Αυτά τα κολασμένα tacos τα δοκίμασες;

Φέρε το Μέχικο στην κουζίνα σου και ετοίμασε τα πιο νόστιμα, λαχταριστά και κολασμένα tacos που θα σε κάνουν να φωνάξεις «όλε!».

Αυτά τα κολασμένα tacos τα δοκίμασες;

Τραγανά και πεντανόστιμα, τα tacos είναι μια μεξικάνικη λιχουδιά που στέκεται επάξια στη λίστα με τα κορυφαία street food του πλανήτη.

Πιο ελαφριά σε σύγκριση με τα χορταστικά burritos, τα tacos φτιάχνονται από τραγανές ή μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού, γεμισμένες με κάθε λογής κρέας, φρέσκα λαχανικά ή θαλασσινά, μαζί με καρυκεύματα, μαρούλι, τριμμένο τυρί, και ποικίλες σάλτσες.

Αν θες να πειραματιστείς και να τα δοκιμάσεις σπίτι σου, τότε είμαστε εδώ για να σε κατευθύνουμε μέσα από τρεις ωραιότατες συνταγές.

Tacos με σιγομαγειρεμένο χοιρινό

Υλικά: 8 τεμ. τορτίγιες 13-14εκ., 160 γρ. ντιπ γιαουρτιού με κόλιανδρο, 24 γρ. μαρούλι iceberg, σε λεπτές λωρίδες, 640 γρ. σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά, 35 γρ. καυτερή σάλτσα με κύμινο, 240 γρ. pico de gallo, 48 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες, 35 γρ. πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε ανά 2-3 τις τορτίγιες για μερικά δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές τους.

Προσέχουμε να πατάει ολόκληρη η επιφάνεια της κάθε τορτίγιας στο τηγάνι και να μην καλύπτει η μία την άλλη. Αφαιρούμε από το τηγάνι τις τορτίγιες, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε τις τορτίγιες, μοιράζουμε ισόποσα τα υπόλοιπα υλικά στο κέντρο της κάθε τορτίγιας, ξεκινώντας απλώνοντας το ντιπ γιαουρτιού. Συνεχίζουμε τοποθετώντας το μαρούλι και το σιγομαγειρεμένο χοιρινό.

Βάζουμε από πάνω την σάλτσα με το κύμινο, το pico de gallo , το φρέσκο κρεμμύδι  και τελειώνουμε βάζοντας στην κορυφή την τσίλι πιπεριά.

Σηκώνουμε τις άκρες από τα tacos προς τα πάνω μαζεύοντας τα υλικά στο κέντρο τους και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Tacos με κιμά

Υλικά: 8 τορτίγιες, μικρές, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 1 κ.σ. δεντρολίβανο, 1 πιπεριά τσίλι, 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. κόκκινο κρασί, 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες, 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

Παίρνουμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων και τη γυρίζουμε ανάποδα.

Διπλώνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ανάποδες κοιλότητες της φόρμας.

Ψήνουμε για 3-5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε.

Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και τον κιμά και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.

Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να εξατμιστεί η υγρασία της σάλτσας.

Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τη γέμιση, βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Tacos με κοτόπουλο, αβοκάντο και sour cream

Υλικά:

Για το μείγμα κοτόπουλου: 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 αβοκάντο, μεγάλο ή 2 μεσαία, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 50 γρ. ντοματίνια, 15 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο, χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για τη sour cream: 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ, χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. κύμινο, 2 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση: 10 τορτίγιες, ολικής άλεσης, μικρές, 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες, πιπέρι, 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψί με σχάρα και το αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το φιλέτο στο ταψί με τη σχάρα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φιλέτο και να ψηθεί εσωτερικά.

Αφαιρούμε το φιλέτο από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και μεταφέρουμε τη σάρκα του πάνω σε μια επιφάνεια κοπής.

Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ.

Κόβουμε και το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το αβοκάντο.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και τον κόλιανδρο, και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό από το λάιμ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μπολ στην άκρη μέχρι να χρειαστούμε το μείγμα του κοτόπουλου.

Για τη sour cream, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τη sour cream στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αναποδογυρίζουμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων και στερεώνουμε τις τορτίγιες διπλωμένες στη μέση ανάμεσα από τις ανάποδες θήκες της φόρμας αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Μεταφέρουμε τη φόρμα με τις τορτίγιες στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι τορτίγιες. Αφαιρούμε τη φόρμα με τις τορτίγιες από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με 1 κ.σ. από το μείγμα του κοτόπουλου. Προσθέτουμε από πάνω λίγη sour cream, τοποθετούμε μια φέτα πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v