To Casta Diva Athens στο Κολωνάκι αποθεώνει την ψαροφαγία και μπράβο του

Το Casta Diva Athens είναι η νέα fine dining προσθήκη στο γαστρονομικό χάρτη του αθηναϊκού κέντρου, φέρνοντας συριανό αέρα στην πόλη και εμπνευσμένα πιάτα.

To Casta Diva Athens στο Κολωνάκι αποθεώνει την ψαροφαγία και μπράβο του

Το Casta Diva Athens (Mηλιώνη 7, Κολωνάκι, τηλ.:21 0361 6294) σήκωσε την αυλαία του τον φετινό Ιανουάριο, δίνοντας μία νέα πνοή στο πεζόδρομο της Μηλιώνη και το θρυλικό Πρυτανείο. Σε ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική, είναι η νέα πρόταση after office fine dining στην καρδιά της πόλης κι αλήθεια λέμε.

Σαν βρεθείς στον χώρο είναι βέβαιο ότι εντυπωσιάζεσαι από αυτόν και τον ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Μπαίνοντας θα συναντήσεις ένα ντελικάτο εσωτερικό με προσοχή στην λεπτομέρεια κι ένα επιβλητικό πίνακα της Μαρία Κάλλας να αγκαλιάζει τους τοίχους. Η εντυπωσιακή μπάρα στην οποία οι mixologists ετοιμάζουν καθημερινά ευφάνταστα κοκτέιλ, όπως αντίστοιχα και το πανέμορφο κελάρι με επιλεγμένες προτάσεις και περισσότερες από 180 προτάσεις του διεθνούς και του ελληνικού αμπελώνα δεσπόζουν επίσης στον χώρο, δίνοντάς σου μια αρχοντική ομορφιά. Την λίστα επιμελείται ο έμπειρος σομελιέ Κωσταντίνος Σιγανάκης.

Το εστιατόριο απλώνεται σε τρία επίπεδα,  ζεστά και κομψά διακοσμημένα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες, που είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν πέρα από τις γαστρονομικές, και τις ινσταγκραμικές ανάγκες σου. Το Casta Diva φιλοδοξεί να φέρει έναν συριανό αέρα, στην fine dining αθηναϊκή γειτονιά καθώς φέρει την επιχειρηματική σφραγίδα των αδερφών Φουρνιστάκη και του Γιάννη Λιέα των εστιατορίων «Αλλού Γυαλού» και “Ono Concept”.

Στη θέση του Chef βρίσκεται ο Άκης Σουλτάνης με σημαντική προϋπηρεσία στα εστιατόρια “Eternal Blue” στο ξενοδοχείο Nana Princess στην Κρήτη και το “Opson” της Σαντορίνης. Μαζί με την ομάδα του αναπτύσσουν ένα μενού που γέρνει σαφώς υπέρ της ψαροφαγίας, χωρίς να λείπουν ωστόσο από τον ισορροπημένο κατάλογο και λουκούλλειες κρεατοφαγικές προτάσεις. Δοκιμάζοντας, καταλαβαίνεις ότι οι πρώτες ύλες είναι αυτές που κάνουν εδώ τη διαφορά αφού η ψαρομάνα Σύρος δεν πρόκειται να μας αφήσει ποτέ παραπονούμενους. Σε συνεργασία με καΐκια που αλιεύουν στο νησί καθημερινά καταφθάνουν στο Casta Diva εκλεκτοί ψαρομεζέδες για να τροφοδοτήσουν την κουζίνα του η οποία κρύβει στο μανίκι της μπόλικους γκουρμέ άσους.

Όλοι γνωρίζουν ότι η καλή μέρα και το καλό γεύμα σε κάθε εστιατόριο από το ψωμί φαίνεται. Ξεκινήσαμε με το ψωμί από χαρούπι και προζύμι το οποίο παρασκευάζεται κάθε μέρα στο εστιατόριο. Σερβίρεται ζεστό μαζί με βούτυρο με λιαστή ντομάτα, βούτυρο με τρούφα κα ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο. Πριν περάσουμε στα επόμενα πιάτα δοκιμάσαμε ύστερα από πρόταση του σομελιέ το Baby Doll ένα εξαιρετικά γλυκόπιοτο Sauvignon Blanc από τη Νέα Ζηλανδία. Ακολούθησε η ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου,crumble καπνιστής ρέγγας και τραγανά puffs πατάτας (9,5€) που ήταν πολύ ισορροπημένη κι απαλή σαν αφρός και το έξτρα λαχταριστό μαγιάτικο «λεμονάτο» με dressing λεμονιού, κρεμμύδι και jalapenos σάλσα (19€) μαζί με το ταρτάρ από λευκό ψάρι ημέρας με μοσχολέμονο, αγγούρι και τραγανές νιφάδες από φύκια (17€).

Γευστικότατα και σχεδόν χορογραφημένα σαν σύνθεση στο πιάτο όλα τους ανέδειξαν τη φιλοσοφία του μενού η οποία είναι ένα αρμονικό σοφιστικέ κράμα ελληνικών και ασιατικών αναφορών βαθιάς νοστιμιάς.

Συνεχίσαμε ακάθεκτοι με ένα συγκλονιστικό signature πιάτο που δικαίως έχει κλέψει την καρδούλα όσων επισκέπτονται το Casta Diva. O λόγος για την ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι (29€) που χάρισε μια οργασμική ανάμνηση στον ουρανίσκο μας.

Εξαιρετικό ήταν και το σουβλάκι γαρίδας με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο, ψημένο στη robata (14€) αναδεικνύοντας την πλούσια γεύση του και το σουβλάκι από συναγρίδα με λαδολέμονο συριανού μάραθου και φρέσκο κρεμμυδάκι (18€) που βάζει κάτω όσα πιτόγυρα ή καλαμάκια έχεις φάει τελευταία.

Last but not least η χειροποίητη ροφομακαρονάδα (29€) η οποία θα σε κάνει να αναφωνήσεις: «είμαστε πια ροφομακαρονάδες, τι να κάνουμε» αφού ομολογουμένως κάνει θραύση. Αν τώρα αναζητάς επισταμένως κάτι κρεατοφαγικό το Casta Diva θα σε ανταμείψει μεγαλοπρεπώς σερβίροντάς σου κοιλιά από αρνάκι, σιγομαγειρεμένη για 18 ώρες με salsa verde και δεντρολίβανο (18€) το μοσχάρι ταρτάρ (17€) και την κρεατόπιτα σχάρας (18€).

@in2life_gr Το Casta Diva στο Κολωνάκι είναι το απόλυτο fine dining place to be. #τιτρωμε #φαγητό #μπεςφοργιουγαμω #ελληνικοτικτοκ #in2life #castadiva #κολωνακι ♬ Enough For You - Loren Gray

Για το τέλος πήραμε την απόφαση να αμαρτήσουμε, δοκιμάζοντας τα δύο σουξέ του καταλόγου των επιδορπίων. Από τη μία ήταν η «Αμαρτία» (15€) μια μπάρα από σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού, τραγανό μπισκότο Ruby, βατόμουρο και σορμπέ σοκολάτας κι από την άλλη η πιο λαχταριστή πάβλοβα (13€) που έχουμε δοκιμάσει (υπέροχη μους γιαουρτιού και λευκής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα και σάλτσα από λουκούμι τριαντάφυλλο).

Στο τέλος ήπιαμε στην υγειά τους ένα υπέροχο signature κοκτέιλ με μαύρο ρούμι, καρύδα, ανανά, passion fruit, αφρό από μάνγκο και μέλι και τριμμένη κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού και καστανή ζάχαρη.

Αν τα μαθηματικά δεν είναι το φόρτε σου, τότε να σου πούμε ότι για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ποτήρι κρασί μπορείς να υπολογίζεις περί τα 45-50€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v