Πού θα πάμε για ποτάκι μετά τη δουλειά στο κέντρο

Δεν χρειάζεται να ξενυχτήσεις για να πιείς τα ποτάκια σου αφού η φάση είναι all day κι εμείς τη ζούμε αληθινά στα πιο αγαπημένα μπαράκια του αθηναϊκού κέντρου.

Πού θα πάμε για ποτάκι μετά τη δουλειά στο κέντρο

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη λέει ένα ρητό του θυμόσοφου λαού μας, και χίλια δίκια έχει για αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε να την διασκεδάζουμε τη ζωούλα μας, πίνοντας τα ποτάκια μας με τους αγαπημένους μας δια ασήμαντον αφορμήν. Αν τώρα εργάζεσαι στο κέντρο οι ασήμαντες αφορμές ευτυχώς πολλαπλασιάζονται για να τα πιείς και να τα πεις με φίλους, ταίρια ή γνωστούς στα αγαπημένα μας μπαράκια. Ιδού λοιπόν κάποια από αυτά που έχουν ήδη κάνει χώρο και σε περιμένουν στη ζεστή αγκαλιά τους.

Bartesera

Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bartesera (@bartesera_)

Το Βartesera συνεχίζει να πλημμυρίζει με κόσμο την στοά Πραξιτέλους. Με διακόσμηση που φέρνει στον νου αρτιστίκ γκαλερί καταφέρνει να γεμίζει τις μπάρες του, παίζοντας ωραίες μουσικές και σερβίροντας παράλληλα διαλεχτά spirits από όλο τον κόσμο.  Αγαπημένο στέκι που σε γεμίζει με ευχάριστα vibes και πάντοτε ζει έναν πολύχρωμο χαμό στον οποίο όλοι οι καλοί χωράνε. Το ana Azucar με μπλεντ από Brugal-Cachacha, banana orgeat curd και καραμέλα και το Ma Dame Mandane με Finlandia vodka strawberry infused, τσίλι, αγαύη, fee foam bitters και Gentlemen’s soda είναι οι κοκτεϊλάτες επιλογές που επιβάλλεται να δοκιμάσεις από το μενού του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 10€.

Αν είσαι μέλος του In2life club (μάθε πώς μπορείς να γίνεις εδώ ) μπορείς να απολαμβάνεις εκπτώσεις και προσφορές από το συγκεκριμένο κατάστημα.

The Bar in Front of the Bar

Πετράκη 1, τηλ: 698-0635896

Πρόσφατα μπήκε στη λίστα των 100 καλύτερων μπαρ του κόσμου κι όπως καταλαβαίνεις έχει ένα διαολεμένο μα απόλυτα δικαιολογημένο hype. Πρόκειται στην ουσία για ένα street bar με τραπεζάκια και σταντ στον πεζόδρομο, ωστόσο διαθέτει και εσωτερικό χώρο με δεύτερο μπαρ που φιλοξενεί συχνά πυκνά events.

Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ αλλάζει καθημερινά, και οι μπαρτέντερ είναι υπέρ το δέον φιλικοί στο να σου προτείνουν αυτό που ταιριάζει στα γούστα σου. Έχει και τα κλασικά –Mojito, Old Fashioned, Daquiri κ.α. αν θες να πας στα σίγουρα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€. Στον κατάλογο θα βρεις και πίτσα σε διάφορες εκδοχές να τσιμπολογήσεις.

Ipitou the Bar

Ηπίτου 4-6, Σύνταγμα τηλ: 21 0325 4575

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IPITOU (@ipitouthebar)

Αγαπημένο στέκι για να τα πιείς από νωρίς, αφού τιμά τις all day μπαρίσιες καταβολές του, ενώ για τους πολύ πρωινούς σερβίρει και υπέροχα καφεδάκια. Οι χαρακτηριστικές φερ φορζέ καρεκλίτσες γεμίζουν από νωρίς με κόσμο που αναζητά μια χαλαρωτική διέξοδο μετά τη δουλειά.

Δοκίμασε οπωσδήποτε το Dolores με ιρλανδέζικο ουίσκι, βερμούτ, κράνμπερι και μοσχοκάρυδο, και την πειραγμένη Μαργαρίτα με ανανά και καρύδα. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€, με αρκετές επιλογές και σε low calories σε περίπτωση που δεν θες να χαλάσεις τη σιλουέτα σου.

Dos Gardenias

Ήβης 21, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0323 5349

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DOS Gardenias (@dos_gardenias_bar)

H πολυπολιτισμική γειτονιά του Ψυρρή, σίγουρα χρειαζόταν ένα all day bar με τα λατινοαμερικάνικα vibes του Los Gardenias για να μαζέψει όλο τον καλό κόσμο της πρωτεύουσας.

Με αλέγρα διάθεση το Dos Gardenias αγαπά τόσο την Κούβα όσο και την Αθήνα όπως μαρτυρά ο κατάλογος του που είναι γεμάτος με νοστιμιές από την χώρα του Φιντέλ (γαρίδες με σάλτσα Romesco, σεβίτσε και υπέροχη παέγια) αλλά κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ που έχουν μια παραπάνω αδυναμία στο ρούμι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, τηλ.:  21 0323 1011

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tragos Monterno Kafeneio (@tragos_psyrri)

H Πλατεία Αγίων Αναργύρων ζει και πάλι μεγάλες στιγμές, αφού παθαίνει κοσμοσυρροή από το πρωί μέχρι και το ξημέρωμα. Η γειτονιά έχει ξανανιώσει χάρη σε νέα αγαπημένα all day spots που σε περιμένουν για να ριλαξάρεις από τα άγχη της δουλειάς σαν τον Τράγο καλή ώρα. Τώρα που καλοκαίριασε ο Τράγος απλώνει τραπεζάκια έξω στην πλατεία, τα οποία και φορτώνει από νωρίς με πολύ καλό καφέ, brunch-ο-επιλογές να γλείφεις τα δάχτυλά σου, πειραγμένα μεζεδάκια μεσημέρι-βράδυ και κλασικά κοκτέιλ… with a twist, σαν το εξαιρετικό Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Ήρθε πια για τα καλά η εποχή που το Couleur Locale γίνεται ξανά ο απόλυτος προορισμός αν κινείσαι στα πέριξ του αθηναϊκού κέντρου. Το ξέρουμε ότι χρειάζεσαι μέσο για να βρεις κενό τραπεζάκι στην χιλιοταγκαρισμένη στα social media ταράτσα, όμως τη δεδομένη στιγμή ο σκοπός αγιάζει απόλυτα τα μέσα. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφεδάκια ή να την τελειώσεις συνοδεία ποτών ή και signature cocktails, ενώ υπάρχουν επίσης νόστιμες επιλογές για να τα συνοδεύσεις: χειροποίητες πίτσες, πλατώ τυριών και αλλαντικών και μπέργκερ. Οι μουσικές από το βράδυ παίζουν αρκετά δυνατά για χορό, ενώ αν θες ηρεμία, τότε πιάσε τραπεζάκι απογεύματα λίγο πριν χαθεί ο ήλιος για να γιορτάσεις όπως πρέπει το τέλος της δουλειάς. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v