Σε αυτά τα εστιατόρια θα δειπνήσεις ρομαντικά χωρίς να δώσεις πολλά

Ο έρωτας περνά από το στομάχι και αυτά τα εστιατόρια θα τον… περάσουν όπως πρέπει, χωρίς να σε πονέσουν πολύ στην τσέπη.

Σε αυτά τα εστιατόρια θα δειπνήσεις ρομαντικά χωρίς να δώσεις πολλά

Ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι, και η έξοδος για φαγητό δεν είναι καθόλου τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα ρομαντικά ραντεβού. Είτε βρίσκεσαι με το έτερον ήμισυ στα πρώτα είτε στα… νιοστά ραντεβού, τα εστιατόρια που ακολουθούν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δειπνήσεις όπως πρέπει και να πληρώσεις όσα πρέπει.

Ήτοι 35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ορίζοντες

Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ: 21 0721 0701

Στην κορυφή του Λυκαβηττού, οι Ορίζοντες παραμένουν η κορυφαία επιλογή για να δειπνήσεις ρομαντικά έχοντας στο… πιάτο σου την ωραιότερη πανοραμική θέα της πόλης. Το μενού είναι εξίσου όμορφο, με πιάτα μεσογειακής κουζίνας και περιλαμβάνει επιλογές όπως κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα, λαχανικά και αρωματισμένη με κουρκουμά, ταρτάρ μοσχαρίσιο με σιναπόσπορο, μανιτάρια του δάσους σωτέ με προσούτο Ευρυτανίας και πουρέ βουτύρου, λιγκουίνι θαλασσινών με φρέσκια ντομάτα, φιλέτο κοτόπουλο ρολό με μανιτάρια, σάλτσα μπέικον και πατάτες και μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, από 35€ το άτομο, αναλόγως επιλογών.

Symposio Resto Bar

Απόλλωνος 22, τηλ: 21 1418 4898

Πίσω από την Μητρόπολη, το Symposio βρίσκεται σε έναν καλαίσθητο και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια χώρο, με τη διακόσμηση να σε ταξιδεύει σε κάποιο μπιστρό του Παρισιού και τα χρώματα να παίζουν σε τόνους ροζ και ξύλου. Στον κατάλογο θα βρεις συνταγές ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, οι οποίες εκτελούνται σωστά και περιλαμβάνουν πιάτα όπως ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά και φέτα πάνω σε εσπούμα παρμεζάνας, καρπάτσιο λαβράκι με σπαρράγια και εσπεριδοειδή, ριζότο με φρούτα του δάσους, κοτόπουλο, κάσιους και δυόσμο και χοιρινή κορτζίνα με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα και σάλτσα μπάρμπεκιου. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο.

Marbella

Ιβύκου 8, Παγκράτι, τηλ: 21 2107 2157

Αυτό το all day spot σε ένα πεζόδρομο απέναντι ακριβώς από τον Άγιο Σπυρίδωνα Παγκρατίου έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για μια χαλαρή και ρομαντική βραδιά. Διακοσμημένο με ρετρό πολυελαίους και φωτιστικά στους τοίχους, αναδύει μια αίσθηση οικείου, η οποία ενισχύεται με τα πιάτα του καταλόγου τα οποία αγαπούν την μοντέρνα διεθνή κουζίνα. Εδώ θα βρεις ένα ψαρονέφρι σε μπαλοτίνα, τυλιγμένο με μπέικον συνοδευόμενο από πουρέ σελινόριζας, καροτάκια και ποσέ αχλάδι, ταλιατέλες με μοσχαρίσια σκαλοπίνια και μανιτάρια πορτομπέλο σε σάλτσα κρασιού και φιλέτο λαυράκι με ριζότο παντζαριού και απαλή μους από κατσικίσιο τυρί. Λογαριασμός, με ποτήρι κρασί στα 30-35€ το άτομο.

Ivis4

Ήβης 4, Ψυρρή, τηλ : 21 0321 3340

Το εστιατόριο του μπουτίκ ξενοδοχείου του Ψυρρή, είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Περνώντας την πόρτα του θα βρεις έναν τροπικό κήπο που ξεκινά από την αυλή για να συνεχιστεί ακόμη και στον εσωτερικό χώρο, με τον χαμηλό φωτισμό και τις ρετρό πινελιές. Εδώ θα απολαύσεις με το έτερον ήμισυ πιάτα από τον ευφάνταστο κατάλογο από τα οποία ξεχωρίζουν το «ελληνικό» λαβράκι σεβίτσε με τσίλι, κόκκινο κρεμμύδι, ξινόμηλο και τζίντζερ, τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με φρεγκόλα και πάνκο σκόρδου, ο μουσακάς με αρωματική σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά, ψητή μελιτζάνα και αφράτη μπεζαμέλ, τα αραντσίνι μανιταριών, τα σπαγγέτι με γαρίδες, πικάντικη σπιανάτα και ντοματίνια κονφί και οι παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού, και καπνιστή γραβιέρα Κρήτης. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 30-35€ το άτομο.

Lost Roots

Hρακλειδών 30, Θησείο, τηλ: 2103457644

Στον ιστορικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, το Lost Roots είναι το ιδανικό μέρος για να ξαποστάσεις μετά από μια ρομαντική βόλτα στα πόδια της Ακρόπολης. Η επισκέψιμη κάβα του διαθέτει πάνω από 200 ετικέτες και σε καθημερινή βάση προστίθενται νέα κρασιά, ενώ στον κατάλογο του φαγητού θα βρεις νόστιμες γεύσεις για να συνοδεύσεις τον οίνο σου. Σημείωσε το χταπόδι μπρεζέ, με ταραμά και κρίταμο, το κοτόπουλο με πατάτες baby και μανιτάρια α λα κρεμ, την ταλιάτα μόσχου με μανιτάρια σοτέ, το μπέργκερ προβατίνας με καπνιστή γκούντα, γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας και τα φρέσκα ζυμαρικά με απάκι, πέστο από φουντούκι, ντοματίνια και παρμεζάνα. Ο λογαριασμός με κρασί σε ποτήρι, στα 20-25€ το άτομο.

Balcony

Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Στο μπαλκόνι ενός υπέροχου νεοκλασικού στη Βεΐκου στέκεται αγέρωχα το Balcony, το οποίο έχει αναλάβει να σε ταξιδέψει σε γωνιές της Ελλάδας μέσα από γαστρονομικούς πειραματισμούς, με φόντο το ατμοσφαιρικό εσωτερικό του, διακοσμημένο με ρετρό αλλά και μοντέρνες λεπτομέρειες. Εδώ θα δοκιμάσεις ραβιόλι γαρίδα με πανσέτα βιολογικού Iberico, μπεσαμέλ φάβας Φενεού και τηγανιτό κρεμμύδι, κανελόνι XL με κόκκορα και πράσο, μπεσαμέλ τρούφας, φυστίκια Αιγίνης και μανιτάρια shimeji, χταπόδι σχάρας με σάλτσα στιφάδο, παστινάκι και καπνιστά κρεμμύδια και μοσχάρι με καπνιστή μελιτζάνα, ψητά καρότα και μοσχαρίσιο γλυκάδι σε λεμονάτη σάλτσα. O λογαριασμός με ποτήρι κρασί περί τα 35€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v