Φάγαμε σαν ναξιώτες… σύντεκνοι στο Κοτσάκια και Μαντινάδες

Ψηλά στην Ηρακλειδών, το Κοτσάκια και Μαντινάδες παντρεύει γεύσεις Κρήτης και Νάξου σε ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.

Φάγαμε σαν ναξιώτες… σύντεκνοι στο Κοτσάκια και Μαντινάδες

Κλείνει χρόνο σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους του Θησείου και γεμίζει με γευστική παράδοση τις μεσημεριανές και βραδινές βόλτες στο κέντρο.

Το Κοτσάκια και Μαντινάδες, η νέα άφιξη στην τουριστική περιοχή του Θησείου, ξεχωρίζει για τον αυθεντικό του χαρακτήρα, ο οποίος συνδυάζει μοναδικά τις κουζίνες δύο νησιών με μακρά παράδοση στο καλό φαΐ: της Κρήτης και της Νάξου. Και αν αναρωτιέσαι τι είναι τα Κοτσάκια, τότε οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως πρόκειται για αυτοσχέδια οκτασύλλαβα ομοιοκατάληκτα δίστιχα που απαντώνται στη Νάξο, κάτι σαν τις αντίστοιχες κρητικές Μαντινάδες δηλαδή.

Με καταγωγή και από τα δύο μέρη, οι ιδιοκτήτες έστησαν ένα μαγαζί παρεΐστικο, με τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, αλλά και όμορφο εσωτερικό χώρο με πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων που σε ταξιδεύουν νοητά και στα δύο όμορφα νησιά.

Ο μίνιμαλ και στιβαρός κατάλογος παίρνει τα γευστικά best of Κρήτης και Νάξου, και βασισμένος στην εξαιρετική πρώτη ύλη, περιλαμβάνει ένα σωρό νόστιμα καλούδια μαγειρεμένα με μεράκι.

Βελούδινη ταραμοσαλάτα, ό,τι πρέπει για βούτες με το ωραίο ψωμάκι, γραβιέρα Νάξου για να συνοδεύσεις τη ρακή ή το εξαιρετικό ροζέ κρασί και δροσερή σαλάτα με Αρσενικό Νάξου, ντοματίνια, αγγουράκι και ναξιώτικες σταφίδες, αποτελούν το ιδανικό ξεκίνημα.

Συνεχίζουμε με χειροποίητα ντολμαδάκια της κυρίας Βέττας, η οποία κάνει θαύματα στην κουζίνα, φρεσκοκομμένες πατάτες Νάξου τηγανισμένες ελαφριά και τραγανές όσο πρέπει, και αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια τα οποία έρχονται σε πληθωρική μερίδα μαζί με λίγες ακόμα πατατούλες τηγανιτές.

Αδιαμφισβήτητο highlight του καταλόγου ο καγιανάς με το απάκι που είναι εξαιρετικός και έρχεται σε πήλινο με την ντοματούλα, τα αυγά και το εκλεκτό κρητικό αλλαντικό σε απόλυτη αρμονία.

@in2life_gr Για τέλεια κρητική και ναξιώτικη κουζίνα σε σούπερ χαμηλές τιμές, ο προορισμός είναι ένας: Κοτσάκια και Μαντινάδες στο Θησείο #κοτσακια #θησειο #τιτρωμε #εστιατορια_αθηνα #ταβερνα #κρητικηκουζινα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #μυστικα #ταβερνακι ♬ Get Ready - SUPER-Hi & NEEKA

Το τσιμπολόγημα δεν σταματά όσο υπάρχει ρακή, και οι μπουμπουριστοί χοχλιοί διεκδικούν με αξιώσεις τη σειρά τους στην μεζεδοκατανάλωση, όπως επίσης και η εξαιρετική, αέρινα τηγανισμένη χορτόπιτα και η σφακιανή πίτα, περιχυμένη με θυμαρίσιο μέλι.

Στον κατάλογο θα βρεις και άλλες ωραίες νησιώτικες γεύσεις, όπως ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης, τραγανή πανσέτα με ρίγανη, κρητικό ντάκο, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, αφράτους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και αρκετά πιάτα ημέρας και μαγειρευτά, πάντα με μεράκι από τα χεράκια της κυρά- Βέττας.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, τα Κοτσάκια προγραμματίζουν μουσικά απογεύματα με ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα, στα οποία ο κατάλογος θα ενισχύεται και με έξτρα πιάτα, όπως πληθωρικό γαμοπίλαφο. Συντονίσου με τα προσεχή τους events εδώ

Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί ή ρακή, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v