To καλύτερο εκμέκ παγωτό της πόλης

Κηρύσσουμε την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη εποχή του εκμέκ παγωτού και θα τιμήσουμε τους εορτασμούς της στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

To καλύτερο εκμέκ παγωτό της πόλης

Κάθε φορά που μπαίνει το καλοκαιράκι, εκτός από μπάνια, πολύωρες ηλιοθεραπείες, κοκτεϊλάκια στο κύμα ή πρωινά σε δροσερά μπαλκόνια στο βουνό- εμείς δεν κρίνουμε πώς την βρίσκει ο καθένας- είναι αλήθεια ότι λαχταράμε κι ένα κολασμένο παγωμένο γλυκό για να πούμε χαλάλι για τη δίαιτα και τη διατροφή που ρίξαμε τόσους μήνες. Στην κορυφή με τα πιο αγαπημένα γλυκά σκαρφαλώνει το εκμέκ παγωτό που έχει σφραγίσει αμέτρητες παιδικές, εφηβικές κι ενήλικες καλοκαιρινές αναμνήσεις για αυτό δεν θα σου κρύψουμε ότι η μόνη μας έγνοια είναι να προλάβουμε πρώτοι το κουτί στο ψυγείο. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα εκμέκ παγωτά της πόλης και μην χάνεις χρόνο: βουρ στα σιρόπια.

Ασλάνογλου

Προύσης 22, Nίκαια, τηλ.:21 0492 0616

Το ζαχαροπλαστείο Ασλάνογλου φημίζεται για τα παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκά του που κολάζουν από διαιτολόγους μέχρι fitness instructors άμα λάχει. Εδώ το γκιουζέλ εκμέκ φτιάχνεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο με μια συγκλονιστική κρέμα, που επιβάλλεται να δοκιμάσεις και το καλοκαίρι συνδυάζεται με χειροποίητο παγωτό που απογειώνει τον γλυκό γευστικό συνδυασμό. Εξίσου εξαιρετικά τα ισλί, τα αυγοκαλάμαρα (οι υπέροχες δίπλες), το γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι και φυστίκι Αιγίνης και ο μπακλαβάς.

Θ.Ε.Κ.Α.

Επ. Οδός Κερατέας- Κακής Θαλάσσης, Κερατέα, τηλ.:2299 063377

Οι εκμεκολάγνοι έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους την Κερατέα από όταν άνοιξε το Θ.Ε.Κ.Α. τι σημαίνουν τα αρχικά; Ο λόγος το λαχταριστό χειροποίητο γκιουζέλ εκμέκ που παράγεται εκεί καθημερινά κι είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα της Αττικής. Η κρέμα του ισορροπεί θαυμαστά μεταξύ βουτύρου και βανίλιας, ενώ η έξτρα λεπτή στρώση σαντιγί, πασπαλισμένη με λίγη κανέλα απογειώνει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν τώρα θες να αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια» δεν έχεις παρά να προσθέσεις μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Χαρά

Πατησίων 339, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 210 2287266

Με περισσότερο από μισό αιώνα ζωής στις πλάτες της η Χαρά στα Πατήσια έχει μετατραπεί σε αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο-θρύλο, χάρη σε δύο κυρίως λόγους. Από τη μία το αξεπέραστο παγωτό Σικάγο της κι από την άλλη το –δεν περιγράφουμε άλλο- εκμέκ παγωτό της που μοιάζει βγαλμένο από τα υγρά όνειρα κάθε sweet lover που έχει διαβεί την πόρτα της Χαράς. Γενιές και γενιές έχει θρέψει αυτό το αριστούργημα, επομένως κι εμείς αποτίουμε τον δικό μας φόρο τιμής σε μια από τις πιο αγαπημένες γλυκιές αναμνήσεις μας.

Κωστής

Κοραή & Αγ. Γερασίμου 10, Μοσχάτο, τηλ.: 210 9401820

Πάμε τώρα σε ένα ακόμη φημισμένο για το εκμέκ κανταΐφι του ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην περιοχή του Μοσχάτου κι εύκολα θα εντοπίσεις από τις ουρές που σχηματίζονται για χάρη του. Εξαιρετικά ισορροπημένο στο σιρόπι και με μια-πιο-απαλή-πεθαίνεις κρέμα πατισερί και χειροποίητη σαντιγί το εκμέκ του Κωστή θα διώξει μακριά όλους τους καημούς και τους αναστεναγμούς σου. Το καλοκαιράκι συνδυάζεις με παγωτό –καϊμάκι δαγκωτό- και μας ευχαριστείς στέλνοντάς μας κι εμάς ένα κουτάκι (διεύθυνση θα βρεις χαμηλά στο footer).

Εκλεκτή

Αστυδάμαντος 15, Παγκράτι, τηλ.: 21 0724 3193

Η Εκλεκτή στο Παγκράτι είναι ένας γλυκοναός που πρέπει να μπει άμεσα στα ραντάρ σου ειδικά αν είσαι φίλ@ του εκμέκ.

Εδώ το εκμέκ βυζαντινό (ή εκμέκ ραβανί για να καταλαβαινόμαστε) είναι άπαιχτο, καθώς είναι φτιαγμένο με υλικά υψηλής ποιότητας και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σου κάλυκες με τη γλυκιά και πλούσια υφή του. Το εκμέκ σοκολάτα του από την άλλη είναι αντίστοιχα μια γλυκιά αμαρτία στην οποία δεν γίνεται να μην ενδώσεις. Αν σου αρέσουν οι προστυχιές, συνοδεύεις με φρεσκότατο παγωτό μπισκότο ή Σικάγο.

Riviera

Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο Τηλ: 210-9826670

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by riviera (@riviera_patisserie)

Σημπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής στο Παλαιό Φάληρο η Ριβιέρα, ένα vintage παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο που απλώνει τα γλυκά εκθέματά του στις βιτρίνες του καθημερινά, κάνοντας το σαλάκι μας να τρέχει από προσμονή για δοκιμή. Αυτή την περίοδο το εκμέκ του κάνει ρεκόρ πωλήσεων με τους μερακλήδες να το συνδυάζουν με παγωτό καϊμάκι, ωστόσο οφείλουμε να σου πούμε ότι σαν βρεθείς εκεί δεν γίνεται να φύγεις δίχως προφιτερόλ και κρεμ μπρουλέ ανά χείρας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v