ΤΕΧΝΕΣΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Διευρύνοντας τη Θεωρία Μετασχηματισμού»

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο επιμελητής και οι συγγραφείς του, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στη Στοά του Βιβλίου.

Μυθιστορήματα για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα του χθες

Η Ελλάδα της Χούντας, της Κατοχής, του Εμφυλίου, των ανθρώπων της, των ηρώων της. Των ηρώων που είναι κανονικοί άνθρωποι, στις σελίδες υπέροχων βιβλίων.

Τρυφερή και γεμάτη μουσική παιδική λογοτεχνία

Η ιστορία αυτή ξεκινά σε μια μικρή χώρα, όπου οι κάτοικοί της είχαν μία παράξενη συνήθεια: ξυπνούσαν το σούρουπο και έπεφταν για ύπνο την αυγή...

Από το Κέιπ Τάουν στην Αλεξάνδρεια: Ένα βιβλίο σκέτο ταξίδι

Ο Δημήτρης Φανούριος Πίσχινας διέσχισε σε έξι μήνες κάθετα την Αφρική, και έγραψε ένα βιβλίο για να διηγηθεί την μαγική του ιστορία –και να μας ταξιδέψει.

«Ανεπιθύμητο παρελθόν»: Οι φάκελοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Ο Β. Καραμανωλάκης σε ένα εξαιρετικό βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων και παρατηρεί την καύση τους.

Η έρημος των Ταρτάρων είναι μια καλογραμμένη αλληγορία

Στο βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα, Ντίνο Μπουτζάτι, ο στρατός αποτελεί μια αλληγορία για συναισθήματα και βιώματα πολύ πιο καθημερινά.

“Ο βιβλιοπώλης του Σελινούντα” του Ρομπέρτο Βεκιόνι

Στη μικρή πόλη του Σελινούντα στη Σικελία εμφανίζεται από το πουθενά ένας κακάσχημος άνδρας που ανοίγει ένα βιβλιοπωλείο...

Διαβάσαμε την «Έκτρωση» του Ρ. Μπρότιγκαν

Ο πρόωρα χαμένος Μπρότιγκαν μας δίνει ένα εκκεντρικό αλλά γλυκό αφήγημα με επίκεντρο την αγάπη, την τρυφερότητα και όλα όσα εκείνος δεν έζησε ως παιδί.

Μεγάλο μπαζάρ βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη

Περισσότεροι από 200 τίτλοι σε σούπερ χαμηλές τιμές διατίθενται στο φετινό, μεγάλο μπαζάρ βιβλίων του Μουσείου Μπενάκη.

Παρουσίαση: "Περαστικά" της Μαρίας Μαυρικάκη

Τη γενέτειρά της διάλεξε η Μαρία Μαυρικάκη για την πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματός της Περαστικά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίολος.

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY