Οι καλύτερες ταινίες στις πλατφόρμες αυτή τη στιγμή

Ξεκοκαλίσαμε Netflix, Cinobo, Ertflix και Apple TV, σου βρήκαμε 15 σούπερ ταινίες και σου τις χωρίσαμε ανάλογα με τη διάθεσή σου.
Οι καλύτερες ταινίες στις πλατφόρμες αυτή τη στιγμή
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και το λοκντάουν σινεμά, σύμφωνα με τη γνωστή παροιμία που μόλις εφηύραμε. Διάλεξε, λοιπόν, σε ποια απ’ όλες τις πλατφόρμες streaming θα γραφτείς, και άφησέ μας να σου βρούμε τις τέλειες ταινίες για τα εγκλεισμένα βράδια σου. Εσύ πες μας μόνο τι θέλεις.

Θέλω να γελάσω…

Κατ’ αρχάς, οπωσδήποτε το σπαρταριστό διαμαντάκι του Βέλγου Ζακό Βαν Ντορμέλ, Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη, με πρωταγωνιστή τον θεό –που είναι κακός, όπως όλοι ξέρουμε– και ζει στις Βρυξέλλες, και την κόρη του, που προσπαθεί να το σκάσει από το σπίτι. Την βρίσκεις στο Cinobo.

Το This is Where I Leave You είναι μια κατάμαυρη κωμωδία για τα τραύματα που αφήνουν σε όλους μας οι οικογένειές μας. Σκηνοθετεί ο Shawn Levy του Stranger Things και πρωταγωνιστούν οι Jane Fonda, Jason Bateman και Adam Driver. Την έχει το Netflix.

Το With Open Arms (με τον ατυχή ελληνικό τίτλο Βρε Καλώς Τους) είναι μια σπαρταριστή γαλλική σάτιρα για την υποκρισία των πολιτικών κύκλων που χρήζουν εαυτούς αντιρατσιστές, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας που καλείται να πάρει τους Ρομά σπίτι της. Θα τη βρεις στο Cinobo.

Θέλω ένα ρομάντζο, αλλά να μην είναι σαχλό…

Το Silver Linings Playbook του David O. Russell, που χάρισε στην Jennifer Lawrence το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου είναι η γλυκόπικρη ιστορία δύο ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα, που θα ερωτευτούν σε πείσμα των πάντων. Το έχει το Netflix.

Οι Φανταστικές Αγάπες του Xavier Dolan λένε σκληρές αλήθειες για τη φιλία, τους ανεκπλήρωτους έρωτες και τα ερωτικά τρίγωνα που καίνε ζωές και χαρακτήρες. Και τα λένε όλα αυτά υπό τους ήχους ενός συγκλονιστικού soundtrack. Τις βρίσκεις στο Cinobo.

Το Blind Chance του Κριστόφ Κισλόφσκι είναι μια ταινία για την τυχαιότητα που ορίζει τις ζωές (και τους έρωτές) μας μέσα από την ιστορία ενός νεαρού φοιτητή που τρέχει να προλάβει ένα τραίνο –και τις τρεις διαφορετικές εκδοχές της. Επίσης στο Cinobo.

Θέλω κάτι βαρύ κι ασήκωτο, να ταιριάζει με το λοκντάουν…

Τα χιλιοβραβευμένα Χελιδόνια της Καμπούλ, χειροποίητο animation των δημιουργών του Τρίο της Μπελβίλ, είναι μια σπαρακτική ιστορία από το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν, που θα σου θυμίσει πόσο ασήμαντα είναι τα προβλήματά σου. Τη βρίσκεις στο Cinobo.

Ο Γιος του Σαούλ, του Ούγγρου Λάζλο Νέμες, είναι μάλλον η σκληρότερη ταινία για το Ολοκαύτωμα που έγινε ποτέ. Έχει σκηνές που μοιάζουν με ντοκιμαντέρ, τόσο ρεαλιστικά είναι γυρισμένη, τις βλέπεις σαν να είσαι μέσα στο Άουσβιτς, και θυμώνεις με όσους λένε πως «ζούμε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή». Κι αυτή στο Cinobo.

Βραβευμένη στις Κάννες και σε ένα σωρό ακόμα φεστιβάλ, η Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου είναι μια δύσκολη, σπαρακτική ιστορία από τη Ρουμανία για τη μοναξιά, τον θάνατο, τα γεράματα και τα άθλια συστήματα υγείας του ευρωπαϊκού νότου. Την έχει το Netflix.

Θέλω κάτι γλυκό και συγκινητικό, αλλά να μη μου μαυρίσει την ψυχή…

Τα Μανταρίνια του Γεωργιανού Ζάζα Ουρουσάντζε είναι μάλλον η πιο γλυκιά, τρυφερή αντιπολεμική ταινία που έγινε ποτέ. Έχει χιούμορ, έχει φοβερούς χαρακτήρες, έχει πίστη στην ανθρωπότητα, έχει κι ένα τέλειο μουσικό θέμα που θα σε στοιχειώσει. Την έχουν και το Ertflix και το Cinobo.

Το Wolfwalkers, φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, είναι ένα γλυκύτατο animation σχεδιασμένο στο χέρι, που μιλά για τη δύναμη της φιλίας, τη σχέση μας με τη φύση και την αξία του να κάνεις το σωστό… ακόμα και ενάντια στον νόμο. Το βρίσκεις στο Apple TV.

Το Meyerowitz Stories του Noah Baumbach είναι μια γλυκόπικρη δραμεντί για τις σχέσεις που μας διαμορφώνουν, με ένα ensemble cast πρωταγωνιστών: Dustin Hoffman, Adam Sandler, Emma Thompson. Θα το βρεις στο Netflix.

Θέλω δράση, θέλω να γίνεται στην οθόνη μου χαμός…

Το The Guard, του John Michael McDonna (ναι, αδερφού του Martin) είναι το τέλειο ιρλανδικό αστυνομικό, διανθισμένο με κωμικά στοιχεία, και με απολαυστικό πρωταγωνιστή τον Brendan Gleeson. Στο Cinobo.

Το Greyhound του Aaron Schneider έχει πρωταγωνιστή και συν-σεναριογράφο τον Tom Hanks, και αφηγείται μια από τις μάχες του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το βρίσκεις στο Apple TV.

Το Okja του Bong Joon Ho (ναι, των Παρασίτων που πήραν πέρυσι όλα τα Όσκαρ κι έφυγαν) είναι η ιστορία μιας πιτσιρίκας που ρισκάρει τα πάντα για να αποτρέψει μια σατανική πολυεθνική να απαγάγει την κολλητή της, ένα τερατάκι με το όνομα Όκτζα. Στο Netflix.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v