Spiced Latte: Τα καλύτερα ζεστά ροφήματα για το φετινό Halloween
Έπεσε το Halloween στην πόλη κι εμείς είπαμε να κουρνιάσουμε κάτω από την πικέ κουβερτούλα μας πίνοντας τα καλύτερα spiced latte ροφήματα της πλάσης.

Έπεσε το Halloween στην πόλη κι εμείς είπαμε να κουρνιάσουμε κάτω από την πικέ κουβερτούλα μας πίνοντας τα καλύτερα spiced latte ροφήματα της πλάσης.
Ηalloween, από εδώ, Halloween από εκεί, Halloween και παρά πέρα και θες δεν θες μπαίνεις σε αντίστοιχο mood. Ηρέμησε ωστόσο δεν θα σου ζητήσουμε να φορέσεις την κάπα σου να κακομακιγιαριστείς και να πάρεις αμπάριζα τα Halloween πάρτι που γίνονται στη γειτονιά σου. Αντίθετα θα σου μιλήσουμε για το μόνο πράγμα που αξίζει την χαλοουγινίσια περίοδο κι αυτό δεν είναι άλλο από τα spiced latte ροφήματα. Κατέβασε την πικέ κουβερτούλα σου, βάλε στην τηλεόραση αγαπημένες ταινίες με ξόρκια και μάγισσες να παίζουν και τσέκαρε τις συνταγές για spiced latte ροφήματα που βρήκαμε και θέλουμε να πιείς στην υγειά μας.
Υλικά: 2 κουταλιές σούπας πουρές κολοκύθας (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πολτός από κονσέρβα κολοκύθας), 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βανίλιας, 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες, 1-2 δόσεις καφέ εσπρέσο (περίπου 1/4 του φλιτζανιού), 1/4 του φλιτζανιού σαντιγί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όποιο μπαχαρικό σου αρέσει περισσότερο (εμείς προτείνουμε κανέλα και γαρίφαλλο)
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε τον πουρέ κολοκύθας με τα μπαχαρικά και ρίχνοντας αρκετή δόση πιπεριού, ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει τη μυρωδιά «μαγειρεμένου» το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή σβολώδους, πηχτού σιροπιού. Στο σιρόπι προσθέτουμε το γάλα, που ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά αναμειγνύοντας και το εκχύλισμα βανίλιας. Θα χρειαστεί να προσέξουμε να μην παραβράσουμε το μείγμα. Με ένα χτυπητήρι ή μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το γάλα μέχρι να αποκτήσει αφρώδη και πιο πηχτή σύσταση. Ετοιμάζουμε το εσπρέσο και το χωρίζουμε σε δύο κούπες προσθέτοντας το μείγμα με το γάλα. Στην κορυφή προσθέτουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Υλικά: 250 ml γάλα (της επιλογής σας), 2 κουταλιές του γλυκού, τσάι, 1 κουταλιά σιρόπι maple, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, 50ml νερό στους 90 °C.
Προαιρετικά: 2 στικς κανέλα, τριμμένη σοκολάτα, φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση: ετοιμάζουμε το τσάι, βάζοντας τα φύλλα του τσαγιού στα 50ml του ζεστού νερού, αφήνοντας το 4΄. Προσθέτουμε το γάλα, το σιρόπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ένα στικ κανέλας και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε μέχρι να φτάσει στα όρια του βρασμού (tip2: δεν πρέπει να βράσει) και το σουρώνουμε σε μια κούπα. Προσθέτουμε προαιρετικά το δεύτερο στικ κανέλας, την φλούδα πορτοκαλιού και την τριμμένη σοκολάτα υγείας από πάνω και το απολαμβάνουμε ζεστό.
Yλικά: 1 κ.σ. κανέλα, 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο, ¼ κ.γ. πιπέρι
Για τη σύνθεση: 500 γρ. κολοκύθα, 600 γρ. γάλα πλήρες, 2-3 κ.σ. μέλι, αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, 200 γρ. καφέ, εσπρέσο, ρόφημα
Για το σερβίρισμα: 200 γρ. σαντιγί
Εκτέλεση: Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Μεταφέρουμε την κολοκύθα στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
Τοποθετούμε ένα τουλπάνι (ή μια καθαρή πετσέτα) πάνω από ένα μπολ και μεταφέρουμε τον πουρέ κολοκύθας. Κλείνουμε το τουλπάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να στραγγίξει καλά ο πουρές και να φύγουν όλα τα υγρά. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, 2 κ.γ. από το μείγμα μπαχαρικών και τον πουρέ κολοκύθας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε τον καφέ σε 4 ποτήρια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε από πάνω σαντιγί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα pumpkin spice και σερβίρουμε. Αποθηκεύουμε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών σε ένα βαζάκι και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ροφήματα ή γλυκά.
Συνταγή εδώ
Yλικά: 2 δόσεις espresso ή 1/2 φλιτζάνι καφέ φίλτρου, 5 κ. σ. apple pie spice, 1 φλιτζάνι αφρόγαλα για το Apple Pie Spice Syrup, 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κ. σ. κορν φλάουρ, 1/4 κ. γ. αλεσμένη κανέλα,1 φλιτζάνι χυμό μήλου, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 2 κ. σ.ς αλατισμένο βούτυρο
Εκτέλεση: Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Το φυλάσσουμε σε βάζο εώς και μια εβδομάδα.
Για το latte τώρα, σε μια κούπα βάζουμε 5 κουταλίες της σούπας από το σιρόπι, προσθέτουμε τον καφέ και στο τέλος το αφρόγαλα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα.
Συνταγή εδώ
Υλικά: 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα, 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο, 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
700 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, 1/4 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. καφέ, στιγμιαίο, σε σκόνη
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα παντζάρια, το τζίντζερ και τη βανίλια μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα παντζάρια. Ζεσταίνουμε το ρόφημα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με την κανέλα και τον καφέ. Με το που αρχίσει να κοχλάζει το ρόφημα μετά από 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι.
Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ το γάλα να δημιουργηθεί αφρός. Κρατάμε τον αφρό χωριστά. Αδειάζουμε το γάλα στο μπλέντερ (χωρίς τον αφρό του) και χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και μοιράζουμε σε κούπες. Σερβίρουμε ζεστό με τον αφρό που έχουμε κρατήσει.
Συνταγή εδώ