Οι καλύτεροι μπεζέδες της πόλης

Αριστοκρατικοί, ντελικάτοι, πεντανόστιμοι και all time classic οι πιο λαχταριστοί μπεζέδες της πόλης σε περιμένουν στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Οι καλύτεροι μπεζέδες της πόλης

Οι μπεζέδες είχαν ζήσει μεγάλες δόξες τις δεκαετίες του 70 και του 80 στην Ελλάδα κι ειδικά στην Αθήνα. Γλύκισμα αφρός που μας ήρθε από τας Γαλλίας (αν κι η ακριβής καταγωγή του είναι από το Βέλγιο) και μας έκανε να λιμπιστούμε τη βελούδινη crème au beurre του και την τραγανή υφή του.

Όσο πέρασαν τα χρόνια τα μακαρόν κέρδισαν περισσότερο τη γλυκιά καρδούλα του Έλληνα, μα όσοι ξέρουν δεν αλλάζουν τους μπεζέδες με τίποτα και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς. Αν ανήκεις στη συμπαθή κατηγορία των μπεζεδολάγνων ίσως γνωρίζεις ήδη τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Αν πάλι όχι ποτέ δεν είναι αργά να μπεις κι εσύ στο κλαμπ.

Μike

Δημ. Σούτσου 9, πλ. Μαβίλη, τηλ. 210 6463091

Από το 1956 το ζαχαροπλαστείο Mike έγινε προορισμός για κάθε γλυκατζή Αθηναίο που σέβεται τον εαυτό του. Αυθεντικό παραδοσιακό γλυκατζίδικο με ειδίκευση στους αριστοκρατικούς μπεζέδες που ακολουθούν την κλασική συνταγή κι είναι βέβαιο ότι θα κλέψουν στα σίγουρα την καρδούλα σου. Φρόντισε να στοκάρεις μπόλικους σε ένα κουτάκι και για το σπίτι γιατί ένας, δεν είναι ποτέ αρκετός. Εξαιρετική κι η πάστα αμυγδάλου για όσους μεγάλωσαν στα 80s και 90s και ξέρουν από καλά γλυκά.

Μητροπολιτικόν

Βουλής 39, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0324 0654

Oι παλιοί γλυκαντζήδες Αθηναίοι είχαν στέκι τους τη Βουλής και πολύ καλά έκαναν αν θες τη γνώμη μας, αφού το Μητροπολιτικόν ανέθρεψε γενιές και γενιές sweet lovers από το 1930 όταν και πρωτοάνοιξε. Οι μπεζέδες του θεωρούνται θρυλικοί και πολυπαινεμένοι χάρη στη βελούδινη κρέμα τους και την έξτρα λαρτζ εκδοχή τους που κοσμεί τις βιτρίνες του ιστορικού ζαχαροπλαστείου.

Ελληνικόν

Πατριάρχου Ιωακείμ 26, Κολωνάκι, τηλ. 210 3601858

https://www.instagram.com/ellinikon.kolonaki/

Έτερο θρυλικό ζαχαροπλαστείο του αθηναϊκού κέντρου το Ελληνικόν από το 1946 μέχρι και σήμερα, μας δίνει μια γλυκιά αφορμή να ανηφορίσουμε ή να κατηφορίσουμε προς Κολωνάκι μεριά. Ντελικάτοι και κομψοί οι μπεζέδες αποτελούν ένα από τα πλέον φημισμένα γλυκίσματα στο Ελληνικόν κερδίζοντας τους πιστούς πελάτες του μπουκιά, μπουκιά.

Lateau

Το ζαχαροπλαστείο Lateau είναι ένα από τα ιστορικότερα και πιο δημοφιλή ζαχαροπλαστεία των Αθηνών. Μέσα στην πολύχρονη διαδρομή του έχει καταφέρει να καταστήσει το όνομα του συνώνυμο με την γευστική απόλαυση, την νοστιμιά, την φρεσκάδα, τις σοκολατίνες, τα μακαρόν, την τάρτα σοκολάτας και τους μπεζέδες του που μπορείς να βρεις σε διάφορες γεύσεις και χρωματισμούς για να το ζήσεις και λίγο πιο ινσταγκραμικά βρε αδερφέ.

Lonis

Αθηνάς 7, Μοναστηράκι, τηλ: 210 6466989

O Lonis είναι γνωστός ως ο βασιλιάς των μακαρόν, ο άρχοντας της μαρέγκας, ο master των μαστιχωτών και τραγανών μπεζέδων που σαν σωστοί κοσμοπολίτες ταξιδεύουν σε όλη την Αθήνα, μέσα στα παραγεμισμένα κουτάκια των πελατών του. Εδώ οι γεύσεις (βανίλια, φράουλα, μαστίχα Χίου, φυστίκι) ποικίλουν όπως και οι γεμίσεις με τον σοκολατένιο να μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα κάθε φορά που συναντιόμαστε με τον διατροφολόγο μας.

Καμέλια

28ης Οκτωβρίου 2, Ψυχικό, τλ.:21 0671 7134

Mε περισσότερο από μισό αιώνα ζωής αφού πρωτοάνοιξε το 1972 η Καμέλια, φροντίζει να μας γλυκαίνει δια ασήμαντον αφορμήν κι είναι ο λόγος που την ακολουθεί ένα πολύ πιστό πελατολόγιο. Το θρυλικό αυτό ζαχαροπλαστείο στους πρόποδες των βορείων προαστίων μοιάζει βγαλμένο από ζαχαρένιο παραμύθι κα κρύβει στις βιτρίνες του μπόλικες γλυκές δημιουργίες που δυστυχώς κάποιοι σνομπάρουν στις μέρες μας. Έτσι λοιπόν στο δίλημμα xl μπεζέδες ή πάστες αμυγδάλου απαντάμε αποστομωτικά και τα δύο στοκάροντας μπόλικους μην τυχόν ξεμείνουμε.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v