Δώσαμε 10 ευρώ για ένα wagyu burger… Στα Καλά Καθούμενα (και σχολιάζουμε)
Η καντίνα της Πειραιώς, προσφέρει νόστιμες επιλογές όπως το wagyu burger, αν και πολύ τσιμπημένες. Ο κατάλογος έχει ενδιαφέρον, όμως κάποιες επιλογές ήταν μέτριες.

Η καντίνα της Πειραιώς, προσφέρει νόστιμες επιλογές όπως το wagyu burger, αν και πολύ τσιμπημένες. Ο κατάλογος έχει ενδιαφέρον, όμως κάποιες επιλογές ήταν μέτριες.
Η καντίνα Στα Καλά Καθούμενα, στημένη δίπλα στο ομώνυμο steakhouse επί της Ιεράς Οδού, έχει όλα τα φόντα για να γίνει αγαπημένο στέκι των burger lovers και των fan της street κουζίνας.
Και εν μέρει έχει γίνει, με δυνατό της χαρτί το μοσχαρίσιο Wagyu burger και τα sandwich της.
Την επισκεφτήκαμε ένα βράδυ με όρεξη και προσδοκίες – φύγαμε όμως με ανάμεικτα συναισθήματα.
Ας ξεκινήσουμε με το ξακουστό Wagyu burger: Η γεύση του ήταν ωραιότατη – το μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά Αυστραλίας ζουμερό, ψημένο σωστά, το brioche ψωμάκι νόστιμο και το cheddar αναδείκνυε το κρέας χωρίς να τα επισκιάζει. Άλλα υλικά δεν έχει, μόνο αυτά που διάβασες.
Όμως στα 10€, η μερίδα, χωρίς πατάτες μάς φάνηκε κάπως τσιμπημένη για το μέγεθος του. Νόστιμο μεν, αλλά περιμέναμε κάτι πιο γενναιόδωρο – ειδικά για street food.
Αντίθετα, οι κοτομπουκιές (6€) μας απογοήτευσαν. Η υφή ήταν στεγνή, η γεύση επίπεδη, κακό πιάτο εν ολίγοις. Το ίδιο και οι πατάτες που το συνόδευαν. Ίσως να πέσαμε σε άσχημη μέρα, ποιος ξέρει.
Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε σαν ιδέα το sandwich με σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης (6,50€): δυνατή επιλογή με παραδοσιακό χαρακτήρα, σπιτική πάπρικα και τηγανητές πατάτες μέσα στο ψωμί. Το sandwich πανσέτα (6,00€) με τζατζίκι και ντομάτα ακούγεται εξίσου δελεαστικό, ενώ για τους πιο τολμηρούς, το beefpullet sandwich (9,00€) με guacamole και jalapeños φαίνεται ενδιαφέρον.
Θα δοκιμαστούν προσεχώς.
Συμπερασματικά, η καντίνα Στα Καλά Καθούμενα δείχνει δυναμική και έχει το μενού για να γίνει σημείο αναφοράς – αρκεί να δώσει λίγο περισσότερη έμφαση στην ποιότητα ορισμένων επιλογών και στις ποσότητες που συνοδεύουν τις (καθόλου χαμηλές) τιμές της.
Θα ξαναπάμε; Λέμε ναι, για να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στις κοτομπουκιές και να τιμήσουμε τα ενδιαφέροντα sandwich.