Let’s bubble: Τρώγοντας σε ένα ιγκλού στη σκιά της Ακρόπολης

Κάποτε ονειρευτήκαμε να τρώμε από ένα «ιγκλού» με θέα την Ακρόπολη κι ευτυχώς το Let’s Bubble στο rooftop του Neoma Ηotel έκανε πραγματικότητα την απόλυτη χειμερινή γαστρονομική εμπειρία.

Let’s bubble: Τρώγοντας σε ένα ιγκλού στη σκιά της Ακρόπολης

Σε λίγες μέρες θα αποχαιρετήσουμε το φθινόπωρο και θα καλωσορίσουμε τον φετινό χειμώνα με την γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας να ακονίζει τα μαχαίρια της για να τον υποδεχθεί καταλλήλως στο εσωτερικό κατά βάση των εστιατορίων, gastrobars, μεζεδοπωλείων, ταβερνακίων και λοιπών φαγάδικων της πόλης. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μέχρι και το καλοκαίρι τα rooftops και τις ταράτσες που λόγω καιρού μοιάζουν κάπως απλησίαστα. Ωστόσο αν σου γράφαμε πως έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς ένα από τα πιο όμορφα αθηναϊκά rooftops και να απολαύσεις το γεύμα σου μέσα από έναν διαφανή θόλο στη σκιά της καλοφωτισμένης Ακρόπολης που θαρρείς πως βρίσκεται εκεί που απλώνεις το χέρι σου θα μας πίστευες;

Μάλλον όχι και με το δίκιο σου, όμως το Let’s Bubble στο rooftop του Neoma Hotel ήρθε για να σε αναγκάσει να ξεχάσεις όσα ήξερες μέχρι τώρα επί του θέματος. Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση/ πρόκληση να το επισκεφθούμε και να γευματίσουμε υπό το φως της Ακρόπολης μέσα στην ολόδική μας «φούσκα» και να ζήσουμε μια εμπειρία που θα συνοδεύει τις γαστρονομικές μας αφηγήσεις για καιρό. Σκέψου πως βρίσκεσαι σε ένα ημιστρόγγυλο «ιγκλού» που μέσα έχει καλοκαίρι, αδιαφορώντας για πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να προκύψουν καθώς άπαντες οι συνδαιτημόνες του τραπεζιού είναι πλήρως προστατευμένοι.

Η λίστα των κοκτέιλ και των κρασιών φέρουν ευτυχώς την υπογραφή δύο πολύ σημαντικών ονομάτων του χώρου. Από τη μία ο διεθνώς αναγνωρισμένος mixologist Δημήτρης Παπαϊωάννου και από την άλλη ο Μάριος Ηλιόπουλος, κέρδισαν το στοίχημα της δημιουργίας μιας λίστας με κοκτέιλ γεύσεις, που σέβονται το terroir και τα ελληνικά αποστάγματα αλλά φλερτάρουν δημιουργικά με διεθνείς τάσεις. Eμείς δοκιμάσαμε το Senses of Neoma (16€) με ένα blend από ρούμια, falernum (αρωματικό λικέρ),λάιμ, πορτοκάλι, cordial μάνγκο και πολυνησιακό άρωμα. Αιθέριο, δροσιστικό και γλυκόπιοτο συστήνεται ανεπιφύλακτα. Εξίσου καλή εντύπωση μας έκανε και το Almost Happiness (12€) από τις μη αλκοολούχες επιλογές με Martini Floreal, cordial μανταρινιού και βασιλικού και σόδα με γεύση αχλάδι. Οι λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων ας σπεύσουν ακόμη κι αν είναι από εκείνους που δεν βλέπουν με καλό μάτι τα mocktails.

To ψωμάκι σήμανε την έναρξη του γεύματός μας κι ήταν σε μέγεθος μιας καλοσχηματισμένης κι ευμεγέθους κουλούρας κομμένης στα 4 συνοδεία ελιών και ενός μικρού μπολ με ελαιόλαδο και χοντρό αλατάκι. Το μενού σε επιμέλεια του πολυτάλαντου Παύλου Κυριάκη είχε εξαιρετικά ορεκτικά που υπακούν σε μια to-share φιλοσοφία αναδεικνύοντας την αδιαπραγμάτευτη αγάπη του σεφ για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που εμπνέεται κι από αγαπημένες διεθνείς μαγειρικές. Συνεχίσαμε με τις ωμές επιλογές του μενού και θαυμάσαμε το λαβράκι καρπάτσιο (15€) με φρούτα του πάθους, chili, λάιμ, γλυκοπατάτα και κόλιανδρο με τη μεθυστική του γεύση.

Τα νιόκι πατάτας (15€) ήταν ένα επίσης εξαίσιο πιάτο που δεν ντρεπόταν να φωνάξει την ελληνικότητα του και πολύ καλά έκανε αν μας ρωτάς. Με κρέμα μετσοβόνε, ντοματίνια κονφί, φουντούκι και μαϊντανό ήταν μια χειμερινή έκπληξη στον κατάλογο.

Η συνέχεια κρατούσε ευτυχώς για εμάς ένα από τα καλύτερα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει φέτος. Το ταρτάρ από ελληνική μοσχίδα και μεδούλι (19€) χρήζει ειδικής μνείας και σειράς επαίνων για την έμπνευση, τη δημιουργία και την εκτέλεσή του. Με κάπαρη, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εσαλότ και μεδούλι δημιουργήθηκε μια ιδιότυπη πεντανόστιμη μπεσαμέλ για να σκεπάσει την ψωμένια βάση σε ένα πιάτο που θα μπορούσε να είναι κι ένα αποδομημένο –χωρίς ζυμαρικό- παστίτσιο που αξίζει ένα Michelin αστέρι από μόνο του. Ασυναγώνιστη γεύση και μοναδική έμπνευση συνυπάρχουν σε ένα πιάτο σημείο αναφοράς για την κουζίνα του εστιατορίου.

Το λαβράκι (28€) με σάλτσα μπουγιαμπέσα, πράσινα σπαράγγια και πατάτα για συνοδευτικά ήταν έξτρα crispy και πολύ καλά ψημένο. Η σάλτσα έκανε εδώ τη διαφορά όντας ρευστή και γεμάτη με λαχταριστούς ζωμούς που χρειαζόταν γευστική δοκιμή μετά κουταλιού για να την χαρείς στην ολότητά της. Η ιερή ώρα των επιδορπίων είχε φτάσει και το τιραμισού (14€) έκλεισε ιδανικά μια πολύ όμορφη βραδιά. Με πραλίνα φουντούκι, καφέ εσπρέσο, κέικ κακάο και μια βελούδινη κρέμα τιραμισού καλύτερη και από cherry on top έδωσε μια ανάλαφρη νότα στο κλείσιμο του γεύματος.

 

 

Let’s Bubble

Μουσών 13 (στο rooftop του Νeoma Hotel), τηλ.: 21 3088 3945

Ιnstagram 

Οι κρατήσεις για το εστιατόριο γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου που υπάρχει στα social media του Νeoma Hotel ή στο site τους. Λόγω αυξημένης ζήτησης, η κράτηση είναι απαραίτητη και χρειάζεται να πραγματοποιείται λίγες ημέρες νωρίτερα. Τα bubbles διατίθενται αποκλειστικά για δείπνο.

Παρακάτω μπορείς να βρεις το link από το site, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο και την εμπειρία: https://neomahotel.com/el/dining/lets-bubble/ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v