Steak house στην Αθήνα: Οι top επιλογές για λάτρεις της μπριζόλας

Από τη Μεταμόρφωση μέχρι το κέντρο, αυτά είναι τα καλύτερα steak houses της Αθήνας που τιμούν το καλό κρέας, με premium κοπές, σωστό ψήσιμο και μεράκι. 

Steak house στην Αθήνα: Οι top επιλογές για λάτρεις της μπριζόλας

Είσαι από εκείνους που στο ερώτημα «κρέας ή ψάρι;» γελούν πονηρά και ζητούν μενού μπριζολο-κοπών; Σου αρέσει το medium rare σου ψημένο στην εντέλεια, με το σωστό το μαρμπλινγκ;

Τότε αυτή η λίστα είναι για σένα. Βρήκαμε τα κορυφαία steak houses της Αθήνας – άλλα παραδοσιακά και μερακλίδικα, άλλα πιο μοντέρνα και fine dining– που έχουν ένα κοινό: την απόλυτη αφοσίωση στο καλό, ποιοτικό κρέας.

Το Γίδι

Χρυσοστόμου Σμύρνης 23, Μεταμόρφωση


Το Γίδι στη Μεταμόρφωση αναβιώνει με μαεστρία την παλιά καλή χασαποταβέρνα, φτιάχνοντας το όνομά του μέσα από φρυγαδέλια, σπληνάντερα, κοκορετσάκια και παϊδάκια προβατίνας που τιμούν το κρέας όπως του αξίζει. Η πίτσα με προβατίνα, φράουλες και μαγιονέζα αβοκάντο ενώνει το παραδοσιακό με το αναπάντεχο, ενώ η γιαννιώτικη σαλάτα και το χειροποίητο ψωμάκι ανοίγουν υπέροχα την αυλαία ενός πληθωρικού γεύματος. Ο χώρος, με τη σπιτική του αύρα, λειτουργεί το ίδιο όμορφα χειμώνα και καλοκαίρι, με την αυλή να ζει μεγάλες στιγμές. Οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν δυνατές επιλογές, όλες από τον ελληνικό αμπελώνα. Αν αποφύγεις τις premium κοπές, το πλήρες γεύμα με κρασί δύσκολα θα ξεπεράσει τα 35€ το άτομο.

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 10, Αθήνα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Telemachos Athens (@telemachosathens)


Στον Τηλέμαχο Athens, το κρέας είναι πρωταγωνιστής και σερβίρεται όπως του αξίζει: ωριμασμένο στην εντέλεια, ψημένο στα κάρβουνα και κομμένο για αληθινούς λάτρεις. Από rib eye Black Angus μέχρι Rubia Gallega και ελληνικό μοσχάρι σιτεμένο, οι επιλογές εδώ… δεν αστειεύονται. Η ατμόσφαιρα ισορροπεί ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη ζεστασιά, με ξύλο, μεγαλοπρεπή πολυέλαιο και κομψότητα που ταιριάζει απόλυτα με τη θρυλική Στοά Απότσου. Οι οικοδεσπότες Γιώργος και Κώστας Τσιλιγκίρης ξέρουν να περιποιούνται την παρέα, ενώ τα κλασικά –όπως τα παϊδάκια αρνιού γάλακτος ή το κεμπάπ πρόβατο– κρατούν γερά τις ρίζες της παράδοσης. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, υπολόγισε γύρω στα 50€ το άτομο.

Base Grill

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 & Αμμοχώστου, Περιστέρι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)


Πριν καν γίνει μόδα το εκλεκτό κρέας, το Base Grill στο Περιστέρι έστησε από το 2005 το δικό του σύμπαν γεύσης για όσους παίρνουν σοβαρά την κρεατοφαγία. Εδώ θα βρεις κρέατα από φάρμες μικρών παραγωγών, ελληνικά αρχέγονα ζώα και κοπές ωρίμανσης έως και 80 ημερών που σε πάνε σε άλλο επίπεδο. Από porterhouse και T-bone, μέχρι πικάνια για όλη την παρέα και σπιτικά αλλαντικά από μαύρο χοίρο και πρόβατο, όλα φτιάχνονται με χειροποίητο μεράκι. Μη χάσεις το ταρτάρ, το μεδούλι και τις πατάτες με πάπρικα, κι απόλαυσέ τα όλα με ένα καλό ποτήρι κρασί δίπλα. Το ψυγείο ωρίμανσης είναι θέαμα από μόνο του, όπως και η τεχνική στο ψήσιμο. Για πλήρες γεύμα με κρασί, ο λογαριασμός ξεκινά από 50€ το άτομο.

Fine Mess Smokehouse

Δελφών 5, Αθήνα


Φέρνει στο κέντρο της Αθήνας την αυθεντική εμπειρία του αμερικανικού BBQ, με καπνιστά κρέατα που λιώνουν στο στόμα και premium αποστάγματα που τα συνοδεύουν ιδανικά. Η σεφ Έλενα Καπέρδα, έπειτα από οδοιπορικό στις ΗΠΑ, δημιούργησε έναν χώρο με ανοιχτή κουζίνα, βιομηχανική αισθητική και μια λίστα-θησαυρό από 92 αμερικανικά ουίσκι. Στον κατάλογο θα βρεις duck cones, pulled pork με μαύρο σκόρδο, rabbit sausage με gravy κρεμμυδιού, και φυσικά το αριστουργηματικό brisket από Black Angus – μαγειρεμένο άψογα με την τεχνική «low and slow». Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το cheesecake με λευκή σοκολάτα και σορμπέ σαγκουίνι. Για πλήρες γεύμα με ποτό, υπολόγισε γύρω στα 50–55€ το άτομο.

OX Chop House

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια, τηλ: 21 0710 7070


Το OX Chop House, με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου, τιμά τις δυνατές κοπές κρέατος, αλλά και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με δημιουργικότητα και τεχνική. Από ζουμερά φιλετάκια προβάτου και τέλεια ψημένο σιδηρόδρομο, μέχρι σπαλομπριζόλες και T-bone από ελληνικό μοσχάρι, το μενού καλύπτει κάθε κρεατοφαγική φαντασίωση. Στον ξυλόφουρνο ψήνονται καθημερινά μαγειρευτά πιάτα, ενώ δεν λείπουν και πιο comfort επιλογές, όπως κοκορέτσι, κοντοσούβλι και σπιτικά λουκάνικα. Η σαλάτα με καμένα λαχανικά είναι ωραιότατη, όπως και η σπανακόπιτα ημέρας. Το σέρβις είναι φιλικό, ο χώρος ζεστός και προσεγμένος, και το μενού δίνει επιλογές τόσο για πιο προσιτό όσο και για πιο premium γεύμα. Για ένα πλήρες δείπνο με ποτήρι κρασί, υπολόγισε από 40€ έως 55€ το άτομο – ανάλογα με τις επιλογές και την όρεξη.

Θανάσης 1948

Κων/νου Καβάφη 48, Άγιος Ελευθέριος


Από το 1948 στο ίδιο σημείο στα Πατήσια, ο Θανάσης έχει εξελιχθεί σε ναό του ποιοτικού κρέατος, συνδυάζοντας παράδοση με τεχνική υψηλού επιπέδου. Οι premium κοπές όπως το Japanese Yakiniku Wagyu A5 και το Skirt Steak Flat Cut από Black Angus ψήνονται μπροστά στα μάτια σου, μετατρέποντας το γεύμα σε εμπειρία. Αν δεν πας για μεγάλο μπάτζετ, έχεις πολλές τίμιες επιλογές: μπιφτέκια από μοσχάρι, φρέσκο λουκάνικο από Black Angus, ζουμερά παϊδάκια γάλακτος και κοτόπουλο στη θράκα, όλα με τη συνοδεία πατάτας και σαλάτας. Ο χώρος θυμίζει παλιό, καλό κρεατάδικο, με καθαρές γραμμές, φωτεινή σάλα και επαγγελματισμό στο σέρβις. Για πλήρες γεύμα με κρασί, ο λογαριασμός ξεκινά από 30€ το άτομο – με τις premium επιλογές να ανεβάζουν το τελικό ποσό, αλλά και το επίπεδο απόλαυσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v