Χριστουγεννιάτικες ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους θεατές αυτές τις γιορτές.
Χριστουγεννιάτικες ταινίες για μικρούς και μεγάλους
Αγαπημένα animation που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας, μυστηριώδη γιορτινά παραμύθια που θα ενθουσιάσουν τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους, κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μιούζικαλ που δίνουν το εορταστικό κλίμα και προσφέρονται για όμορφες κινηματογραφικές βραδιές για όλη την οικογένεια. Δείτε 8 από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για… μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το Πολικό Εξπρές (2004)

Παρ’ ότι όλοι επιμένουν πως Άι Βασίλης δεν υπάρχει, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δέχεται την επίσκεψη ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο. Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του.

Μόνος στο Σπίτι (1990)

Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω τον Κέβιν! Το 8χρονο αγόρι, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι. Και θα τους βάλει τα γυαλιά, στην πιο κλασική κωμωδία των Χριστουγέννων.

Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965)

Λίγο πριν ηχήσουν οι καμπάνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μαρία αναλαμβάνει χρέη γκουβερνάντας των παιδιών του πλοίαρχου Φον Τραπ. Η παρουσία της, τα τραγούδια της και η προσωπικότητά της θα αλλάξουν για πάντα της ζωή των παιδιών και του πλοιάρχου, σε ένα από τα πιο συγκινητικά κι αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2009)

Στην πιο φρέσκια εκδοχή του γνωστού παραμυθιού, ο Ρόμπερτ Ζεμέκις αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει και ο Τζιμ Κάρεϊ να χαρίσει την φιγούρα του στον Σκρουτζ. Ο τσιγκούνης και στριφνός Εμπενίζερ δεν έχει καμιά πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα. Όταν όμως τα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος εμφανίζονται και τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, ανακαλύπτει τη μαγεία των Χριστουγέννων και αναθεωρεί τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής.

Ο γιος του Άι Βασίλη (2011)

Ο Άρθουρ δεν περιμένει τις γιορτές, όπως όλα τα παιδιά, για να δει τον Άι Βασίλη. Τυχαίνει να τον βλέπει καθημερινά μιας και είναι… γιος του. Όταν όμως έρχονται τα Χριστούγεννα, καλείται να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση, θα ξεκινήσει μια τρελή κούρσα για να προλάβει να παραδώσει το δώρο ακόμη και στο τελευταίο κοριτσάκι.

Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Μίκυ (2002)

Όταν η χιονοθύελλα καταστρέφει τα σχέδια όλων των ηρώων της Disney, ο Μίκυ τους προσκαλεί να κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι του. Εκεί, μαζί με τον Γουίνι, την Άριελ, τη Χιονάτη, την Μπελ και τα άλλα παιδιά, προσπαθούν να φτιάξουν τη διάθεση του Ντόναλντ, βλέποντας παλιές ταινίες, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και καταφεύγοντας σε παιδικές αναμνήσεις.

Το Θαύμα της 34ης οδού (1947/1994)

Όταν το δικαστήριο καλείται να κλείσει στο φρενοκομείο έναν καλό γεράκο που υποστηρίζει πως είναι ο Άι Βασίλης, ένα 6χρονο κοριτσάκι βρίσκει στο πρόσωπό του κάτι στο οποίο αξίζει να πιστέψει. Η όμορφη ιστορία που μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το μακρινό 1947, διασκευάστηκε και την δεκαετία του ’90 – διαλέξτε όποια εκδοχή θέλετε, απλώς έχετε υπ’ όψιν σας πως ενδείκνυται για μεγαλύτερα παιδιά, μιας και η ταινία δεν υπάρχει σε μεταγλωττισμένη εκδοχή.

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (1993)

Αν σκοπεύετε να δείτε ταινία με τα, μεγάλα πλέον παιδιά σας, για να απολαύσουν ταινίες όπως τα «μαγικά Χριστούγεννα του Μίκυ», δοκιμάστε κάτι πιο σκοτεινό και μυστηριώδες, όπως αυτό το αγαπημένο «παραμύθι» του Τιμ Μπάρτον με την υπέροχη μουσική του Ντάνι Έλφμαν και την ιστορία του βασιλιά της πόλης του Haloween που απαγάγει τον Άι Βασίλη για να μοιράσει ο ίδιος τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v