Ιούδα: Πήγαμε στο πιο «αμαρτωλό» wine bar της Αθήνας
Ο Ιούδας, πέρα από το ότι φιλούσε υπέροχα, δανείζει και το όνομά του σε ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα wine bar του κέντρου.

Ο Ιούδας, πέρα από το ότι φιλούσε υπέροχα, δανείζει και το όνομά του σε ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα wine bar του κέντρου.
Ακόμα και αν είσαι θρήσκος δεν γίνεται να μην εκτιμήσεις τη νέα «βλάσφημη» οινική άφιξη του κέντρου.
Ο Ιούδας, το wine bar που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στην οδό Καρόρη και το κέντρο της Αθήνας, έχει ατμοσφαιρική, «θεϊκή» διακόσμηση, σε υποδέχεται με ένα μανουάλι με κρασιά, (υπο)γράφει «τα φιλιά» του στα ποτήρια και έχει μια επιβλητική νέον λεζάντα πάνω από το μπαρ «Ο Χρηστός και η Μάνα του».
Αν παρέμεινες ψύχραιμος με τα παραπάνω και δεν άρχισες τα «ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΙ ΓΗΑ ΤΙ ΘΡΙΖΚΕΙΑ ΜΑΣ!» κλείνοντας το άρθρο με μανία, τότε μπράβο, είσαι ακομπλεξάριστος και είναι σίγουρο πως θα περάσεις ένα ωραίο απόγευμα με early drinking ή βράδυ συνοδεία ηλεκτρονικών κατά κύριο λόγο μουσικών και καλού κρασιού.
Στον εξωτερικό χώρο, μια ιδιαίτερη «αυλή» σαν σοκάκι, διαθέτει αρκετά τραπεζάκια και ησυχία για να αράξεις, ενώ μέσα η ατμόσφαιρα παίζει σε πορφυρούς τόνους, με τα νέον φώτα, την Παναγία στο μπαρ σε στάση προσευχής και άλλα ιντριγκαδόρικα διακοσμητικά στοιχεία (σταυροί με πιασάρικα μότο, τοιχογραφίες με στεφάνια που στάζουν αίμα και άλλα) που θα σε κάνουν να θες να φωτογραφίσεις κάθε τετραγωνικό.
Και αν πας στην τουαλέτα, ο καθρέφτης σε προειδοποιεί «Don’t do coke in the bathroom».
Η οινική λίστα του Ιούδα περιλαμβάνει τολμηρές επιλογές με εκλεκτές ετικέτες από όλη την Ελλάδα. Ξεχωρίζει για τη φυσιολατρική της προσέγγιση, με έμφαση σε βιολογικά κρασιά από μικρούς παραγωγούς, όπως το Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου από την Πελοπόννησο ή το Αρλεκοίνων Χώρα του Liapis Family από τη Θεσσαλία, αλλά και συμβατικά, όπως το Rose de Xinomavro του Θυμιόπουλου από τη Νάουσα. Ροζέ, κόκκινα, λευκά και orange, προσφέρονται σε ικανοποιητική ποικιλία για να κάνεις τις δοκιμές σου, ενώ το προσωπικό είναι πλήρως κατατοπισμένο για να σε καθοδηγήσει αναλόγως.
Το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο και το Μοσχοφίλερο, κατέχουν κυρίαρχη θέση στον κατάλογο, μαζί με κάποιες φρέσκες αφρώδεις επιλογές όπως το ιταλικό Prosecco και Moscato d’Asti και… τίμιες τιμές για τη φιάλη που ξεκινούν από 20€.
Ισορροπώντας ανάμεσα στο old school και το νέο κύμα, η λίστα του Ιούδα μιλά στη γλώσσα των wine lovers που αγαπούν την εξερεύνηση και τον χαρακτήρα, προσφέροντας αρκετές επιλογές και σε ποτήρι, με τιμές που ξεκινούν από τα 5€.
Και από φαγί; Προς το παρόν τουλάχιστον, μόνο ελίτσες, οπότε έλα φαγωμένος. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει – δυστυχώς – κάτι σε τσιμπολόγημα.
Ίσως για κάποιους η όλη ατμόσφαιρα να θεωρηθεί ποζεράδικη, εμάς πάντως μας φάνηκε απροσποίητα χιουμοριστική και πρωτότυπη. Δεν θυμόμαστε να υπάρχει αντίστοιχο μπαρ στην Αθήνα – ίσως οι παλιοί να θυμηθούν το El Pecado στου Ψυρρή.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ιούδας πέρα από το να φιλάει υπέροχα, είναι ένα ωραιότατο wine bar, μια ιδιαίτερη άφιξη στο κέντρο της πόλης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Αμήν, Παναγίτσα μου.