Τα καλύτερα θερινά σινεμά στα Δυτικά

Θες να δεις μια ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό και κινείσαι στα δυτικά προάστια της Αττικής; Σου έχουμε τα καλύτερα θερινά που μπορείς να επισκεφθείς.
Τα καλύτερα θερινά σινεμά στα Δυτικά

Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι όσο υπάρχουν θερινά σινεμά, υπάρχει ελπίδα. Oι θερινοί κινηματογράφοι παραμένουν ένας τόπος λατρείας στα πέρατα αυτής της χώρας. Μια μηχανή προβολής, μια παλιά μπομπίνα, καμιά 50ρια πλαστικές καρέκλες και αυτό το μαγικό πανί, που δίνει σε έρωτες, πάθη, μάχες, λάθη, γέλιο και δάκρυ... πνοή. Βλέπεις έχει από όλα ο θερινός ο σινεμάς.

Και μπαξέδες με λουλούδια, και παγωμένες σπιτικές βυσσινάδες και δέντρα με ίσκιο και απαγορευμένους έρωτες και κωμωδία με ολίγον δράμα, και δράμα με μπόλικα αστεία. Αν κινείσαι στα δυτικά προάστια της Αττικής τότε έχεις αρκετές επιλογές για να δεις την αγαπημένη σου ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Σινέ Πέραν (Κώστα Βάρναλη 32, Περιστέρι)

Ένας από τους πιο δροσερούς κήπος της Δ. Αθήνας υπόσχεται μαγικές κινηματογραφικές βραδιές, με επιλογές τόσο για μεγάλους όσο και για τους μικρούς φίλους. Το Σινέ Πέραν έχει γίνει σημείο συνάντησης για Περιστεριώτες κι όχι μόνο που αγαπούν πολύ τα θερινά σινεμά.

Το εισιτήριο κοστίζει 5€ ανεξαρτήτου μέρας ή ώρας προβολών. Μάλιστα μπορείς να το προαγοράσεις και ηλεκτρονικά προκειμένου να μην αγχωθείς για το αν θα βρεις θέση τελευταία στιγμή.

Cine Κατερίνα (Συνταγματάρχου Δαβάκη 18, Χαϊδάρι)

Χαμένο μέσα σε πράσινες φυλλωσιές το Cine Kατερίνα απλώνει τις χαρακτηριστικές καρέκλες σκηνοθέτη στα πέριξ του, φέροντας τις πιο ποιοτικές ταινίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Αν δεν μας πιστεύεις καλό είναι να ξέρεις ότι αυτή την εβδομάδα, παίζει και το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη, το οποίο επιβάλλεται να δεις.

Πέμπτη έως Κυριακή το εισιτήριο κοστίζει 7€, Δευτέρα, Τρίτη είναι στα 5€ ενώ την Τετάρτη υπάρχει γενική είσοδος στα 4€.

Cine Νίκαια (Θηβών 245, Νίκαια)



Ποιος θα μπορούσε να το περιμένει ότι πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους των δυτικών προαστίων, θα χώραγε ένα μικρό θερινό σινεμαδάκι που το κρατάει αληθινό εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντάς μας δροσερές κινηματογραφικές βραδιές. Αν βρεθείς προς τα μέρη του αυτή την εβδομάδα μη διστάσεις να βγάλεις εισιτήριο για το συγκλονιστικό Nomadland της Κλόε Ζάο. Από Δευτέρα έως Πέμπτη τα εισιτήρια κοστίζουν 5€ και από Παρασκευή έως Κυριακή η τιμή τους διαμορφώνεται στα 6€.

Σινέ Πάνθεον (Τέρμα Δεληγιάννη, Αγία Βαρβάρα)

Ο «θερινός παράδεισος της Δυτικής Αθήνας» όπως έχει χαρακτηριστεί, σηματοδοτεί κάθε χρόνο την αρχή του καλοκαιριού στην Αγία Βαρβάρα. Χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, διαθέτει καταπληκτική θέα στη νυχτερινή Αθήνα, την ώρα που το κυλικείο του, φτιάχνει μερακλήδικα σνακ που περιλαμβάνουν από κρητικούς ντάκους, μέχρι και φρεσκοψημένες βάφλες. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7€.

Δημοτικός Κινηματογράφος Πετρούπολης (25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη)

Μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ο Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης ανοίγει ξανά τις πύλες του τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, έτοιμος να υποδεχθεί και πάλι μικρούς και μεγάλους, στον ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο του. Σε έναν καταπράσινο κι άνετο χώρο, οι επισκέπτες του Δημοτικού Κινηματογράφου Πετρούπολης μπορούν να απολαύσουν κάποιες από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, μαζί με εξαιρετικές επανεκδόσεις που αναμένεται να δώσουν ένα σινεφίλ αέρα στο καλοκαίρι τους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι εξαιρετικά προσιτές αφού υπάρχει γενική είσοδος όλες τις μέρες στα 5€, ενώ τα παιδιά έως 12 ετών και τα ΑμεΑ πληρώνουν 2€ μόλις.

Μαρία- Έλενα Όναρ (Αγ. Παρασκευής 40, Ανάκασα- Άγιοι Ανάργυροι)

Το Μαρία - Έλενα Όναρ είναι ένας συνοικιακός κινηματογράφος στους Αγ. Αναργύρους Αττικής που θα σου ξυπνήσει αναμνήσεις από το κλασσικό κινηματογράφο της γειτονιάς μας όπως τον αγαπήσαμε και ζήσαμε παλιότερα. Ανάμεσα στους θαμώνες του, θα δεις πολλές οικογένειες που ανανεώνουν το εβδομαδιαίο ραντεβού τους, με το Μαρία-Έλενα Όναρ επιλέγοντας πάντα μέσα από εξαιρετικά φιλμάκια. Η Γενική είσοδος είναι στα 6€, ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με ένα εισιτήριο μπαίνουν δύο άτομα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v