10 άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις στο τρέξιμο

Θες μια λίστα που θα σου κρατήσει συντροφιά στις δύσκολες ώρες της αερόβιας; Μην ψάχνεις αλλού, έχουμε δέκα άλμπουμ – ταμάμ για να γράψεις χιλιόμετρα.

10 άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις στο τρέξιμο

Η μουσική που ακούμε στην προπόνηση διαφέρει ανάλογα τα γούστα το καθενός. Κάποιος μπορεί να τρέχει με λαϊκά, άλλος με σκληρή τέκνο, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε.

Είμαστε όμως εδώ για να σου προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα, πιο ανεβαστικά, ρυθμικά και ξεσηκωτικά άλμπουμ για να κάνεις τα χιλιόμετρα που πρέπει και να αυξήσεις τις επιδόσεις σου.

Sepultura – Roots

Οι βραζιλιάνοι thrashers ξέρουν πολύ καλά πώς να σε ξεσηκώσουν και αυτό το άλμπουμ τους με στοιχεία από nu metal είναι ό,τι πρέπει για να βγάλεις την προπόνησή σου σε καλύτερο χρόνο από την προηγούμενη φορά.

Prodigy – Fat of the Land

Μνημειώδες άλμπουμ στην electronica, μνημειώδεις και οι επιδόσεις του όταν το ακούσεις δυνατά κάνοντας τη διαδρομή σου και τραγουδώντας «change my pitch up, smack my bitch up, hey!». Απλά όχι πολύ δυνατά μη σε παρεξηγήσουν κιόλα.

Metallica – Master of Puppets

Πρώτο κομμάτι Battery και έχεις ήδη αποκτήσει την αντοχή που χρειάζεσαι για να βγάλεις τα χιλιόμετρα, δεύτερο κομμάτι το ομώνυμο και τα πράγματα έχουν αρχίσει και σοβαρεύουν. Όλο το άλμπουμ φεύγει νεράκι, δίνει ρυθμό κι εσύ κάνεις το αερόβιο της ζωής σου.

Rage Against the Machine – Rage Against the Machine

Μέταλ και rap συνδυάζονται άψογα σε ένα άκρως ρυθμικό, οργισμένο, επαναστατικό και ξεσηκωτικό άλμπουμ που γαλούχησε γενεές γενεών από μεταλάδες και όχι μόνο και συνεχίζει να γαλουχεί πέρα από αυτούς και χιλιάδες δρομέων ανά τον κόσμο. Το Freedom θα σε απελευθερώσει από τα δεσμά της κόπωσης.

The Offspring – Smash

Τριάντα χρόνια κλείνει φέτος το εμβληματικό άλμπουμ των Offspring – τους οποίους σύντομα θα απολαύσουμε και στο Release- και αν η σπιντάτη πανκ ροκ δεν είναι η τέλεια μουσική για τρέξιμο τότε τι; La, la, la-la-la. La, la, la-la-la!

Dua Lipa - Future Nostalgia

Το δεύτερο άλμπουμ της διάσημης τραγουδίστριας αποτελεί μια εξαιρετική ποπ παραγωγή που συνδυάζει μοντέρνα ηλεκτρονική μουσική με κλασικά στοιχεία της δεκαετίας του ’80. Κάθε κομμάτι κρύβει ενέργεια και θα σε κάνει να χορέψεις, αλλά και να τρέξεις σαν να μην υπάρχει αύριο. 

Daft Punk – Homework

Παλιός, καλός, ηλεκτρονικός ήχος από τους πατέρες του είδους, το άλμπουμ των Daft Punk έχει πιασάρικα beats και μελωδίες που σου κολλάνε, με χιτάρες όπως τα “Around the World” και “Da Funk” να σου κρατάνε ιδανική συντροφιά όσο γράφεις χιλιόμετρα.

Armin Van Buuren - The Best of Armin Only

Ο θρύλος της trance σε μια συλλογή με τα κορυφαία κομμάτια του, τα οποία είναι όλα φτιαγμένα θαρρείς ένα προς ένα για να σου κρατήσουν συντροφιά στο αερόβιο όταν θες να πιάσεις σταθερό ρυθμό και να κάνεις πολλά χιλιόμετρα.

Madonna - Confessions on a Dance Floor

Με μπόλικες επιρροές από τη ντίσκο της δεκαετίας του 1970, την ηλεκτροποπ της δεκαετίας του 1980 και το κλάμπινγκ το σωστό, του 2000, το άλμπουμ της ποπ θεάς Μαντόνα είναι ό,τι πρέπει για να ιδρώσεις στον στίβο. 

The Strokes - Room On Fire

H indie μπάντα ξέρει να γράφει χιτάκια, και αυτός ο δίσκος είναι γεμάτος από feelgood μελωδίες, σε σταθερό τέμπο που θα σε κάνουν να κρατήσεις σωστό ρυθμό όσο δουλεύεις την αντοχή σου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v