Moggy bar: Από κοκτέιλ σε βαρέλι τι έχουμε;

Το άρτι αφιχθέν μπαρ των Εξαρχείων ανθρακώνει τα κοκτέιλ του για να αναδείξει γεύσεις και αρώματα και τα σερβίρει on tap. Και ναι, είναι τόσο ωραίο και cool όσο ακούγεται.

Moggy bar: Από κοκτέιλ σε βαρέλι τι έχουμε;

Τα Εξάρχεια δεν στερούνται νέων ιδεών, αλλά κάθε τόσο εμφανίζεται ένα μαγαζί που κάνει τη διαφορά. Το Moggy Bar στην Ασκληπιού είναι μια τέτοια περίπτωση. Ένα μικρό street bar, μια «καντίνα» με κοκτέιλ, η οποία με στα λίγα τετραγωνικά της υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πίνουμε κοκτέιλ.

Και δεν το κάνει ελαφρά τη καρδία.

Το πρώτο πράγμα που νιώθεις φτάνοντας είναι πως πρόκειται για ένα μέρος που φτιάχτηκε με μεράκι, πείσμα και πολλές δοκιμές. Δεν έχει ρετρό διακόσμηση, δε «φωνάζει» τι είναι. Μοιάζει περισσότερο με μια αυθόρμητη ιδέα καλών φίλων που δούλευαν χρόνια πάνω σε κάτι που τους άρεσε και κάποια στιγμή αποφάσισαν να το μοιραστούν με το κοινό.

Η εμπειρία του κοκτέιλ on tap

Το signature στοιχείο του Moggy – τα κοκτέιλ από κάνουλα – δεν παρουσιάζεται ως τεχνικό κατόρθωμα αλλά ως ένας νέος τρόπος να πίνουμε κοκτέιλ. Το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον και σε πιάνει απροετοίμαστο: κοκτέιλ δροσερά, ανάλαφρα, με αρώματα που αναδύονται περισσότερο χάρη στην ανθράκωση τους και μια αίσθηση ότι το καλοκαίρι ήρθε νωρίτερα.

Είναι σαν να πίνεις την πιο ευχάριστη εκδοχή ενός κλασικού ποτού, που κατεβαίνει τόσο εύκολα όσο μια γουλιά ανθρακούχου αναψυκτικού. Δεν σε βαραίνει, δεν σε λιγώνει.

Και το σημαντικότερο, έρχεται γρήγορα. Σε λιγότερο από μισό λεπτό από τη στιγμή που θα παραγγείλεις έχεις ένα ωραιότατο ποτό στα χέρια σου, με τον πάγο σε κολώνα να λιώνει αργά.

Ο Αχιλλέας Πουλημένος, ο άνθρωπος πίσω από τον Κόκκινο Λωτό, εξηγεί πως το Moggy γεννήθηκε από μια ιδέα που δούλευε επί χρόνια με τον παιδικό του φίλο, Άκη Παπαδόπουλο, με τον μαέστρο του bartending Φόντα Ταζέ, επίσης μέλη του «Λωτού» και την Ξένια Νομικού. Μέσα από αμέτρητα πειράματα και δοκιμές, θέλησαν να φτιάξουν κάτι πραγματικά διαφορετικό από τα συνηθισμένα μπαρ της πόλης, ένα street σημείο που δεν στηρίζεται σε εντυπωσιασμούς αλλά σε μια εμπειρία ποτού άμεση, δροσερή και «ζωντανή».

Η κάνουλα μπήκε για να δείξει στον κόσμο τη δουλειά τους χωρίς αναμονή, να κάνει το κοκτέιλ πιο προσβάσιμο, πιο καθημερινό και λιγότερο «τελετουργικό». «Δεν θέλαμε να στήσουμε ένα ακόμα κοκτέιλ μπαρ», λέει. «Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι που να μπορείς να το πιεις στο χέρι, να το πάρεις στη βόλτα σου και να σου φτιάχνει τη διάθεση».

Αυτή η φιλοσοφία δίνει στον χώρο μια ροή και μια άνεση που σπανίζουν: ο μπάρμαν έχει χρόνο να μιλήσει, να ασχοληθεί με την παρέα σου. Το κοκτέιλ δεν γίνεται διαδικασία, γίνεται φυσικό στοιχείο της βόλτας.

Στο Moggy η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ – περίπου 8% – δεν είναι τυχαία επιλογή αλλά κομμάτι της φιλοσοφίας: τα κοκτέιλ κρατιούνται σε χαμηλότερους βαθμούς ώστε να είναι πιο ανάλαφρα, πιο δροσιστικά και να μην «ανεβαίνουν» απότομα λόγω της ανθράκωσης. «Θέλουμε ο κόσμος να τα πίνει ευχάριστα, όχι να τον βαραίνουν», λέει χαρακτηριστικά.

Co2 – tales

Κάθε κοκτέιλ στον κατάλογο του Moggy (το οποίο παιχνιδιάρικα αναφέρεται ως Co2-cktail Bar), έχει περάσει από αμέτρητες παραλλαγές μέχρι να καταλήξει στη γεύση θα φτάσει στον ουρανίσκο σου. Δεν χρειάζεται να ξέρεις πόσα τεστ έγιναν ή πόσο χρόνο πήρε κάθε συνταγή, δε θα σε κουράσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες, θα το καταλάβεις από την πρώτη γουλιά.

Ξεκινήσαμε τις δοκιμές με τη Margarita, με την πρώτη γουλιά να θυμίζει δροσερό αναψυκτικό πριν αποκαλυφθεί η ιδανικά ζυγισμένη τεκίλα Altos με το πορτοκάλι και την σπιρτάδα του lime. Στο Mojito με ρούμι Havana Club, η ανθράκωση αναδεικνύει τον εξωτικό του χαρακτήρα, με τον φρέσκο δυόσμο να σκάει στη μύτη πριν καν το ακουμπήσεις στα χείλη. Σκέτο νέκταρ, το Porn Star αναδεικνύει απαλές νότες βανίλιας και passion fruit, τόσο ευχάριστο που το τελειώνεις χωρίς να το καταλάβεις.

Ιδιαίτερο και πρωτότυπο σε γεύση, Yuzu Cucumber σε ταξιδεύει στην Ασία με γεύση όξινη, τέλεια δεμένο με το Beefeater. Αγαπημένο μας από τη λίστα, το Ginger Apple παντρεύει πράσινο μήλο, Absolut βότκα και τζίντζερ σε μια φρέσκια, πικάντικη ισορροπία, ενώ η Pina Colada έχει δυνατό σώμα καρύδας και ανανά, αν και θα την θέλαμε λίγο πιο έντονη σε γεύση.

Το βαθιά φρουτώδες Bramble με τζιν τιμά τη βρετανική του καταγωγή, ενώ το Mastic Melon με Roots – το δικό τους signature blend – παντρεύει μαστίχα και πεπόνι και θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι.

Οι τιμές τους ωραιότατες, και άκρως value for money για τη δουλειά που έχει ρίξει η ομάδα. Από 7€ τα περισσότερα, στα 8€ η Margarita και το Yuzu Cucumber. Στις βρύσες υπάρχει και μια μπίρα, όχι πώς θα σου χρειαστεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Info:

Moggy Bar
Ασκληπιού 43, Εξάρχεια, τηλ. 2103633143

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v