Έχει καλά μπαρ ο Πειραιάς;

Βγήκαμε μπαρότσαρκα στο λιμάνι της καρδιάς μας, και ευπειθώς αναφέρουμε ότι τα μπαράκια του είναι λόγος αρκετός να πάρεις το μετρό για Πειραιά.

Έχει καλά μπαρ ο Πειραιάς;

Τι σημαίνει «καλό» μπαρ; Ένα που δεν είναι απλώς το μπαράκι της γειτονιάς, ούτε εκείνο που βολεύει επειδή είναι δίπλα στο σινεμά/ θέατρο/ ταβερνάκι όταν θέλεις να συνεχίσεις, ή αυτό που «αφού βρεθήκαμε εδώ ας πιούμε κι ένα ποτό». Καλό μπαρ είναι εκείνο που θα αγαπήσεις με την πρώτη ματιά, για τις κουλ μουσικές του, για την ψαγμένη του κάβα, για τα πρωτότυπα κοκτέιλ του, για την κεφάτη ατμόσφαιρα –ή απλώς επειδή εκεί βγήκες το καλύτερο ραντεβού της ζωής σου. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη ζητήματα για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, σου φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα μπαρ του Πειραιά. Και ποτέ δεν ξέρεις.

Rockfellas Excelsior 
Μαρίνα Ζέας, Κτίριο Γ, Κατάστημα Β10-Β11, τηλ.: 210 4184440

Το βρίσκεις σε κάθε λίστα με τα καλύτερα μπαρ του Πειραιά εδώ και 10 συναπτά χρόνια, και όχι τυχαία: Καταρχάς, έχει μια από τις εντυπωσιακότερες κάβες του Πειραιά, με περισσότερες από 100 ετικέτες, και φτιάχνει και φοβερά signature κοκτέιλ. Το δυνατότερο χαρτί του, όμως, είναι οι μουσικές του, που κινούνται πάντα σε ροκ μονοπάτια, κάνουν όμως και swing και rock’n’roll περάσματα. Παίζει από Nirvana μέχρι Doors και Manu Chao, για να σου δώσουμε μια ιδέα, έχει και σούπερ διακόσμηση με εξώφυλλα του New Yorker και του Rolling Stone στους τοίχους. Το απλό ποτό στα 7€, τα σπέσιαλ από 8€.

Μέγας Ανατολικός
Αγίου Κωνσταντίνου 11, Πειραιάς (εντός Στοάς Θεολόγου), τηλ.: 2104130966

Σκοτεινό, σέξι και τόσο κουλ που θα μπορούσε να βρίσκεται στο Μεταξουργείο –ή στο Βερολίνο– αυτό εδώ είναι ένα πειραιώτικο μπαρ που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Παίζει φανατικά garage, new wave, dark wave, post punk και ενίοτε indie μουσικές, φτιάχνει ακομπλεξάριστη ατμόσφαιρα και είναι ιδανικό για να γνωρίσεις κόσμο. Σερβίρει λίγα και καλά κλασικά κοκτέιλ (δοκίμασε το Negroni, θα μας θυμηθείς) και απλά, καθαρά ποτά στα 7€.

Δον Κιχώτης
Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα

Πολύ περισσότερο από ένα ακόμη μπαρ, ο Δον Κιχώτης είναι ένας πειραιώτικος θρύλος, που μετρά 40 και βάλε χρόνια ζωής σε ένα από τα απίστευτα νεοκλασικά της Καστέλας, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στη θάλασσα. Η ταράτσα του κλείνει με τζαμαρίες τώρα που κάνει κρύο, για να μην αποχωριζόμαστε αυτό το υπερθέαμα ποτέ, και για κάτι τέτοια του συγχωρούμε ακόμα και το γεγονός ότι παρεκκλίνει τελευταία από την ροκ παράδοσή του, ξεστρατίζοντας προς πιο mainstream μονοπάτια. Φτιάχνει ωραιότατα κοκτέιλ (από 10€) σαν το Rocinante με τεκίλα, elderflower, ανανά, βανίλια, εξωτικά φρούτα και bitters κρέμας πορτοκαλιού, ή το ομώνυμο Δον Κιχώτης με ρούμι, μάνγκο, μανταρίνι, τζίντζερ και σαφράν.

The Art of Bragi
Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 21 1715 9272

Δεν περιμένεις ακριβώς να βρεις ένα μπαράκι ανάμεσα στα μεζεδοπωλεία και τις ψαροταβέρνες της Πειραϊκής, αλλά έτσι είναι ο Πειραιάς, όλο εκπλήξεις. Το Bragi, που λες, έτσι σκέτο για τους φίλους, είναι ένα ατμοσφαιρικό μπαρ με ζεστή διακόσμηση, ό,τι πρέπει για ποτά με φόντο την αγριεμένη θάλασσα τις νύχτες του Φλεβάρη. Φτιάχνει και ωραιότατα κοκτέιλ σαν το New York με Jack Daniel’s αρωματισμένο με μπανάνα, crème brulee, λάιμ, αφρό από κόκκινο κρασί και κεράσι, ή το Godfather με Famous Grouse smoky black, Abricot du Roussillon, Amaretto, bitters σοκολάτας και καπνιστούς ξηρούς καρπούς. Οι τιμές τους είναι τσιμπημένες, στα 14€, αλλά τα αξίζουν –ή, αν προτιμάς, το απλό ποτό ξεκινά από 7€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Art Of Bragi (@the.art.of.bragi)

Negroni Bar Lab 
Κολοκοτρώνη 74-76, τηλ.: 21 1215 8270

Η πιο φρέσκια άφιξη στη λίστα μας, είναι ένα πολύ γκρούβι, στιλάτο μπαράκι που αγαπά την jazz, την soul και τις funk μελωδίες. Αν δεν το μάντεψες από το όνομα, έχει επίσης ιδιαίτερη αδυναμία στα κοκτέιλ, και δη στα Negroni, τα οποία θα βρεις σε πολλές διαφορετικές εκδοχές –δοκίμασε το Varadero Negroni, με ρούμι, Veroni rosso, Campari, Aztec και bitters σοκολάτας. Στην εκτός Negroni λίστα, ξεχωρίζουν η Maracuya Caipirosca, με βότκα, passion fruit, τζίντζερ και λάιμ, και το Blueberry Bumble, με τζιν, λεμόνι και κρέμα βαλσάμικου. Το απλό ποτό από 7€, κοκτέιλ στα 9€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v