Κάφρικες ταινίες για να κλάψεις από τα γέλια

Σουρεάλ διάλογοι, γενναίες δόσεις καφρίλας και αγνό, χοντροκομμένο γέλιο σε δέκα κλασικές κωμωδίες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση.
Κάφρικες ταινίες για να κλάψεις από τα γέλια

Ωραίος ο ευρωπαϊκός ο σινεμάς, καλό και το Cinobo, ενδιαφέρον το Mubi και γενικά καλό πράμα η κουλτούρα, όμως υπάρχουν και στιγμές που έχεις ανάγκη να πάρεις μια λιπαρή πίτσα να αράξεις καναπέ και να γελάσεις με ωμό, κάφρικο χιούμορ και να περάσεις καλά.

Ε λοιπόν οι παρακάτω ταινίες είναι ό,τι πρέπει για τη φάση σου.

Zoolander 1 και 2

Ο Μπεν Στίλερ είναι ένα ηλίθιο μοντέλο σε υπαρξιακή κρίση, μέχρι που έρχεται ο Γουίλ Φέρελ να του δώσει νέο νόημα στη ζωή, κάνοντάς τον διεθνή δολοφόνο. Δύο από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς τους, μαζί με άλλους σταρ όπως ο φοβερός Όουεν Ουίλσον, και δεκάδες δολοφονικές ατάκες, φτιάχνουν μία από τις κλασικότερες καφροκωμωδίες μετά την αλλαγή του μιλένιουμ. Άχαστο και το σίκουελ με ακόμα περισσότερες δόσεις γέλιου και σπαρταριστών σκηνών.



Wedding Crashers

Δύο τριαντάρηδες εξασκούν με επιτυχία το ευγενές σπορ του "Wedding Crashing" (πάνε ακάλεστοι σε γάμους και πιάνουν γκόμενες) σε μια ταινία όπου οι Όουεν Ουίλσον και Βινς Βον μοιάζουν να γεννήθηκαν για τους ρόλους τους, ενώ ο «πολύς» Κρίστοφερ Γουόκεν είναι απλά απολαυστικός στον ρόλο του πεθερού. Βλέπεται μονορούφι και ας πλησιάζει τις δύο ώρες διάρκειας.



Hangover

Ένα καθαρόαιμο buddy movie και ταυτόχρονα μια αναρχική και politically incorrect κωμωδία με πληθώρα πετυχημένων gags, η απίστευτη ιστορία τριών φίλων (αφασία το πατριωτάκι Ζακ Γαλιφιανάκης, εξίσου καλοί οι Μπράντελι Κούπερ και Εντ Χελμς) που ξυπνούν στο Λας Βέγκας χωρίς να θυμούνται τίποτα από την προηγούμενη νύχτα, έγινε instant classic. Δυστυχώς το σίκουελ της δεν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών, ούτε και το τρίτο μέρος.



Anchorman 1 και 2

Ο θρύλος του Ron Burgundy ξεκίνησε το 2004 και μας έφερε αντιμέτωπους με τον πιο κάφρο, φαλλοκράτη και αντιπαθητικά συμπαθή παρουσιαστή ειδήσεων. Ο Γουίλ Φέρελ δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένος από το γνωστό παρεάκι (Στηβ Καρέλ, Πόλ Ρόυντ) και προσφέρει ισόποσες δόσεις γέλιου και καφρίλας, με φόντο την χρυσή εποχή των 70s. Το σίκουελ είναι εξίσου σουρεάλ και ξεκαρδιστικό.



Napoleon Dynamite

Με εξαιρετικά χαμηλό budget και ψιλοάγνωστους πρωταγωνιστές, το Napoleon Dynamite κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό και cult χαρακτήρα. Αν θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε κάπως θα την λέγαμε «κολλεγιακή κωμωδία για όσους σιχαίνονται τις κολλεγιακές κωμωδίες». Δεν λέμε τίποτα άλλο, μια προβολή θα σε πείσει – vote for Pedro!



Pineapple Express

Η ανδρική φιλία και το καλό χόρτο βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σουρεάλ και ξεκαρδιστικής κωμωδίας, η οποία έκανε γνωστό το πρωταγωνιστικό δίδυμο Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο και γνώρισε μια εξίσου καλή συνέχεια. Θα μπορούσαμε να πούμε επίσης πως έβαλε τα θεμέλια για την γέννηση ενός νέου υβριδίου κωμωδίας: του action-buddy-weed movie.



Bruno

Αυστριακός γκέι τηλεπαρουσιαστής (Σάσα Μπάρον Κοέν) θέλει να κατακτήσει τον κόσμο του θεάματος και καταγράφει τις περιπέτειές του σε «ντοκιμαντέρ». Αν το Μπόρατ σας σόκαρε με τη χυδαιότητά του και σας φάνηκε ανώμαλο τότε αφ’ ενός γιατί μπήκατε σε αυτό το άρθρο ,αφ’ ετέρου μην δείτε το Bruno. Ή δείτε το γιατί είναι από μόνο του εμπειρία. 



Van Wilder

Ένας αιώνιος φοιτητής εκ πεποιθήσεως (Ράιαν Ρέινολντς) αναλαμβάνει τη διοργάνωση ξέφρενων πάρτι για να εξασφαλίσει τα δίδακτρά του. Όλα τα στερεότυπα μιας κολεγιακής κωμωδίας είναι εδώ - σεξουαλικά υπονοούμενα, γυναίκες, χοντροκομμένα αστεία, πάρτι, απουσία σεναρίου – όμως λίγο θα σε νοιάξει μια και ο θρυλικός Βαν Ουάιλντερ θα σε κάνει εγγυημένα να περάσεις καλά. Εμπιστεύσου τον.



Wet Hot American Summer

Μια από τις πιο θρυλικά καμένες κωμωδίες των ‘00s, παρακολουθεί την τελευταία μέρα μιας κατασκήνωσης το καυτό καλοκαίρι του ’81 και αφήνει εποχή για τις ξεκαρδιστικές ατάκες και το ταλαντούχο καστ το οποίο με αυτή τη ταινία απογειώθηκε σε δημοφιλία (Μπράντλει Κούπερ, Πωλ Ράντ, Ζανίν Γκαρόφαλο κ.α.). Το 2015 απέκτησε ένα εξίσου διασκεδαστικό πρίκουελ στο Netflix, από τους ίδιους δημιουργούς και με το ίδιο καστ.



Year One

Εξορισμένος από το χωριό του γιατί έφαγε το απαγορευμένο φρούτο, ένας μπούφος άνθρωπος των σπηλαίων (Τζακ Μπλακ) κάνει με το τσιράκι του (Μάικλ Σέρα) ένα ταξίδι στους βιβλικούς χρόνους. Με τον Χάρολντ Ράμις στο (ευρηματικό) σενάριο και σκηνοθεσία αυτή η παρανοϊκή κωμωδία φέρνει στο μυαλό τις παλιές καλές εποχές του Μελ Μπρουκς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v