένων ηθοποιών.



Nomadland – 10 Ιουνίου

Έχοντας ήδη αποσπάσει Χρυσές Σφαίρες Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας και βραβείο Κοινού στο Τορόντο, η ταινία της Chloe Zhao “Nomadland” με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με 2 Όσκαρ Frances McDormand είναι το φαβορί για τα φετινά Όσκαρ με 6 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ γυναικείου Ρόλου.



King Otto – 10 Ιουνίου

Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, o Όττο Ρεχάγκελ πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου.  Ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, για το πώς αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία.



Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου – 10 Ιουνίου

Ένας έφηβος αυτόπτης μάρτυρας μιας δολοφονίας καταδιώκεται από δύο επαγγελματίες δολοφόνους στην άγρια φύση της Μοντάνα μαζί με έναν ειδικό επιβίωσης που έχει ως σκοπό την προστασία του, υπό την απειλή μιας καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς. 



Τομ και Τζέρι - 17 Ιουνίου

Μία εντυπωσιακή μίξη κλασικών κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης, η νέα κινηματογραφική περιπέτεια των Τομ και Τζέρι, δημιουργεί ένα νέο κόσμο για τους θρυλικούς χαρακτήρες και τους αναγκάζει να κάνουν κάτι αδιανόητο... να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σώσουν την κατάσταση.



Supernova - 24 Ιουνίου

Ο Σαμ και ο Τάσκερ ταξιδεύουν κατά μήκος της Αγγλίας με το παλιό τους τροχόσπιτο και επισκέπτονται φίλους, συγγενείς, καθώς και μέρη από το παρελθόν τους. Από τη στιγμή που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια πριν από 2 χρόνια, κάθε μέρα που μοιράζονται είναι γι’ αυτούς πολύτιμη. Πρωταγωνιστούν οι υπέροχοι Στάνλεϊ Τούτσι και Κόλιν Φερθ.



Minari -24 Ιουνίου

Μια τρυφερή και υπέροχη ιστορία για τις ρίζες των ανθρώπων, το “Minari” ακολουθεί μια Κορεατο-Αμερικάνικη οικογένεια που μετακομίζει σε ένα μικροσκοπικό αγρόκτημα του Arkansas σε αναζήτηση του δικού τους Αμερικανικού Ονείρου.

Άσπρο Πάτο - 1 Ιουλίου

Από την Δανία με αγάπη έρχεται ο Τόμας Βίντερμπεργκ να διεκδικήσει την υποψηφιότητα για Όσκαρ διεθνούς ταινίας, με άσσους στο μανίκι του τον συνήθη ύποπτο Μαντς Μίκελσεν, και την ιστορία μια παρέας καθηγητών που δοκιμάζουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους… διατηρώντας μόνιμα το αλκοόλ στο αίμα τους σε σταθερά επίπεδα. Φυσικά όλο αυτό δε θα πάει και τόσο καλά όσο νομίζουν. 



Black Widow – 8 Ιουλίου

H Σκάρλετ Γιόχανσον έρχεται ως Natasha, ή Black Widow αν προτιμάτε, στη νέα καταγιστική περιπέτεια των Marvel Studios. Η Black Widow αποτελεί την πρώτη ταινία της τέταρτης φάσης του Marvel Cinematic Universe.



Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν – 15 Ιουλίου

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με τη νέα του ταινία στο  Σαν Σεμπαστιάν, όπου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διάσημο, ομώνυμο κινηματογραφικό φεστιβάλ- με ένα πρωτοκλασάτο καστ που περιλαμβάνει τους Τζίνα Γκέρσον (Showgirls), Γουάλας Σον (Manhattan), Ελένα Ανάγια (Το Δέρμα που Κατοικώ), Σέρζι Λόπεθ (Ο Λαβύρινθος του Πάνα), Κρίστοφ Βαλτς (Άδωξοι Μπάσταρδοι) και Λουί Γκαρέλ (Οι Ονειροπόλοι).



Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά – 22 Ιουλίου

Θυμάστε την παλαβή μπασκετική κωμωδία με τον Μάικλ Τζόρνταν να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μπαγκς Μπάνι και τα υπόλοιπα καρτούν, προκειμένου να νικήσει μια ομάδα μοχθηρών εξωγήινων; Δύο δεκαετίες και κάτι μετά, ο πρωταθλητής του ΝΒΑ και παγκόσμιο είδωλο, Λεμπρόν Τζέιμς μας ταξιδεύει σε μία επική περιπέτεια μαζί με τον αειθαλή Μπαγκς Μπάνι, σε μία μίξη κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Ντ. Λι.



 French Exit – 5 Αυγούστου

"Το σχέδιό μου ήταν να πεθάνω πριν ξεμείνω από χρήματα" λέει η 60χρονη απένταρη κοσμική του Manhattan Frances Price (Μισέλ Πφάιφερ), αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε φανταστεί. Με τον σύζυγό της Franklin νεκρό εδώ και 12 χρόνια και την τεράστια κληρονομιά του παρελθόν, η Frances αποφασίζει να ζήσει τις ημέρες της «δύσης» της ανώνυμα σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι, συνοδευόμενη από τον - χωρίς φιλοδοξίες- γιο της τον Malcolm και τον γάτο της, τον Small Frank - ο οποίος ίσως να είναι το πνεύμα του νεκρού συζύγου της.



Μην Ανασαίνεις 2 – 12 Αυγούστου

Στην συνέχεια της ταινίας «Μην Ανασαίνεις», o Τυφλός Άνδρας κρύβεται για πολλά χρόνια σε μία απομονωμένη καλύβα, μαζί με το ορφανό κορίτσι που έσωσε από βέβαιο θάνατο. Η ήσυχη συνύπαρξή τους γκρεμίζεται, όταν μία ομάδα από απαγωγείς εμφανίζονται ξαφνικά και παίρνουν το κορίτσι, αναγκάζοντας τον Τυφλό Άνδρα να αφήσει το ήσυχο καταφύγιό του για να τη σώσει. Ο Σαμ Ράιμι βάζει τη σφραγίδα του ως παραγωγός σε ένα ακόμα θρίλερ για γερά νεύρα.



The Suicide Squad 2 – 19 Αυγούστου

Από τον συγγραφέα/σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν έρχεται το σήκουελ δράσης υπέρηρώων της Warner Bros. Pictures, “The Suicide Squad”, με την ομάδα των πιο αχρείων εγκληματιών της παράταξης της DC. Αν κρίνουμε από τις πρώτες σκηνές και τους νέους χαρακτήρες που προστέθηκαν, η ταινία αναμένεται να ικανοποιήσει τους φαν της δράσης περισσότερο από εκείνο του 2016.



Αμμωνίτης – 19 Αυγούστου

Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, η παλαιοντολόγος Μαίρη Άνινγκ δέχεται απρόθυμα για βοηθό της μια πλούσια νεαρή, όμως σύντομα η αναγκαστική συνύπαρξη των δύο γυναικών θα γεννήσει μια έλξη ικανή να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Στην πολυαναμενόμενη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας του, ο βραβευμένος σκηνοθέτης του «God's Own Country» Φράνσις Λι, τοποθετεί τις Kate Winslet και Saoirse Ronan πρωταγωνίστριες στην καρδιά ενός πανίσχυρου ρομάντζου το οποίο υπήρξε επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών 2020.



The Beatles: Get Back – 26 Αυγούστου

Με ακυκλοφόρητο στουντιακό υλικό από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος το 1969, την προετοιμασία των γυρισμάτων του κινηματογραφικού Let It Be, ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν τα στην ταράτσα του Savile Row στούντιο, demos από τα θρυλικά The White Album, Abbey Road και Let It Be, η σχέση τους και οι προσπάθειες για solo καριέρα, είναι η μαγιά που χρησιμοποιεί ο πολύς Πήτερ Τζάκσον για να “μαγειρέψει” το ντοκιμαντέρ The Beatles: Get It Back.



Hotel Transylvania – 2 Σεπτεμβρίου

Οι αγαπημένοι ήρωες του Ξενοδοχείου για Τέρατα που έσπασαν τα ταμεία παγκοσμίως με τις προηγούμενες ταινίες τους: ο αξιαγάπητος Δράκουλας, η κόρη του Mavis, ο Johnny και όλη η παρέα επιστρέφουν με νέες περιπέτειες.



Dune – 16 Σεπτεμβρίου

O Ντενί Βιλνέβ (Blade Runner 2049, Prisoners) πήρε πάνω του το βαρύ φορτίο να (ξανα)μεταφέρει το αριστούργημα του Φρανκ Χέρμπερτ στη μεγάλη οθόνη, πολλά χρόνια μετά την μεταφορά του από τον Ντέηβιντ Λιντς, την οποία οι κριτικοί δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα. Στο all star καστ βρίσκουμε τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζέισον Μομόα και Στέλαν Σκαρσγκαρντ.



Venom 2 – 23 Σεπτεμβρίου

Στο σήκουελ της Marvel, ο Eddie και ο Venom ψάχνουν ακόμη τον τρόπο να συνυπάρξουν όταν το πιο μοχθηρό συμβιωτικό ενώνεται με τον Cletus Kasady, έναν ψυχωτικό serial killer, απελευθερώνοντας τον Carnage και δίνοντας στους θεατές μπόλικο θέαμα και ανελέητη δράση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v