Οι καλύτεροι κουραμπιέδες της πόλης

Πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη κι έξτρα βουτυράτοι, αυτοί είναι οι πιο κολασμένοι κουραμπιέδες της πρωτεύουσας και δεν σηκώνουμε κουβέντα περί τούτου.

Οι καλύτεροι κουραμπιέδες της πόλης

Η λατρεία μας στους κουραμπιέδες είναι δεδομένη και δεδηλωμένη για αυτόν τον λόγο και τα φετινά Χριστούγεννα, μας βρίσκει με τις μούρες χωμένες σε ένα πασπαλισμένο με άχνη κουτί, από όπου ξεπροβάλλει το βουτυράτο αντικείμενο του πόθου μας. Επειδή όμως μέρες που είναι η κατανάλωση κουραμπιέδων δεν σταματά ποτέ, είπαμε να πάμε μια βόλτα στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης ώστε να στοκάρουμε μπόλικους για να μην ξεμείνουμε χριστουγεννιάτικα. Σου φτιάξαμε και μοσχομυριστή λίστα για να μην ψάχνεσαι.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Χαρ. Τρικούπη 82,  Εξάρχεια, τηλ: 21 0361 0092

Με όνομα βαρύ (και γλυκό) σαν ιστορία, το μαγαζί των Εξαρχείων ξεκίνησε από το 1915 αρχικά ως γαλακτοπωλείο για να εξελιχθεί σήμερα σε ένα ζαχαροπλαστείο με τα όλα του. Αν τώρα είσαι φαν του βουτύρου στους κουραμπιέδες τότε εδώ θα δοκιμάσεις τους πιο βουτυρένιους της αγοράς. Το βούτυρο είναι παραγωγής Ασημακόπουλου και υπερισχύει στη γεύση με διαφορά, δημιουργώντας ζυμαρένια, απαλή υφή που θα σε αναγκάσει να πάρεις και δεύτερο κουτί για το σπίτι.

Μέλισσα 

Eθνάρχου Mακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ: 2105711055

Γαλλική φινέτσα και εκλεπτυσμένες γεύσεις ξεφουρνίζει στα δυτικά προάστια η Μέλισσα, κι αυτό είναι γνωστό αν μας παρακολουθείς και μας διαβάζεις. Τα Χριστούγεννα ωστόσο όπως κάθε ζαχαροπλαστείο που σέβεται τον εαυτό του, η αγαπημένη μας Melissa φροντίζει να ετοιμάσει αντίστοιχης φινέτσας κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και μοσχομυρίζουν το σπίτι ή και το γραφείο ολάκερο.

Η Στάνη

Μ. Κοτοπούλη 10, Oμόνοια,τηλ.: 21 0523 3637

Στο εργαστήριό της ετοιμάζονται καθημερινά εκλεκτά προϊόντα που έχουν αγαπήσει τρεις γενιές Αθηναίων.  Παραδοσιακό, old school γαλακτοπωλείο της Ομόνοιας, στο οποίο αυτή την περίοδο βρίσκουμε κουραμπιέδες που μοσχοβολούν από το αιγοπρόβειο βούτυρο και κρύβουν μεγάλα κομμάτια αμυγδάλου στο εσωτερικό τους, για εκρήξεις γεύσης.

Εντελβάις

Νικολάου Πλαστήρα 58, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 1557

Από τα πλέον θρυλικά ζαχαροπλαστεία των δυτικών προαστίων, το Εντελβάις σε περιμένει σε ένα off Broadway σημείο του Αιγάλεω για να σε τρατάρει υπέροχα κι έξτρα λαχταριστά γλυκά. Αυτοί την περίοδο εκείνοι που ξέρουν πλησιάζουν συνωμοτικά στο ταμείο και ζητούν από το προσωπικό ένα κουτί κουραμπιέδες με σοκολάτα. Σε περίπτωση που βρεθείς προς Αιγάλεω μεριά, σε θερμοπαρακαλούμε να κάνεις το ίδιο και να πάρεις κι ένα κουτάκι και για εμάς.

Κωνσταντινίδης

Δες όλα τα καταστήματα εδώ   

Στου Κωνσταντινίδη κάθε Χριστούγεννα μαζεύεται κόσμος και κοσμάκης γιατί άπαντες γνωρίζουν πως στα καταστήματα του θα βρουν κάποιους από τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες της Αθήνας. Εδώ ακολουθούν πιστά μια σπιτική παραδοσιακή συνταγή με αιγοπρόβειο βούτυρο γάλακτος, φίνο αλεύρι, φρεσκοτριμμένο γαρύφαλλο και στο τέλος αφράτη άχνη ζάχαρη και καβουρδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα που συνθέτουν μία από τις ομορφότερες απολαύσεις των Χριστουγέννων.

Αριστοκρατικόν

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ: 2103220546

Το Αριστοκρατικόν δεν γίνεται να λείπει από καμία λίστα με τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία του αθηναϊκού κέντρου, όπως κι από καμία λίστα που περιλαμβάνει τα χριστουγεννιάτικα γλυκοψώνια των γιορτών. Εδώ δοκιμάζουμε «αριστοκρατικούς» μίνι κουραμπιέδες με έντονη ευωδιά ανθόνερου και σπασμένο αμυγδαλάκι και δεν δίνουμε ούτε του παιδιού που περιμένει πίσω μας με το σαλάκι να τρέχει.

Τα Γιούλια

Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία τηλ: 2102799766

Στα Γιούλια οι μυρωδιές στήνουν παιχνίδι γαργαλώντας ερεθιστικά τα ρουθούνια σου όσο περιμένεις υπομονετικά στην ουρά για να στοκάρεις κάποιο από τα λαχταριστά γλυκά του θρυλικού ζαχαροπλαστείου. Τα Χριστούγεννα οι τραγανοί κι έξτρα βουτυρένιοι κουραμπιέδες συνιστούν έναν ακόμη καλό λόγο για να βρεθείς προς Νέα Ιωνία μεριά αφού είναι τουλάχιστον λαχταριστοί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v