Τα πιο value for money μεζεδοπωλεία με θέα θάλασσα
Ψάχνεις μεζεδοπωλείο με θέα θάλασσα που να αξίζει μέχρι cent τα λεφτά του; Εμείς είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε food lovers ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.

Ψάχνεις μεζεδοπωλείο με θέα θάλασσα που να αξίζει μέχρι cent τα λεφτά του; Εμείς είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε food lovers ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.
Μπορεί να έχουμε αφήσει πίσω μας το καλοκαίρι μα σε καμία των περιπτώσεων δεν έχουμε αφήσει πίσω μας τη θάλασσα για αυτό παρότι μετράμε κάτι λιγότερο από 300 μέρες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι συνεχίζουμε να αναζητάμε το χάζι της. Αν μάλιστα σε αυτό προσθέσεις και τέλειο φαγητό σε εκλεκτά μεζεδοπωλεία τότε ολοκληρώνεται πλήρως το πακέτο της τέλειας εξόδου, ειδικά αν δεν δώσεις μια περιουσία.
Κάπου εδώ μπαίνουμε στο πλάνο κι εμείς για να κλέψουμε πάλι τις εντυπώσεις αραδιάζοντας τη λίστα μας με τα πιο value for money μεζεδοπωλεία με τη θάλασσα «πρώτο τραπέζι πίστα».
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ.: 21 0412 7324
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vosporos The Orient Relish (@vosporos_theorientrelish)
Το μενού του "Βόσπορος" είναι ένας ύμνος στην ελληνική και την ανατολίτικη κουζίνα, με έμφαση στις φρέσκες πρώτες ύλες και τις παραδοσιακές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια κληρονομιά της πολίτικης γαστρονομίας. Κάθε πιάτο είναι προσεκτικά επιμελημένο, προσφέροντάς σου μια πανδαισία γεύσεων που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πέρα όμως από το μενού ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην πανέμορφη θέα με τη θάλασσα κυριολεκτικά και μεταφορικά στο πιάτο σου. Όσο εμείς ψάχνουμε ελεύθερο τραπεζάκι εσύ παραγγέλνεις την αποδομημένη σπανακόπιτα, το τεράστιο πεινιρλί με τυριά, το ντονέρ, το κασερλί, τη στριφτή κιμαδόπιτα, τη μουχαμάρα (ντιπ με με βάση πιπεριάς Φλωρίνης και ξηρούς καρπούς), το ανατολίτικο χαϊντάρι (με γιαούρτι, καρότο, μαϊντανό κι άνηθο) και τέλος την τιτανοτεράστια ποικιλία κρεατικών με όλα τα πολίτικα καλούδια. Ο λογαριασμός στα 25€ το άτομο με κρασάκι.
Α' Λιμανάκι Δασκαλειού, Κερατέα, τηλ.: 2299028040
Στο πρώτο λιμανάκι του Δασκαλειού, εκεί όπου η θάλασσα «σμίγει» με το ταβερνάκι του Γιωργάκη, σε περιμένει ένα από τα πιο αυθεντικά στέκια για θαλασσινούς μεζέδες. Από το 1982 υποδέχεται τους καλοφαγάδες με παραδοσιακές συνταγές, τόσο στο τηγάνι όσο και στη σχάρα. Η σπιτική ταραμοσαλάτα, οι τραγανές γαριδούλες, η δροσερή καβουροσαλάτα και κάθε τι που βγάζει το κύμα πρωταγωνιστούν στο μενού, ενώ για όσους προτιμούν στεριανές γεύσεις υπάρχουν ζουμερά κρεατικά στα κάρβουνα. Η θέα, ειδικά όταν δύει ο ήλιος, είναι πραγματικά μαγευτική. Με 20-25€ το άτομο, καλοτρώς και πίνεις και το κρασάκι σου άνετ@.
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110
Από τα πλέον αγαπημένα στέκια της Πειραϊκής, το Ακρί ξεχωρίζει για τη μαγευτική θέα του στη θάλασσα, από το μπαλκόνι που απλώνεται πάνω στα βράχια. Η κουζίνα του συνδυάζει χορταστικές μερίδες με σπιτική νοστιμιά, πάντα σε προσιτές τιμές. Τα καλαμαράκια του συγκαταλέγονται στα πιο αφράτα και καλοψημένα που θα δοκιμάσεις, ενώ το χταπόδι στη σχάρα, ο μαρινάτος γαύρος και οι μικροσκοπικές συμιακές γαρίδες είναι επίσης Must. Η γαριδομακαρονάδα του, ιδανική για μοίρασμα, είναι από εκείνα τα πιάτα που σίγουρα θα διεκδικήσουν τον θρόνο με τα καλύτερα. Μην παραλείψεις τα κασιώτικα ντολμαδάκια, που αποτελούν επίσης σπεσιαλιτέ αφού οι ιδιοκτήτες κατάγονται από την Κάσο. Ο λογαριασμός, με ουζάκι, κυμαίνεται γύρω στα 20-25€ το άτομο.
Παραλία Μ. Καβουριού, τηλ.:210 8963924
Η Τρύπια Βάρκα, έχει σκαρφαλώσει σχεδόν πάνω στην άμμο στο Καβούρι, κι αν ψάχνεις μανιωδώς να δεις τι σου θυμίζει ερχόμαστε να σου πούμε πως πρόκειται για το θρυλικό σκηνικό της αγαπημένης ταινίας Η Σωφερίνα. Από τότε μέχρι σήμερα, συνεχίζει σταθερά να σερβίρει νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες που μυρίζουν Ελλάδα, από ξιδάτο χταποδάκι και γαύρο τηγανητό ή μαρινάτο, μέχρι καλαμαράκια, ψητές σαρδέλες, καλαμάρι με πέστο, αχνιστά μύδια και παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Όλα αυτά πλαισιώνονται ιδανικά από ουζάκι ή τσίπουρο, με τον λογαριασμό να μένει σε value for money επίπεδα, γύρω στα 25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού θα βρεις εδώ. https://www.tripiavarka.gr/menoy
Λεωφ. Ποσειδώνος 30, τηλ: 2294 094794
Η «Τράτα», γνωστή στους ντόπιους και ως «του Κλέαρχου», αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς στη Νέα Μάκρη από το 1981, όταν ο Κλέαρχος Μπέλλος άνοιξε το μαγαζί στον παραλιακό δρόμο. Σήμερα το τιμόνι έχουν αναλάβει τα παιδιά του, συνεχίζοντας με την ίδια αγάπη για τη δουλειά και παραμένοντας πιστοί στην παράδοση του φρέσκου ψαριού, που φτάνει καθημερινά από τους ψαράδες της περιοχής. Η κουζίνα φημίζεται για το ελαφρύ της τηγάνισμα και τα τέλεια ψησίματα, με πιάτα-πρωταγωνιστές τη γαριδομακαρονάδα, το χταποδάκι στα κάρβουνα, το φαγκρί, αλλά και τα τηγανητά καλαμαράκια και τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Τις Κυριακές το μεσημέρι η ταβέρνα γεμίζει ασφυκτικά, γι’ αυτό η κράτηση είναι απαραίτητη. Ο λογαριασμός κυμαίνεται γύρω στα 20-25€ το άτομο, χωρίς το φρέσκο ψάρι.
Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 16, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291038273
Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η Γαλήνη στρώνει τραπεζάκια σχεδόν πάνω στο κύμα και σε προσκαλεί να γευτείς το φαγητό σου με φόντο το θαλασσινό αεράκι, αφήνοντας πίσω την ένταση της καθημερινότητας. Το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι πραγματικά μαγικό, ενώ την ίδια στιγμή το τραπέζι γεμίζει με γαρίδες (τραγανές ή ψητές) σε μερίδα ή σε πλούσια ποικιλία θαλασσινών, μαζί με καλαμαράκια τηγανητά και άλλους μεζέδες που δένουν αρμονικά με κάποιο από τα ουζάκια του καταλόγου. Στα δυνατά χαρτιά συγκαταλέγεται το γαριδοσαγανάκι, ενώ εξίσου γευστικό είναι το χταποδάκι αλλά και τα απλά, βραστά λαχανικά. Ο λογαριασμός κυμαίνεται γύρω στα 20-22€ το άτομο με ουζάκι, αρκεί να αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.