Το Athens Open Air Film Festival φέρνει ξανά δωρεάν σινεμά στην πόλη

To 11ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει...in the Mood for Love και μας καλεί για θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο.
Το Athens Open Air Film Festival φέρνει ξανά δωρεάν σινεμά στην πόλη

Ο αγαπημένος μας καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας  επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη και αδιάλειπτη υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

To 11ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην πόλη «με διάθεση επανασύνδεσης, συλλογικότητας και αγάπης», όπως λένε οι διοργανωτές του.

Η απόλυτη κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού μας επιφυλάσσει και φέτος αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για μια ακόμη χρονιά εμβληματικές, τοποθεσίες της πόλης μετατρέπονται σε μαγευτικά υπαίθρια ή drive-in σινεμά και αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι φιλοξενούν κλασικές και ανεξερεύνητες δημιουργίες στην αρτιότερη οπτικοακουστική ποιότητα, προσφέροντας την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική συντροφιά στο κοινό της Αθήνας.

Το δημιουργικό για την 11η έκδοση του Athens Open Air Film Festival, ανήκει στον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη, και είναι εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Ερωτική Επιθυμία» («In the Mood for Love») το οποίο θα φιλοξενηθεί στη φετινή διοργάνωση σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων της ταινίας, παρόμοια με πολυάριθμες σπέσιαλ προβολές οι οποίες γίνονται αυτό τον καιρό στον υπόλοιπο κόσμο.



Από το αξέχαστο μουσικό μοτίβο μέχρι την πανδαισία των χρωμάτων κι από τη σκηνοθεσία του βλέμματος μέχρι την τελετουργία του άφταστου έρωτα, η «Ερωτική Επιθυμία» σφράγισε μεμιάς την έλευση του 21ου αιώνα και αποτελεί ταινία-σταθμό του παγκόσμιου σινεμά.

Όπως πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έτσι και η Αθήνα συμμετέχει στον εορτασμό της 20ής επετείου από την πρώτη κυκλοφορία της θρυλικής ταινίας του Γουόνγκ Καρ Γουάι στις αίθουσες, προβάλλοντας την «Ερωτική Επιθυμία» σε αποκατεστημένη κόπια και σε εμβληματική τοποθεσία της πόλης.

Προβολές της ταινίας σε μοναδικούς υπαίθριους χώρους έχουν ήδη φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, τη Σιγκαπούρη, τη Σαϊγκόν, το Λονδίνο, τη Μελβούρνη, το Τορόντο και αλλού, ενώ τον Ιούλιο έχει προγραμματιστεί μια ειδική υπαίθρια προβολή στο πλαίσιο του επερχόμενου Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία «Ερωτική Επιθυμία» είναι μια ευγενική παραχώρηση του Cinobo και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Ιουνίου.

Το πλήρες πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v