Izakaya Sundays στο Mayan: Η Κυριακή αλλιώς, με Nikkei γεύσεις και ελληνικές εκπλήξεις
To Mayan στη Στοά Πεσμαζόγλου μεταμορφώνεται σε αυθεντική Izakaya, με μικρά πιάτα Nikkei κουζίνας και ελληνικές πινελιές.

To Mayan στη Στοά Πεσμαζόγλου μεταμορφώνεται σε αυθεντική Izakaya, με μικρά πιάτα Nikkei κουζίνας και ελληνικές πινελιές.
Στο Mayan, το κρυμμένο αυτό διαμάντι Nikkei κουζίνας στην Αθήνα, ετοιμάζονται να μας συστήσουν μια καινούργια εμπειρία με άρωμα Ιαπωνίας και ελληνικές πινελιές: τις Izakaya Sundays.
Από τη 1:30 το μεσημέρι, κάθε Κυριακή, το εστιατόριο μετατρέπεται σε μια αυθεντική Izakaya, εκεί όπου η παρέα και το μοίρασμα των γεύσεων είναι το κέντρο της εμπειρίας.
Iza… τι;
Η Izakaya (居酒屋) είναι ένας παραδοσιακός ιαπωνικός χώρος εστίασης και ποτού, κάτι ανάμεσα σε ταβερνάκι και μπαρ. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις i (μένω) και sakaya (μαγαζί που πουλάει σάκε), δηλαδή «το μέρος όπου μένεις να πιεις σάκε».
Στην πράξη, η izakaya είναι το σημείο συνάντησης μετά τη δουλειά ή στις εξόδους με φίλους: εκεί μοιράζεσαι μικρά πιάτα (σαν μεζέδες), δοκιμάζεις πολλές διαφορετικές γεύσεις και συνοδεύεις με ποτό — παραδοσιακά σάκε, μπύρα ή shochu. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, ζεστή και συντροφική, όχι επίσημη όπως σε ένα κλασικό εστιατόριο.
Izakaya Sundays στο Mayan
Στον κατάλογο του εστιατορίου θα βρεις μικρά πιάτα Nikkei κουζίνας που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και στη δημιουργικότητα: από το καρπάτσιο σολομού με κάππαρη, aji panca και σάλτσα σουσαμέλαιο, μέχρι τα pintxos με φιλέτο ρέγγας και μοσχολέμονο, τη φάβα με κάρυ, σετσουάν και τσορίθο ή τις γλυκοπατάτες με furikake.
Δεν λείπουν οι πιο τολμηρές επιλογές, όπως τα καλαμαράκια τεμπούρα με γάλα τίγρη, το γαριδάκι με κρέμα wasabi, τα tacos με μοσχαράκι κοκκινιστό και shriracha, η ντομάτα kimchi και οι μπουκιές κοτόπουλου char siu.
Ανάμεσα στις εκπλήξεις βρίσκουμε τον ταραμά με miso, το jamon serrano με καψαλισμένο σταφύλι, τα κεφτεδάκια με Pisco, αλλά και πιο comfort προτάσεις, όπως τα χορτοπιτάκια με ταχίνι και aji amarillo. Για το κλείσιμο, το μενού κρύβει γλυκές λιχουδιές όπως το cheesecake με κρέμα φρέσκου τυριού και φρούτα του δάσους ή την πορτοκαλόπιτα με yuzu και παγωτό καϊμάκι.
Όλα τα πιάτα κοστίζουν 6€, δίνοντας την ευκαιρία να μοιραστείς όσο το δυνατόν περισσότερα γύρω από το τραπέζι, με παρέες, γέλια, παγωμένο κρασί ή σάκε.
Θα το δοκιμάσουμε και θα επανέλθουμε με άποψη.
Mayan by Aliento Experience
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ: 21 0331 4349