Πού τρώμε και πίνουμε γύρω από τους πειραιώτικους σταθμούς του μετρό;

Από τα Μανιάτικα μέχρι τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο φάγαμε και ήπιαμε στα καλύτερα και σύντομα θα ξαναπάμε.

Πού τρώμε και πίνουμε γύρω από τους πειραιώτικους σταθμούς του μετρό;

Από όταν έγιναν οι σταθμοί του μετρό σε Μανιάτικα, Πειραιά και Δημοτικό Θέατρο, όσοι μετακινούνταν κατά βάση με τα μέσα μεταφοράς, βρήκαν μια ακόμα καλή και πιο γρήγορη χρονικά ευκαιρία για να κατηφορίσουν ή να ανηφορίσουν στα πειραιώτικα πέριξ. Εμείς θα τους δώσουμε ακόμη μια καλή αφορμή για να βρεθούν εκεί συνδυάζοντας την «απόβασή» τους μετά ποτών και εκλεκτού φαγητού. Φτιάξαμε λοιπόν την κατάλληλη λίστα για όλους αυτούς αλλά και για σένα που ίσως ψάχνεις τι και πώς, και σου την παρουσιάζουμε.

Δημοτικό Θέατρο

Negroni Bar Lab

Κολοκοτρώνη 74-76, τηλ.: 21 1215 8270

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Negroni Bar Lab (@negroni.bar.peiraias)

Στον υπέροχο κόσμο του Negroni Bar Lab, οι mixologists δημιουργούν μοναδικά Cocktails που χορεύουν στον ουρανίσκο. Από τα εκλεκτά υλικά έως την εκκεντρική παρουσίαση, κάθε γουλιά είναι ένα ταξίδι στη γαστρονομία. Αν μας πιέσεις να διαλέξουμε, τότε θα σου μιλήσουμε για το Varadero Negroni, με ρούμι, Veroni rosso, Campari, Aztec και bitters σοκολάτας.

Κομψό, ντελικάτο και με φινετσάτες πινελιές στη διακόσμηση ανοίγει μια πύλη προς έναν κόσμο γεύσεων και ηχητικών γκρούβι απολαύσεων. Το απλό ποτό από 7€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 9€.

Aν είσαι μέλος του In2life Club τότε μπορείς να απολαύσεις εκπτώσεις από το συγκεκριμένο συνεργαζόμενο κατάστημα

Αρλεκίνος

Καραΐσκου 104, Πειραιάς, τηλ.: 210 4132555

Σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό του μετρό Δημοτικό Θέατρο βρίσκεται ένα στέκι που θα λατρέψουν οι κρεατοφάγοι- και πώς να τους αδικήσεις; Εκλεκτόν εδεσματοπωλείον-κρεατοφαγείο στην καρδιά του Πειραιά, ο Αρλεκίνος είναι εγγυημένη επιλογή για να φας καλά και να νιώσεις ότι σε περιποιούνται. Μικρός και ζεστός χώρος, με έντονη νοσταλγική διάθεση χάρη στις παλιές φωτογραφίες της περιοχής αλλά και στις διαφημίσεις περασμένων δεκαετιών, ενώ το καλοκαίρι η φάση μεταφέρεται στα τραπεζάκια που απλώνονται στον πεζόδρομο.

Από τον κατάλογο σημείωσε να δοκιμάσεις τα περίφημα κεφτεδάκια της θείας Ευλαμπίας, την τσακώνικη μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα, το ταλαγάνι Μεσσηνίας μέσα σε ποντιακό ψωμάκι με φρέσκια ντομάτα και πέστο βασιλικού, την τυρόπιτα με μέλι, το μαριναρισμένο μοσχάρι γάλακτος και το κεμπάπ γιαουρτλού. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο για πλήρες γεύμα με κρασάκι.

Filotimos

Αγίου Κωνσταντίνου 2, τηλ: 21 0410 0650

Πού μας χάνεις πού μας βρίσκεις δυο βήματα από τον σταθμό Δημοτικό Θέατρο είμαστε για χάρη του Filotimou. Ξεκινάμε από το πρωί για καφεδάκι και συνεχίζουμε με κοκτέιλ και νόστιμα τσιμπολογήματα αργότερα, μέχρι όσο τραβήξει. O κατάλογος των κοκτέιλ είναι ξεκάθαρα αυτός που κερδίζει τις εντυπώσεις αφού συνυπάρχουν αρμονικά τόσο κλασικές επιλογές όσο κι ευφάνταστα signature αλκοολούχα διαμαντάκια που επιβάλλεται να δοκιμάσεις στην υγειά μας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Πειραιάς

Μέγας Ανατολικός

Αγίου Κωνσταντίνου 11, Πειραιάς (εντός Στοάς Θεολόγου), τηλ.: 2104130966

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=363945343239563&id=100088723014702&ref=embed_post

Αγαπημένο πειραιώτικο μπαρ με βερολινέζικο αέρα που έχτισε το όνομά του χάρη στο ανεπιτήδευτο κουλνες του και την πάντα φιλική ατμόσφαιρα. Παίζει φανατικά garage, new wave, dark wave, post punk και ενίοτε indie μουσικές, φτιάχνει ακομπλεξάριστη ατμόσφαιρα και είναι ιδανικό για να γνωρίσεις κόσμο. Η λίστα με τα κοκτέιλ του μπορεί να είναι περιορισμένη, ωστόσο το Negroni του είναι συγκλονιστικό κι αξίζει από μόνο του μια επίσκεψη στον Μέγα Ανατολικό. Τα απλά ποτά στα 7€.

Ρεφενέ

Νοταρά 30, Πειραιάς, τηλ.: 211 4100053

Ούτε ένα δεκάλεπτο με τα πόδια δεν θες από τον σταθμό μετρό του Πειραιά για να βρεθείς στο Ρεφενέ, ένα γλυκύτατο και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο με πιστό κοινό να το ακολουθεί από όταν άνοιξε το 2015. Λίγα τραπεζάκια στο εσωτερικό αλλά ακόμη περισσότερα στον εξωτερικό του χώρο γεμίζουν με κόσμο έτοιμο να δοκιμάσει τα εκλεκτά μεζέδια του. Εξαιρετικό το κεμπάπ και το μπριζολάκι του καταλόγου, όπως αντίστοιχα και τα καλαμαράκια με την ταραμοσαλάτα. Πολύ δυνατή κι η τηγανιά κοτόπουλο με μέλι, καλαμπόκι, πιπεριές και πατάτες κι αντίστοιχα το ξυδάτο χταποδάκι. Για πλήρες γεύμα συνοδεία φίνων αποσταγμάτων υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Μανιάτικα

Το Στέκι του Γίγαντα

Ασκληπιού 43, Μανιάτικα, τηλ.: 21 0420 6202

Μαγκιόρικο κι έξτρα μερακλήδικο μμεζεδοταβερνείο το Στέκι του Γίγαντα μπορεί να περηφανεύεται δικαίως ότι σερβίρει συγκλονιστικά μεζεκλίκια, που θα σε βάλουν σε μεγάλο δίλημμα –λέγε με και τρίλημμα για το τι θα πρωτοφάς. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν σε καμία πρίπτωση η συριανή Λούζα, οι τυρόμπαλες με μέλι, οι λαχανοντολμάδες, η ομελέτα με σύγλινο Μάνης, η παστουρμαδόπιτα και το συριανό λουκάνικο με μάραθο. Οι λάτρεις της θάλασσας, θα βρουν και γαύρο μαρινάτο, γαρίδες σαγανάκι και χταποδάκι ξυδάτο ή με μακαρονάκι. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία κρασακίων, ο λογαριασμός δύσκολα θα κυμανθεί περί τα 17-20€ το άτομο.

Στου Θωμά

Μαυρομιχάλη 22, Μανιάτικα, τηλ.: 2104206907

Από τον σταθμό του μετρό στα Μανιάτικα δεν θα χρειαστείς περισσότερα από δέκα λεπτά περπάτημα για να φτάσεις στου Θωμά, ένα μουσικό μεζεδοπωλείο που έχει πολύ και πιστό κοινό να το ακολουθεί. Όταν καλοκαιριάζει η τεράστια ταράτσα του φιλοξενεί τρικούβερτα μουσικά γλέντια –αφού πολύ συχνά διοργανώνει μουσικές βραδιές- ενώ τα μεζέδια πηγαινοέρχονται γαργαλώντας τα ρουθούνια μας ερωτικά. Δοκίμασε το αρμένικο σουτζούκι, τον καβουρμά, το κεμπάπ γιαουρτλού, το απάκι χοιρινό ή κοτόπουλο και τις εξαιρετικές τηγανιές, συνοδευόμενα από τα γνωστά παρελκόμενα –φρέσκες πατάτες τηγανιτές, χειροποίητη τυροκαυτερή. Λογαριασμός για πλήρες γεύμα μαζί με κρασάκι στα 17-20€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v