Πειραιώτικη μπαρότσαρκα γιατί έτσι μας αρέσει

Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο για καφέδες και ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα. Κι αν δεν μας πιστεύεις, έχουμε πέντε σούπερ κουλ μπαράκια για να το αποδείξουμε.

Πειραιώτικη μπαρότσαρκα γιατί έτσι μας αρέσει

Αν η τελευταία φορά που βγήκες Πειραιά ήταν στα τέλη των 90s - αρχές των 00s, τότε που ήταν στα χάι του το Μικρολίμανο, ετοιμάσου να εκπλαγείς. Ειδικά τώρα που το μετρό φέρνει τον Πειραιά ακόμα πιο κοντά μας (Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τη 1.00) δεν έχεις πια καμία δικαιολογία. Ακολούθησέ μας σε μια απολαυστική πειραιώτικη μπαρότσαρκα.

Rockfellas Excelsior
Μαρίνα Ζέας, Κτίριο Γ, Κατάστημα Β10-Β11, τηλ.: 210 4184440

Μας συστήνεται ως “fine drinking bar with a rock n' roll attitude” και το αγαπάμε από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στη Μαρίνα Ζέας, το μακρινό 2014 –αρχικά ως Rockfellas, σκέτο. Έχει μια από τις εντυπωσιακότερες κάβες του Πειραιά, με πάνω από 100 ετικέτες, φτιάχνει και φοβερά signature κοκτέιλ. Το δυνατότερο χαρτί του, όμως, είναι οι μουσικές του, που κινούνται πάντα σε ροκ μονοπάτια, κάνουν όμως και swing και rock’n’roll περάσματα. Παίζει από Nirvana μέχρι Doors και Manu Chao, για να σου δώσουμε μια ιδέα, έχει και σούπερ διακόσμηση με εξώφυλλα του New Yorker και του Rolling Stone στους τοίχους. Το απλό ποτό στα 7€, τα σπέσιαλ από 8€.

Uncle Tan's Drinking House
Μαρίνα Ζέας, Κτίριο Γ, τηλ.: 21 0451 0011

Ακριβώς δίπλα στο Rockfellas, ήρθε και προσγειώθηκε πέρυσι ένα απολύτως sui generis μπαράκι βγαλμένο από την νοτιοανατολική Ασία, με τη διακόσμησή του να αποτελείται από σημεία αναφοράς σαν το καλάμι ψαρέματος και το φαναράκι ενός φανταστικού Σιγκαπουριανού θείου, τα βιβλία με συνταγές μαγειρικής της Σιγκαπούρης και τις αναφορές στις απανταχού Chinatown. Εννοείται πως στην μπάρα πρωταγωνιστούν τα ασιατικά spirits, από σάκε μέχρι ινδικό τζιν, ταϊβανέζικο ουίσκι και ρούμι από τις Φιλιππίνες, που γίνονται και εξαιρετική βάση για κοκτέιλ. Τα 90s και τα disco party του μαθαίνουμε ότι αφήνουν εποχή, αλλά γενικώς οι μουσικές είναι πάντα κεφάτες και το κλίμα σούπερ παρεΐστικο.

Piree 
Κάστορος 78, κοντά στην πύλη Ε4 του λιμανιού, τηλ.: 210 4082700

Στεγάζεται σε ένα απίστευτο βιομηχανικό κτίριο, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά, και είναι πρωτίστως ένας σούπερ ανήσυχος πολυχώρος, που φιλοξενεί εκθέσεις, παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, καλλιτεχνικά showrooms και design shops. Είναι, όμως, και ένα υπέροχο cafe-bar που σερβίρει από τις 17.00 (τα Σαββατοκύριακα από τις 12.00) ως τις 2.00 το πρωί εκλεκτά καφεδάκια, νόστιμα τσιμπολογήματα και κλασικά κοκτέιλ σαν το Americano με Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα (οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€). Τα Σ/Κ ως τις 18.00 σερβίρει και ένα ωραιότατο brunch.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pirée (@pireegr)

Το Αμερικάνικο 
Ακτή Θεμιστοκλέους 6, Φρεαττύδα, τηλ.: 210 4530551

Δεν είναι μπαρ, είναι πειραιώτικος θρύλος –ή και θεσμός, μπορείς να το πεις. Μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες, προσφάτως έκλεισε την τρίτη, και συνεχίζει ακάθεκτο, παραμένοντας σταθερότατο στη θέση του, να χαζεύει μόδες να έρχονται και να φεύγουν, μαγαζιά να ανοίγουν και να κλείνουν, μενού και μουσικές να αλλάζουν. Το Αμερικάνικο παίζει σταθερά… (μάντεψε) αμερικάνικο ροκ, με ιδιαίτερη αδυναμία στα 50s και ολίγη από blues και funk, σερβίρει μόνο καθαρά ποτά (στα 6€) και μπύρες (στα 3€) και στολίζεται με juke box και καθίσματα από Buick της εποχής.

Δον Κιχώτης 
Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα

Ο έτερος πειραιώτικος θρύλος μετράει 40 και βάλε χρόνια ζωής, κι έχει διδάξει τουλάχιστον δύο γενιές Πειραιωτών να ακούν σωστή ροκ μουσική. Στεγάζεται σε ένα απίστευτο νεοκλασικό με ξύλινα πατώματα, που απολαμβάνει φανταστική θέα στη θάλασσα από τα παράθυρά του –κι ακόμα περισσότερο από την ταράτσα του τώρα που ο καιρός μας κάνει σιγά σιγά την χάρη. Σημείωσε πως συχνά πυκνά διοργανώνει θεματικά πάρτι με καλεσμένους DJs που αποκλίνουν από τη ροκ (π.χ. electro/house) για να σπάει η μονοτονία, ενώ κατά καιρούς φιλοξενεί και ενδιαφέροντα live –μείνε συντονισμένος/η στη σελίδα τους στο Facebook. Το απλό ποτό στα 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v