Σούπερ ταινίες για χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο

Και δράση και γέλιο, και γιορτινή μαγεία και βλάσφημο χιούμορ, και ό,τι τραβά η όρεξή σου έχουμε για τους χριστουγεννιάτικους μαραθώνιους σου.
Σούπερ ταινίες για χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο
Πώς φαντάζεσαι τον τέλειο χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο μια χρονιά σαν κι αυτή; Είτε μένεις μόνος/η (στην οποία περίπτωση μπορείς να στήσεις ωραιότατο watch party με την παρέα σου) είτε με την οικογένεια και ψάχνεις ταινίες «κατάλληλες για όλους», σε έχουμε καλυμμένο/η. Εσύ απλά φέρε την πιατέλα με τα μελομακάρονα, κάτσε αναπαυτικά και πάτα play.

Χριστούγεννα… κλασικά

Πρόσφατη ψηφοφορία ανέδειξε το πρώτο Μόνος στο Σπίτι στην καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών, και αν μας ρωτάς, δύσκολα θα διαφωνούσαμε. Ο πιτσιρίκος Μακόλεϊ Κάλκιν που μένει… κατά λάθος μόνος στο σπίτι το οποίο καλείται να υπερασπιστεί από τους ληστές που το επιβουλεύονται χριστουγεννιάτικα, είναι εξίσου απολαυστικός την πρώτη και την εικοστή φορά που τον βλέπεις. Υπάρχει και Μόνος στο Σπίτι 2, σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι (με απίστευτη γκεστ εμφάνιση Ντόλαντ Τραμπ) και 3, με άλλο πιτσιρίκι. Αν δεν είσαι φαν της παρανομίας, τα βρίσκεις όλα με ελληνικούς υπότιτλους στο Apple TV (μηνιαία συνδρομή 4,99€, δωρεάν δοκιμή για 7 μέρες, 4,99€ ενοικίαση η κάθε ταινία –λεπτομέρειες εδώ).

Δύο από τα πιο αγαπημένα παραμύθια του Ροάλντ Νταλ, η Ματίλντα των χριστουγεννιάτικων μεσημεριών της ελληνικής τηλεόρασης και ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας με τον σπουδαίο Μαρκ Ράιλανς στον ομώνυμο ρόλο (και σε σκηνοθεσία Στήβεν Σπίλμπεργκ παρακαλώ) παίζουν και τα δύο στο Netflix, για να τα δεις back to back με τα πιτσιρίκια –ή για να νιώσεις εσύ πιτσιρίκι, όλοι μας το έχουμε ανάγκη μέρες που ‘ναι.



Θέμα τα Χριστούγεννα μπορεί να μην έχουν, όμως τι είναι πιο εορταστικό από την γλυκιά, αθώα νοσταλγία (ειδικά αν είσαι μιας κάποιας ηλικίας) των ασπρόμαυρων κωμωδιών του Τσάρλι Τσάπλιν; Έντεκα από αυτές, μεταξύ των οποίων τον Μεγάλο Δικτάτωρ, τους Μοντέρνους Καιρούς, τα Φώτα της Πόλης και το Τσίρκο, τα βρίσκεις στο Cinobo (7,99€ μηνιαία συνδρομή, δωρεάν δοκιμή για 14 μέρες).

Χριστούγεννα… ρομαντικά

Το Last Christmas του Πολ Φέιγκ είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, είναι η απόλυτη γιορτινή ρομαντική κομεντί, κι έχει και πρωταγωνίστρια την Εμίλια Κλαρκ (ναι, τη Νταινέρυς του Game of Thrones) στο ρόλο της κουρασμένης από τη ζωή Κέιτ που θα γνωρίσει χριστουγεννιάτικα στο Λονδίνο τον έρωτα της ζωής της. Παίζει στο Cosmote TV.



Το Holidate είναι ολόφρεσκο, παραγωγής 2020, και είναι επίσης από εκείνες τις ρομαντικές κομεντί που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις βαρυστομαχιασμένος από την γαλοπούλα. Αφηγείται σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες την ιστορία δύο νέων που, κουρασμένοι από τα πότε-θα-φάμε-κουφέτα των οικογενειακών τραπεζιών, συμφωνούν να παριστάνουν ο ένας το ταίρι του άλλου για έναν ολόκληρο χρόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Προφανώς και ξέρεις τι θα γίνει μετά, θα περάσεις όμως πολύ ωραία χαζεύοντάς το. Το έχει το Netflix.

Χριστούγεννα με καρτούν

Για το Klaus σου τα είπαμε και πρόσφατα, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ και το άξιζε, καθότι είναι σαφώς ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα animation που έγιναν ποτέ. Η ιστορία του είναι η ιστορία μιας απροσδόκητης φιλίας, ανάμεσα σε έναν εγωιστή ταχυδρόμο και έναν εσωστρεφή παιχνιδοποιό, η οποία φιλία σκορπίζει χριστουγεννιάτικη μαγεία σε μια παγωμένη πόλη που την έχει ανάγκη. Θα τη βρεις στο Netflix.

Σνούπι διάβαζες μικρός/η; Τότε τα Χριστούγεννα του Τσάρλι Μπράουν θα τα λατρέψεις. Ένα γλυκύτατο ταινιάκι μικρού μήκους (25 μόλις λεπτά) που έρχεται από το μακρινό 1965 να θέσει τους προβληματισμούς του Τσάρλι για την εμπορευματοποίηση των γιορτών, και να βάλει την αξιαγάπητη παρέα του να σώσει για μια ακόμα φορά την κατάσταση. Το βρίσκεις στο Apple TV (χωρίς έξτρα κόστος, περιλαμβάνεται στη μηνιαία συνδρομή των 4,99€) μαζί με τη σειρά 12 επεισοδίων που λέγεται Snoopy in Space.



Κι επειδή το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει απαραίτητα για φόντο έλατα και χιονισμένα τοπία, βάλε στη λίστα και το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα, έναν ύμνο στη φιλία που αψηφά σύνορα, ηπείρους και διακρίσεις, μέσα από την αληθινή ιστορία της πρώτης καμηλοπάρδαλης που έφτασε στην Ευρώπη από την Αίγυπτο. Ευρωπαϊκό animation που κάνει την διαφορά στην αισθητική. Το βρίσκεις στο Cinobo.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v