5 στέκια για να φας ψάρι χωρίς να πάρεις δάνειο
Αλιεύσαμε πολύ οικονομικά ψαροταβερνάκια για να μην σου λείψει ούτε το φετινό καλοκαίρι το τσιμπούσι με θαλασσινά μεζεδάκια που πρόσμενες καιρό.

Αλιεύσαμε πολύ οικονομικά ψαροταβερνάκια για να μην σου λείψει ούτε το φετινό καλοκαίρι το τσιμπούσι με θαλασσινά μεζεδάκια που πρόσμενες καιρό.
Κάθε που καλοκαιριάζει αυθόρμητα σχεδόν σου ξυπνά η όρεξη για ψαράκι και λοιπά θαλασσινά μεζεδάκια σε μερακλήδικα ταβερνάκια που τιμούν τη μακρά ελληνική γαστρονομική παράδοση μας. Βέβαια με τις τιμές να παίρνουν διαρκώς την ανηφόρα το τελευταίο διάστημα έχουμε καταντήσει να λέμε το ψάρι, ψαράκι μιας και η ακρίβεια παραμονεύει και μας χτυπά αλύπητα. Οι ψαρομεζεδοκυνηγοί του in2life ωστόσο δεν καταλαβαίνουν από αυτά για αυτό και ξετρυπώνουν οικονομικά ταβερνάκια στα οποία δεν χρειάζεται να πάρεις δάνειο για ένα γεύμα που μυρίζει θάλασσα.
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0271 4585
Κάθε μέρα εκτός Κυριακής, απολαμβάνουμε ένα πλούσιο ψαρομενού για δύο άτομα στον Καραβίδα ένα από τα πιο ιστορικά και φημισμένα ψαροταβερνάκια της Αττικής με μόλις 36€ συνολικά (όχι ανά άτομο). Στην προσφορά περιλαμβάνονται δύο κυρίως πιάτα της επιλογής σας, από γαριδομακαρονάδα και φρέσκο μπακαλιάρο μέχρι κουτσομούρες ή μερίδα γαρίδες, ένα ορεκτικό (όπως καλαμαράκι, σαγανάκι γαρίδας, μύδια αχνιστά ή σουπιές κρασάτες), σαλάτα και δύο γλυκά ή φρούτο. Χορταστικές μέχρι σκασμού μερίδες και πολύ φιλική ατμόσφαιρα συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για να του δώσεις να καταλάβει, χωρίς να πληρώσεις με ενέχυρο το νεφρί σου. Αν προσθέσετε κι ένα ουζάκι στα 7€, ο τελικός λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 21,50€ το άτομο. Δες αναλυτικά το μενού εδώ: https://karavidas.gr/prosfores/
Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, τηλ: 21 0432 7213
Ανάμεσα σε τράτες και ρυμουλκά, εκεί όπου μυρίζει αλάτι και θάλασσα, ο Βασίλης στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου γράφει ξανά ιστορία, γεμίζοντας τα λιγοστά του τραπεζάκια με φανατικούς ψαροφίλους απ’ όλη την Αττική. Το ταβερνάκι, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’60, τιμά με συνέπεια τη φήμη του, σερβίροντας αριστουργηματικά τηγανητά θαλασσινά που ενώνουν τη μαεστρία της κουζίνας με την τέχνη του ψαρέματος.
Στα πιάτα παρελαύνουν ζουμερά πλοκάμια χταποδιού στη σχάρα, λαχταριστές σαρδέλες, τραγανές κουτσομούρες και κάθε λογής μικρόψαρα, από μαρίδες και αθερίνες μέχρι καλαμαράκια, που ταιριάζουν ιδανικά με ένα ποτηράκι κρασί ή ουζάκι. Κάθε μπουκιά φέρνει μαζί της την αυθεντικότητα της παλιάς, καλής ψαροταβέρνας, που δεν χρειάζεται να καλέσει ινφλουένσερς για να γεμίσει τα τραπεζάκια της αφού τα πιάτα της σε κερδίζουν με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17 με 20 ευρώ το άτομο, μαζί με ουζάκι, όμως το νου σου τα παρασκευοσαββατοκύριακα η ουρά κι η αναμονή είναι μεγάλη.
Φραγκοπούλου 53, Κηφισιά, τηλ: 21 0278 7000
Και στον Βορρά, ωστόσο, βρίσκονται τίμιες ψαροταβέρνες με εξαιρετικές τιμές που σε βάζουν στον πειρασμό να γίνεις μόνιμος θαμώνας τους. Μπαίνοντας σε αυτό το μαγαζί με την εντυπωσιακή ταμπέλα «Ψαραγορά – Ψαροφαγάδικο», καταλαβαίνεις με την πρώτη κιόλας ματιά πως εδώ έχει γίνει σοβαρή δουλίτσα. Ο χώρος είναι μικρός και ζεστός, το περιβάλλον άκρως οικογενειακό και πολύ φιλικό, ενώ η πρώτη ύλη –κατευθείαν από τη δική τους ψαριά– είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.
Το μενού δεν λοξοκοιτά ευτυχώς σε περιττές γκουρμεδιές κι αποφεύγει τους πειραματισμούς ποντάροντας στη μεγάλη αγάπη για το φρέσκο ψάρι. Για αρχή, δοκιμάστε τραγανό ελληνικό γαριδάκι στα 6€, τηγανητή αθερίνα στα 7€, ή μύδια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα μεζεδοπωλεία της θάλασσας, επίσης στα 6€.
Αν προτιμάς κάτι στη σχάρα, θα βρείτε πλούσια μερίδα ψητής τσιπούρας στα 7,5€, νόστιμο λαβράκι στα 9€ και ζουμερή σαρδέλα στα 6€. Οι τιμές είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά εδώ και δεν σε κάνουν να πεις για άλλη μια φορά το ψάρι, ψαράκι.
Λέκκα 22, Σύνταγμα, τηλ. 210 3227298
Από το 1995 όταν και πρωτοάνοιξε το Τριαντάφυλλο στη Λέκκα έγινε ένα από τα καλύτερα κρυμμένα γαστρονομικά μυστικά του αθηναϊκού κέντρου. Τα χρόνια πέρασαν το Τριαντάφυλλο τριαντάρησε πια κι έχει γίνει από τα πλέον αγαπημένα στέκια στα πέριξ του Συντάγματος με πλήθος θαμώνων να συρρέει καθημερινά στα μέρη του για να δοκιμάσει τα ψαρομεζεδάκια του.
Στον κατάλογο του ξεχωρίζουν το τηγανιτό θραψαλάκι, οι γόπες, ο κολιός στη σχάρα, η γαριδομακαρονάδα, η ψαρόσουπα, το θράψαλο ψητό, τα μύδια με πιλάφι, το καπνιστό σκουμπρί, ο γκιουσλεμές κι οι γαρίδες σαγανάκι.
Εξαιρετικές είναι κι οι τιμές στο φρέσκο ψαράκι (η μερίδα κουτσομούρα στα 12€, και τα μπακαλιαράκια στα 35€ το κιλό) ενώ κι οι κρεατοφάγοι της παρέας δεν πρόκειται να μείνουν παραπονούμενοι, αφού στο μενού θα βρουν μπόλικες νοστιμιές και για του λόγου τους. Η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 15-20€ το άτομο.
Μαραγκού 4,Γλυφάδα, τηλ.: 21 0894 8131
Με δύο καταστήματα, σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι, ο Ψητός Μπακαλιάρος έχει κερδίσει επάξια τη φήμη του για τα ποιοτικά του ψαρικά και το γενναιόδωρο, all-you-can-eat φιξ μενού του που χορταίνει και πεινασμένο ασκητή. Στα 25€ το άτομο προσφέρει απεριόριστη κατανάλωση γιατί έτσι πρέπει αν μας ρωτάς, αφού κανείς δεν πρέπει να στερηθεί τους εκλεκτούς και πεντανόστιμους ψαρομεζέδες του. Ο κατάλογος είναι πλούσιος με λογής λογής μεζεδάκια με σκοπό να ικανοποιήσει κάθε σου γευστικό πόθο: αλοιφές παντός τύπου (τζατζίκι, πατζαροσαλάτα, σκορδαλιά), σουβλάκι μπακαλιάρου, καλαμαράκια τηγανητά, ψητή γλώσσα, γαριδάκι, μυδοπίλαφο, μύδια αχνιστά και ψαρόσουπα. Το καλύτερο στο κρατάμε για το τέλος αφού με τα 18€ το άτομο μπορείς να πιείς κι απεριόριστο κρασί, ούζο ή τσιπουράκι.