Πού θα φας κολασμένα πιροσκί σε Αθήνα και Πειραιά

Με τραγανή επιφάνεια και μαστιχωτή υφή, μοσχοβολιστά και αφράτα, χωρίς πολύ λαδίλα, αυτά τα πιροσκί κολάζουν και τον Μεθόδιο.

Πού θα φας κολασμένα πιροσκί σε Αθήνα και Πειραιά

Καλή και η τυρόπιτα, όμως ο Ρώσος ξέρει, και το πιροσκί είναι ένα έδεσμα που διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση στο στομάχι σου τα κρύα πρωινά.

Ζεστό και αφράτο, με χρυσή, τραγανή κρούστα και πλούσια γέμιση από κάθε λογής καλούδια, το πιροσκί έχει βρει τη θέση του στα στομάχια των μερακλήδων.

Από πού θα το προμηθευτείς στην πιο τέλεια μορφή του, χειροποίητο και φρέσκο, χωρίς πολύ λαδούμπα;

Καλίνκα Μαλίνκα

Σταδίου 27 και Σόλωνος 81, τηλ.: 21 0331 6070

Στο κέντρο της πόλης, ένα είναι το όνομα για λαχταριστά πιροσκί και είναι ρωσικό. Σε δύο σημεία, θα δοκιμάσεις το εκλεκτό αυτό έδεσμα, ολόφρεσκο, από υλικά εξαιρετικής ποιότητας σε διάφορες βερσιόν. Σημειώνεις; Με κιμά, με πατάτα και μανιτάρια, με λουκάνικο Φρανκφούρτης, με φέτα, με κιμά και αυγό, με πατάτα νηστίσιμο, με πατάτα και μπέικον όχι νηστίσιμο, με  λάχανο και καρότο, ακόμα και με τηγανιτό κοτόπουλο και γκούντα έχουν, αν είναι δυνατόν. Τιμές από 2,30€.

Ρωσίδες

Αναγνωσταρά 16, Καλλιθέα, τηλ.: 210 1192145

Κάποτε ήταν το καλύτερα κρυμμένο σουβλακο-πιροσκο-μυστικό της Καλλιθέας. Πλέον δεν είναι, αλλά καθόλου δεν μας πειράζει, αφού οι Ρωσίδες στέκονται αντάξιες της φήμης τους φτιάχνοντας (και) εξαιρετικά πιροσκί, όπως θα καταλάβεις από την παλιά ταμπέλα που σε καλωσορίζει σε έναν όλντσκουλ ναό της γεύσης. Εδώ θα βρεις τρεις επιλογές: με κιμά, με τυρί και με πατάτα, ζυμώνονται και τηγανίζονται εκεί καθημερινά για να είναι ολόφρεσκα. Τιμή στα 2,30€ το τεμάχιο.

Εύξεινον

Ναυάρχου Νοταρά 50, Πειραιάς, τηλ: 2130280000

Σαράντα και βάλε χρόνια φούρναρης, ο κύριος Σπύρος, πλάθει και ζυμώνει καθημερινά τα πιο λαχταριστά πιροσκί στο Λιμάνι. Οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές και φαίνονται, ενώ οι επιλογές αρκετές για να καλύψουν κάθε γούστο: με πατάτα, με λουκάνικο, με τυρί φέτα, με ζαμπόν και τυρί, με παστουρμά και κασέρι, με μπέικον και κασέρι και με κοτόπουλο. Τιμές από 2,80€.

Μαρούσια

Βασ. Σοφίας 59, Μαρούσι και Στρ. Μακρυγιάννη 73, Μοσχάτο, τηλ: 21 0940 6403

Πηγή: Google

Από τη Ρωσία με αγάπη στο Μαρούσι και στο Μοσχάτο ο Σεργκέι και η Βιολέττα έστησαν τη δική τους επιχείρηση με επίκεντρο το λαχταριστό έδεσμα, ώστε να το απολαμβάνουν και οι βόρειοι και οι κάτοικοι του κέντρου ολόφρεσκο και ποιοτικό. Στα δύο καταστήματά τους θα βρεις αφράτα, μυρωδάτα πιροσκί με κιμά και τσιγαρισμένο κρεμμύδι, με πατάτα, με ζαμπόν και γκούντα, με σπανάκι, φέτα, άνηθο και μαϊντανό, με λουκάνικο Φρανκφούρτης, με ομελέτα, γκούντα και μπέικον και με φέτα, ντομάτα, πιπεριά και ελιά. Τιμές από 2,50€.

Βλαδίμηρος

Εθ. Αντιστάσεως 95, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0462 7780

Κάθε πρωί, ο Βλαδίμηρος και η Ελένη ετοιμάζουν ολόφρεσκα, χειροποίητα πιροσκί με γεμίσεις που μοσχοβολάνε σε όλη τη γειτονιά και κάνουν κόσμο και κοσμάκη να συρρέει πριν εξαντληθούν. Στο μαγαζάκι της Δραπετσώνας, θα βρεις επιλογές πιροσκί με ανθότυρο, με μοσχαρίσιο κιμά, με ζαμπόν και τυρί, με λουκάνικο, με μανιτάρια και τυρί και με πατάτα, με γέμιση μέχρι και την τελευταία μπουκιά για να μην μείνεις παραπονεμένος. Τιμή στα 2,20€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v