Σούπερ σειρές και ταινίες για να δεις στο Apple TV

Ξεψαχνίσαμε την πλατφόρμα streaming που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, και σου έχουμε λεπτομέρειες και προτάσεις.
Σούπερ σειρές και ταινίες για να δεις στο Apple TV
Ξεκίνησε ως outsider, έφτασε να κοιτάζει στα μάτια τους γίγαντες του χώρου και να διεκδικεί μαζί με το Netflix για στρημάρισμα τον καινούριο James Bond. Το Apple TV είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με ελληνικούς υπότιτλους στα πάντα (ακούς, Amazon Prime;) και με συνδρομή στα 4,99€ τον μήνα. Κι αυτά είναι τα βασικά που χρειάζεται να ξέρεις για την νεότερη από τις πλατφόρμες streaming.

Πώς λειτουργεί;

Μπαίνεις εδώ, κάνεις εγγραφή (με το Apple ID σου, αν έχεις, αν δεν έχεις φτιάχνεις ένα επιτόπου) και ξεκινάς με μια εβδομάδα δωρεάν δοκιμής –αν δεις ότι δεν ψήνεσαι τελικά και ξεγραφτείς πριν τελειώσει η εβδομάδα, δεν πληρώνεις τίποτα. Μετά, η συνδρομή είναι 4,99€ τον μήνα, πράγμα που την κάνει την φθηνότερη από τις πλατφόρμες που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Με τη συνδρομή των 4,99€ βλέπεις τα Apple Originals (τις δικές τους παραγωγές, δηλαδή) και κάποιες επιλεγμένες ταινίες και σειρές, είτε στο PC σου, είτε σε smart TV, στην οποία θα κατεβάσεις την εφαρμογή Apple TV –αν δεν την έχει ήδη κατεβασμένη, πολλές την έχουν. Σε αντίθεση με το PC, όπου δεν βλέπεις κανενός είδους μενού, μόνο ταινίες και σειρές τη μια κάτω από την άλλη, στην τηλεόρασή σου έχεις και δυνατότητα αναζήτησης και προτάσεις χωρισμένες ανά είδος και επιλογή να φτιάξεις τη βιβλιοθήκη σου, σαν άλλη watchlist.

Στις smart τηλεοράσεις η Apple TV λειτουργεί και ως ένα μεγάλο βίντεο κλαμπ, με παλιές και νέες ταινίες διαθέσιμες για αγορά ή ενοικίαση. Η ενοικίαση σημαίνει ότι πληρώνεις 3,99€ και έχεις την ταινία στη βιβλιοθήκη σου για 30 μέρες –από τη στιγμή όμως που θα πατήσεις το play, έχεις 48 ώρες για να τη δεις, μετά εξαφανίζεται. Κάποιες πολύ καινούριες (το πολυσυζητημένο You Should Have Left, ας πούμε, με τον Κέβιν Μπέικον) έχουν 4,99€ για την ενοικίαση. Ενδιαφέρουσες επιλογές για ενοικίαση είναι, για παράδειγμα, ολόκληρο το σύμπαν του Harry Potter (10 ταινίες, μαζί με Fantastic Beasts) και των Hobbit και Lord of the Rings, αλλά και όλη σχεδόν η φιλμογραφία του Ταραντίνο και του Γουές Άντερσον, και πολύς κλασικός κινηματογράφος, Casablanca και πάει λέγοντας.

Ωραία, και τι να δω (με τη μηνιαία συνδρομή, χωρίς να πληρώσω κάτι έξτρα);

Πολλά και ενδιαφέροντα είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, που όσο περνά ο καιρός να μας το θυμηθείς θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Έχουμε και λέμε.

Από σειρές…

Οπωσδήποτε την Τεχεράνη, απολαυστικό κατασκοπικό οκτώ ωριαίων επεισοδίων γυρισμένων στην Αθήνα (που παίζει τον ρόλο της Τεχεράνης). Ελληνο-ισραηλινή παραγωγή, με κάτι από Τζον Λε Καρέ, σημειώστε οι φαν του.

Το υποψήφιο για τρεις χρυσές σφαίρες Morning Show με την Τζένιφερ Άνιστον, τη Ριζ Γουίδερσπουν και τον Στηβ Καρέλ. Δέκα ωριαία επεισόδια… βουτιά στα άδυτα των πρωινών εκπομπών και του πολιτικού παρασκηνίου της τηλεόρασης.



Την Υπόθεση Jacob, απολαυστικό δικαστικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο best seller του Γουίλιαμ Λάντεϊ, με τους Κρις Έβανς και Μισέλ Ντόκερι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των γονιών ενός παιδιού που κατηγορείται για φόνο. Οκτώ 45λεπτα επεισόδια που βλέπονται με κομμένη την ανάσα.

Το ολόφρεσκο Ted Lasso, που σαρώνει κριτικές και βαθμολογίες στο IMDB με τον Τζέισον Σουντέικις (από το Saturday Night Live) στον ρόλο ενός Αμερικανού προπονητή φούτμπολ που μετακομίζει στην Αγγλία για να αναλάβει μια ομάδα ποδοσφαίρου χωρίς να έχει, όπως μαντεύεις, ιδέα από το άθλημα που οι Άγγλοι αποκαλούν φούτμπολ. Δέκα σπαρταριστά μισάωρα επεισόδια, ό,τι πρέπει για μαραθώνιο.



Το See με τον Τζέισον Μομόα (τον Καλ Ντρόγκο, λάτρεις του Game of Thrones) μια δυστοπία οκτώ ωριαίων επεισοδίων. Πρωταγωνιστές, ένας πατέρας και τα δίδυμα παιδιά του, που γεννιούνται με τη μυθική ικανότητα της όρασης, σε ένα μακρινό μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα έχει χάσει την ικανότητά της να βλέπει.

Και από ταινίες…

Σίγουρα την επιστροφή της Σοφία Κόπολα (στο σενάριο και την σκηνοθεσία) και του Μπιλ Μάρεϊ (στον πρωταγωνιστικό ρόλο) που λέγεται On the Rocks και είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για έναν πατέρα που βοηθά την κόρη του να… παρακολουθήσει τον άντρα της.



Το πολεμικό Greyhound, που έχει για πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς στον ρόλο του επικεφαλής νηοπομπής που στάλθηκε να βοηθήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο –ναι, είναι αληθινή ιστορία.

Το ολοκαίνουριο The Banker, με τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Άντονι Μακί να σκαρφίζονται ένα δαιμόνιο επιχειρηματικό σχέδιο, υπέρ της φυλετικής ενσωμάτωσης στη στέγαση.

Το βραβευμένο στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς Boys State, που αφηγείται την ιστορία χίλιων 17χρονων από το Τέξας οι οποίοι αποφασίζουν να φτιάξουν μια αντιπρσωπευτική κυβέρνηση, ξεκινώντας από το μηδέν. 



Και οπωσδήποτε τα ταινιάκια του Little America, που είναι μια σειρά ανθολογίας, με οκτώ μικρού μήκους (μισάωρες, για την ακρίβεια) ταινίες οι οποίες αφηγούνται αστείες, σοβαρές, συγκινητικές και αναπάντεχες ιστορίες μεταναστών στην Αμερική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v