Tα καλύτερα rib eye της πόλης

Η φάση μύρισε steak house κι εμείς βρεθήκαμε στο κυνήγι των καλύτερων rib eye της πρωτεύουσας γιατί σαν τις εκλεκτές κοπές κρέατος δεν έχει.

Tα καλύτερα rib eye της πόλης

Αν είσαι κρεατολάγνος τότε μάλλον γνωρίζεις ήδη ότι το rib eye είναι ίσως η πλέον δημοφιλής κοπή μοσχαρίσιου κρέατος. Aν πάλι όχι εμείς θα σε διαφωτίσουμε. Οι premium κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος συνήθως προκύπτουν από πάνω προς τα κάτω. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί βρίσκονται μύες του ζώου που δεν χρησιμοποιούνται με ένταση από το ζώο, επομένως είναι πιο μαλακά. Επίτρεψε μας τώρα να σου συστήσουμε το Rib Eye, δηλαδή το premium κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος που κόβεται από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο του ζώου αποτελώντας ουσιαστικά την «καρδιά» της σπαλομπριζόλας. Αφού τελειώσαμε με τις συστάσεις καλό είναι να έρθεις μαζί μας μια βόλτα για να δοκιμάσεις τα καλύτερα rib eye της πόλης.

Argentina

Μπιτάκου 3, Καλέντζι, τηλ.: 22940 66476

Θες κρεατολάγνικη εκδρομή προς Μαραθώνα μεριά. Βάλε που λες το Argentina στο gps κι όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Εδώ όλα ψήνονται the Argentinian way με τους μάστορες ψήστες να ειδικεύονται στις εξαιρετικές μοσχαρίσιες κοπές όπως την Costeleta Sin Lomo ήτοι Rib Eye με κόκκαλο 500-650 γραμμαρίων, το Cuadril ήτοι κιλότο μόσχου και την Costeleta Redonda (σπαλομπριζόλα 750-900 γρ). Κάπου εδώ πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι για να βρεις να κάτσεις αλλά και να φας, καλό θα ήταν να πάρεις τηλέφωνο 2-3 ώρες πριν καταφθάσεις στας εξοχάς και στο ζεστό εσωτερικό της Argentina και να κλείσεις τραπέζι αλλά και το κρεατάκι που θες να δοκιμάσεις. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 25-30€ μαζί με κρασάκι.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)

Το Base Grill είναι ένας ναός για τους meat-lovers αυτού του τόπου μιας και στα μέρη του το κρέας είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του καταλόγου. Εδώ η φάση είναι ξεκάθαρα κρεατολαγνική με μια σειρά από premium κοπές που πρέπει να δοκιμάσεις, όσο κάνεις χάζι, τις βιτρίνες των ψυγείων που τις διαφημίζουν. Την τιμητική του φυσικά έχει το υπέροχο rib eye που σκαρφαλώνει άνετα στην κορυφή της λίστας των καλύτερων της πόλης. Συνόδεψε το με τα «αυγά σαν τα μάτια μου» (η σπεσιαλιτέ των ορεκτικών που δεν είναι άλλη από τη φωλιά πατάτας με αυγά μάτια), το αρβανίτικο τυρόψωμο, το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού και θα μας θυμηθείς. Μην κάνεις το λάθος να ζητήσεις κάτι θαλασσινό γιατί θα σου φέρουν αλάτι και πολύ καλά θα σου κάνουν αν μας ρωτάς. Ο λογαριασμός μαζί με δικό τους κρασί στα 45-50€ το άτομο.

Τηλέμαχος

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by telemachosathens (@telemachosathens)

Υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, επιμονή στη λεπτομέρεια και βαθιά αφοσίωση στην ουσιαστική, ατόφια γεύση δίνουν το στίγμα ενός χώρου όπου το κρέας είναι έμπνευση και τέχνη. Όπως ίσως έχεις ήδη καταλάβει μιλάμε για τον Τηλέμαχο που φημίζεται για τις εξαιρετικές κοπές του που ποικίλλουν σε καταγωγή αλλά και ωρίμανση. Ανάμεσά τους το rib eye κλέβει την παράσταση, στέλνοντας μας σε γευστικούς παραδείσους για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους. Υπέροχη επίσης η ταλιάτα του, αλλά και η πικάνια ενώ αν είσαι έξτρα μερακλής δεν θα παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος του καταλόγου. Μαζί με κρασί υπολόγισε περί τα 35-40€ κατ’ άτομο.

Drakoulis Dry & Raw

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, τηλ.: 210 8955655

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DRAKOULIS Dry & Raw (@drakoulisdryandraw)

Οι κορυφαίες πρώτες ύλες, η ανεβασμένη ατμόσφαιρα, το πολύ ιδιαίτερο μενού και η εκλεκτική λίστα κρασιών σε συνδυασμό με το αστείρευτο πάθος του Στράτου Δρακούλη για το κρέας είναι τα συστατικά που καθορίζουν το Dry & Raw το οποίο δικαίως μνημονεύεται ως ένας από τους ναούς της κρεατοφαγίας στην πρωτεύουσα. Σε ένα ιδιαίτερα κομψό περιβάλλον, διακοσμημένο με ξύλο, μέταλλο και δέρμα, με μοντέρνο βιομηχανικό στυλ θα νιώσεις την αίσθηση του private dining που μόλις έρθουν τα πρώτα πιάτα, θα γίνει fine και μπράβο του. Χορταστική ποικιλία από ράτσες (Wagyu, Kobe, Black angus κ.α.), προελεύσεις (Αυστραλία, Αμερική κ.α.) και κοπές εγγυώνται ένα οργασμικό κρεοφαγικό γεύμα. H τιμή ξεφεύγει κάπως κατ’ άτομο αφού για πλήρες γεύμα μαζί με κρασί αγγίζει τα 80-90€ μα το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα τα μετανιώσεις.

Ταβέρνα Θανάσης 1948

Κων/νου Καβάφη 48, Άγιος Ελευθέριος, τηλ.:21 0228 8675

Από το 1948 η ταβέρνα του Θανάση στον Άγιο Ελευθέριο γράφει ιστορία στους κρεατοφαγικούς κύκλους αφού για περισσότερα από 75 χρόνια καλοψήνει με περίσσια μαστοριά μπριζολάρες αλλά και premium κοπές που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον ιδιότροπο ουρανίσκο. Όταν καλοκαιριάζει η δράση μεταφέρεται στην πανέμορφη αυλή του, ενώ τον χειμώνα πιάνουμε μια ζεστή χουχουλιάρικη γωνιά μέχρι να καταφθάσουν τα κρέατα. Πέρα από το συγκλονιστικό του Rib Eye αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις μοσχαράκι αλά Αρτζεντίνα σε πλάκα, σπαλομπριζόλα Tomahawk σιτεμένη και ταλιάτα. Ο λογαριασμός μαζί με κρασί θα κυμανθεί περί τα 30-35€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v