Τι είναι το apple crumble και πώς θα το φτιάξεις

Τραγανό, βουτυρένιο και αρωματικό, το apple crumble είναι το γλυκό που φέρνει το φθινόπωρο στην κουζίνα σου.

Τι είναι το apple crumble και πώς θα το φτιάξεις

Υπάρχουν γλυκά που μοσχοβολούν φθινόπωρο, και το apple crumble είναι σίγουρα ένα από αυτά. Είναι το άρωμα της κανέλας που γεμίζει το σπίτι, τα τραγανά ψημένα καρυδια, το λιωμένο μήλο που θυμίζει μηλόπιτα, αλλά χωρίς την βαβούρα. Ένα γλυκό που παντρεύει την απλότητα με την απόλυτη απόλαυση.

Το apple crumble είναι το πιο comfort γλυκό του φθινοπώρου: στρώσεις από μαλακά, καραμελωμένα μήλα κάτω από ένα τραγανό, βουτυράτο crumble από βρώμη, ξηρούς καρπούς και καστανή ζάχαρη.

Το καλύτερο; Το ετοιμάζεις σε μισή ώρα, με βασικά υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου, και το ψήνεις μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.

Δες πώς θα το φτιάξεις

Υλικά: 300 γρ. αλεύρι, 180 γρ. καστανή ζάχαρη, 200 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, 1 πρέζα αλάτι, extra βούτυρο για το βουτύρωμα του σκεύους, 450 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και ξεσποριασμένα, 50 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ., 1 πρέζα κανέλα, 1 πρέζα γαρύφαλλο, 50 γρ. καρύδια σπασμένα.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Για το crumble

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το crumble, φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε και τρίβουμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα και το χρώμα του αλευριού να γίνει κιτρινωπό και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μήλα, αφού τα έχουμε κόψει κάθετα στη μέση και έπειτα το κάθε μισό το έχουμε κόψει σε κάθετες λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. περίπου .

Για το crumble

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, έτσι ώστε η ζάχαρη και όλα τα αρωματικά να πάνε παντού.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 25χ25 εκ. (επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος ίσων περίπου διαστάσεων)

Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί, από πάνω ρίχνουμε το crumble και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το crumble, και το μείγμα των φρούτων να βγάζει φουσκάλες.

Τη συνταγή βρήκαμε εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v