Συνοικιακά σινεμά που ανυπομονούμε να ανοίξουν

Πάμε μια βόλτα στα σινεμαδάκια της γειτονιάς που είχαμε κάνει στέκι μας και μετράμε με ανυπομονησία, τις μέρες μέχρι να ανοίξουν και πάλι.
Συνοικιακά σινεμά που ανυπομονούμε να ανοίξουν
Καλό το Netflix, καλό το Cinobo καλά τα dvds και τα blu-rays, γιατί μας βγάλανε ασπροπρόσωπους έναν χρόνο τώρα που κρατά η πανδημία, αλλά σινεμά δεν είναι. Όπως και να το κάνουμε, μας έχει λείψει αυτή η μαγεία της σκοτεινής αίθουσας κι η ελευθερία του να ατενίζεις το φεγγάρι σε ένα θερινό όσο στη μηχανή ετοιμάζεται καραμελωμένο ποπ κορν. Για αυτό είναι σίγουρο πως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες κι ανοίξουν πάλι οι σινεμάδες θα τρέξουμε στον πλησιέστερο κινηματογράφο που έχουμε κοντά μας. Θα αφήσουμε λίγο στην άκρη τα Multiplex και θα πάμε μια βόλτα στα συνοικιακά σινεμά που οι υπάλληλοι μας ξέρουν με το μικρό μας και περήφανοι λέμε πως τα έχουμε κάνει στέκι μας.

Λάμπρος Κωνσταντάρας- Ρένα Βλαχοπούλου (Κουντουριώτου 40, Αιγάλεω)

Κοντά στο Κολυμβητήριο και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω στεγάζεται πια το μόνο σινεμαδάκι της πόλης, που έχει μακρά ιστορία. Το κτίριο οικοδομήθηκε το 1965. Εγκαινιάστηκε το 1966 ως ενεργός πολιτιστικός χώρος από τον ιστορικό Δήμαρχο Αιγάλεω Σταύρο Μαυροθαλασσίτη. Στις δύο αίθουσές του φιλοξενήθηκαν τα κινηματοθέατρα "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" και "ΑΤΛΑΣ". Παρουσίασαν πληθώρα ταινιών του ελληνικού αλλά και του ξένου κινηματογράφου καθώς και θεατρικές παραστάσεις τύπου "ΒΑΡΙΕΤΕ", με διάφορους θιάσους της τότε εποχής. Σήμερα στους ανακαινισμένους χώρους του λειτουργούν οι αίθουσες "Λάμπρος Κωνσταντάρας" και "Ρένα Βλαχοπούλου". Από 1η Ιανουαρίου 2015 επαναλειτουργούν και με κινηματογραφικές ταινίες Α' προβολής με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα προβολής και ήχου.

Με επιλογές που θα ικανοποιήσουν τόσο τα πιτσιρίκια όσο και τους απαιτητικούς σινεφίλ΄, έχει γίνει τόπος συνάντησης για τους ταινιάκηδες της πόλης και των γύρω περιοχών. Χαρακτηριστική ατραξιόν το αμαξάκι που γυρνά τους δρόμους του Αιγάλεω ντουντουκάροντας[DG1]  τις ταινίες της εβδομάδας.

Άνοιξη (Αγωνιστών Στρατοπέδου 49, Χαϊδάρι)

Πάνω σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Χαϊδαρίου στέκεται εδώ και χρόνια ο κινηματογράφος Άνοιξη που προσφέρει μια σινεμάδικη διέξοδο στους κατοίκους της πόλης. Με πολλές επιλογές ταινιών και χαμηλή τιμή εισιτηρίου γενικής εισόδου (7€), στις αναπαυτικές πολυθρόνες του μπορείς να απολαύσεις φιλμ όλων των ειδών, τη στιγμή που το κυλικείο του θα καλύψει σίγουρα τις λιγούρες που όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι έχουμε κατά τη διάρκεια της προβολής.

Το ευγενέστατο προσωπικό έρχεται να δώσει ακόμη ένα έξτρα bonus στην Άνοιξη.

Ζέα (Χαριλάου Τρικούπη 39, Πειραιάς) 

Ο θρυλικός κινηματογράφος του Πειραιά λειτουργεί και πάλι μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα. Ένας κινηματογράφος που ξυπνάει αναμνήσεις και συγκίνηση σε όλους όσοι έρχονται ξανά μετά από χρόνια, αφού μεγάλωσαν μαζί του και τον αγάπησαν όσο κανέναν άλλο. Αφού για χρόνια που παρέμενε κλειστός, σχεδόν πάνω από 40 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένος και με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για να κρατήσει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους σινεφίλ.

Μέσα από δεκάδες ταινίες πρώτης προβολής, παιδικές προβολές , αλλά και παραστάσεις θεάτρου, Καραγκιόζη κ.α. έχει γίνει το στέκι των Πειραιωτών κι όχι μόνο.

Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Αθήνα)

Όπως όλα δείχνουν δυστυχώς η ζωή μας θα αρχίσει να παίρνει μια πιο φυσιολογική μορφή, επιστρέφοντας στην κανονικότητα προς Μάη μεριά, επομένως τότε θα αρχίσουν να ανοίγουν και τα θερινά σινεμαδάκια που λατρεύουμε. Σε αυτά ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας κρατά η Ριβιέρα στα Εξάρχεια που έχει ντύσει πολλά από τα βράδια μας με τις κινηματογραφικές ιστορίες που προβάλλει. Κρυμμένη στο μπορντό χρώμα των τοίχων και της κουρτίνας που με επισημότητα καλύπτει τον χώρο, η Ριβιέρα είναι ο πιο μποέμ συνοικιακός κινηματογράφος που έχουμε στην Αθήνα.

Παλλάς (Υμηττού 109, Παγκράτι)

Το Παγκράτι είναι μια κανονική κινηματογραφούπολη και καλά κάνει να το περηφανεύεται, μιας κι εκτός από το παλαιότερο σινεμά της Αθήνα, το ιστορικό Παλάς, βρίσκεις στη γωνιά της Ριζάρη το μικρό παλατάκι (Πτι Παλαί) ενώ  τα καλοκαίρια ανοίγει κι η θρυλική Λάουρα (Θερινός Κινηματογράφος). Μόλις βρεθείς στον χώρο κάνεις αυτόματα ένα ταξίδι στον χωρόχρονο μιας και η διακόσμηση όπως κι οι αφίσες κειμήλια που υπάρχουν εκεί σε γυρνούν πίσω σε όλη την ιστορία του κινηματογράφου, όπως αποτυπώθηκε στην αίθουσα του Παλλάς.

Αίγλη (Λεωφόρος Πεντέλης 98, Χαλάνδρι)

Με 4 αίθουσες (3 χειμερινές και μία θερινή) η Αίγλη είναι το σημείο συνάντησης των κινηματογραφόφιλων στα Βόρεια Προάστια, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές ταινιών στον προσεγμένο χώρο της. Το ενημερωμένο και πολύ ευγενικό προσωπικό θα σε κατευθύνει κατάλληλα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου, τη στιγμή που οι αίθουσες πληρούν όλα τα κριτήρια για να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία, στις άνετες καρέκλες τους.

Σπόρτιγκ (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 18, Νέα Σμύρνη)

Ο ιστορικός Δημοτικός Κινηματογράφος Σπόρτιγκ ιδρύθηκε το 1939, από την οικογένεια Κυριακοπούλου. Το 2013 ανακαινίστηκε και λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακές μηχανές προβολής και εξοπλισμό που σου προσφέρει το μάξιμουμ της σινέ-απόλαυσης. Διαθέτει δύο χειμερινές αίθουσες Sporting Αίθουσα 1 & Sporting Αίθουσα 2 και μια θερινή Sporting Θερινό, όπου προβάλλονται επιλεκτικά ταινίες πρώτης προβολής, καλύπτοντας όλα τα γούστα των θεατών. Στο ζεστό και φιλικό περιβάλλον του φουαγιέ του κινηματογράφου υπάρχει κυλικείο η ποικιλία του οποίου σίγουρα θα σε βάλει σε πειρασμό   μιας και μπορείς να βρεις από πίτσα μέχρι βιολογικό ζεστό τσάι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v