Τι αξίζει από όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα στο Netflix;

Και ξαφνικά, γέμισε η αρχική μας οθόνη χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές. Τι απ’ όλα αυτά αξίζει να βάλεις στη watchlist σου;
Τι αξίζει από όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα στο Netflix;
Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα χρειαστούμε μια έξτρα βοήθεια για να μπούμε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Το Netflix το ξέρει καλά αυτό –και ποιος δεν το ξέρει καλά αυτό, εδώ που τα λέμε– γι’ αυτό έχει πλημμυρίσει την αρχική σου σελίδα με χριστουγεννιάτικες σειρές και ταινίες. Για να μην χαθείς στο πλήθος, σου φτιάξαμε την γιορτινή σου watchlist, έτοιμη, πάρε-βάλε.

Κατ’ αρχάς, οι ταινίες…

Στο Jingle Jangle ο οσκαρούχος Φόρεστ Γουίτακερ υποδύεται έναν εκκεντρικό παιχνιδοποιό, του οποίου ο αγαπημένος μαθητής κλέβει την πιο πολύτιμη δημιουργία του –η ευρηματική εγγονή του, όμως, έχει σχέδιο για να την πάρουν πίσω. Γλυκύτατο μιούζικαλ με πρωτότυπη μουσική από τους Τζον Λέτζεντ, Φίλιπ Λόρενς και Ντέιβιντ Νέιθαν.

Το υποψήφιο για Όσκαρ Klaus είναι ένα από τα καλύτερα animation που είδες ποτέ, σου το υπογράφουμε. Δημιουργία του Σέρχιο Πάμπλος (του Εγώ, ο Απαισιότατος) και του Κάρλος Μαρτίνεζ Λόπες, αφηγείται την ιστορία μιας αναπάντεχης φιλίας ενός ταχυδρόμου κι ενός παιχνιδοποιού, που σκορπίζει χριστουγεννιάτικη μαγεία σε μια παγωμένη πόλη.

Τα δύο Χρονικά των Χριστουγέννων είναι χριστουγεννιάτικη μαγεία, με ολίγη από feelgood περιπέτεια, για όλη την οικογένεια. Το δεύτερο, μάλιστα, έχει και την σκηνοθετική υπογραφή του Κρις Κολόμπους (ναι, του Μόνος στο Σπίτι) και σούπερ καστ, με Γκόλντι Χόουν και Κερτ Ράσσελ στον ρόλο του Άη Βασίλη.

Τον Γκριντς που μισεί τα Χριστούγεννα και θέλει να τα καταργήσει πιθανότατα τον ξέρεις από την ταινία με τον Τζιμ Κάρεϊ. Ε, τώρα θα τον γνωρίσεις και στην καρτουνένια εκδοχή του, με την φωνή του πάντα εξαιρετικού Μπένεντικτ Κάμπερματς. Αν θέλεις και το ορίτζιναλ, υπάρχει κι αυτό εννοείται, εδώ

Το Holidate είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτικη κομεντί. «Παιδί» του Τζον Γουάιτσελ (από τα Μην πυροβολείτε τη Γιαγιά) αφηγείται την ιστορία δυο νέων που σιχαίνονται τα Χριστούγεννα και τα υποχρεωτικά ζευγαρώματά τους, και συμφωνούν να είναι ο ένας το plus one του άλλου σε όλα τα εκνευριστικά γιορτινά καλέσματα. Μαντεύεις, φυσικά, τι γίνεται μετά, αλλά και πάλι, περνάς πολύ ωραία χαζεύοντάς το.

Από την Βραζιλία με αγάπη έρχεται το Χριστούγεννα Ξανά και Ξανά, μια εορταστική… Μέρα της Μαρμότας, με έναν τύπο που μισεί τις γιορτές παγιδευμένο –το μάντεψες– σε αιώνια Χριστούγεννα.

Και οι σειρές…

Το Dash & Lily, που πιθανότατα το βλέπεις σκαλωμένο στο τοπ-10 εδώ και εβδομάδες είναι άλλη μια χαριτωμένη χριστουγεννιάτικη κομεντί, σε συσκευασία σειράς αυτή την φορά, με οκτώ μισάωρα επεισόδια ό,τι πρέπει για μίνι μαραθώνιο κάποιο δεκεμβριάτικο απόγευμα.

Το πολυσυζητημένο Home for Christmas είναι μικρό και τρισχαριτωμένο, έξι μισάωρα επεισόδια ποτισμένα νορβηγικά Χριστούγεννα, με την συμπαθέστατη πρωταγωνίστριά του να αναζητά ταίρι για να φέρει σπίτι τα Χριστούγεννα –το πρόβλημα είναι ότι έχει μόνο 24 ώρες στη διάθεσή της. Ίσα που προλαβαίνεις να την δεις πριν την Παρασκευή 18/12, που ξεκινά η δεύτερη σαιζόν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v