Η Κολοκοτρώνη είναι η τέλεια κεντρική μπαρότσαρκα

Από τα ψηλά στα χαμηλά, η Κολοκοτρώνη είναι ένας από τους πλέον πληθωρικούς δρόμους της πόλης για ανελέητο bar hopping.

Η Κολοκοτρώνη είναι η τέλεια κεντρική μπαρότσαρκα

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, η Κολοκοτρώνη είναι ένας από τους πιο στρατηγικά τοποθετημένους δρόμους της πόλης, με τα μαγαζιά που παρατάσσονται κατά μήκος της να προσφέρουν μια πληθωρική γκάμα επιλογών εξόδου.

Θες χαλαρό ποτό; Θες χορό και νταβαντούρι; Θες να δοκιμάσεις ψαγμένα κοκτέιλ; Θες απλά να πιείς μια μπίρα; Η Κολοκοτρώνη είναι εκεί για σένα κι εμείς περνάμε ένα ένα τα στέκια της σε μια καθωσπρέπει αθηναϊκή μπαρότσαρκα.

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ.: 211 2159534

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noel (@thenoelbar)

Εκεί που είναι πάντα Χριστούγεννα, στη στοά του Noel, η διακόσμηση αποτελεί αληθινή εξτραβαγκάνζα χρωμάτων ανεξαρτήτως εποχής. Ανοίγει από το πρωί για καφέ και τίμιο μπράντς, και παραμένει ανοικτό ως πολύ αργά για ποτό και κοκτέιλ συνοδεία disco, funk, pop και chill out μουσικών. Οι τιμές τσιμπημένες, στα 10€ το απλό ποτό, από 13€ τα ενδιαφέροντα signature cocktails.

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 211 4053733

Σε πλήρη αντίθεση, το μπαρ του κινήματος ΚΟΤΕΣ (το θυμάσαι;) είναι ο ορισμός του χύμα και εναλλακτικού, ένα χωνευτήρι ανθρώπων, με ιδιαίτερο ντεκόρ, ό,τι πρέπει για χαλαρό καφεδάκι τα πρωινά και τα μεσημέρια. Συχνά θα βρεις κόσμο να παίζει σκάκι στα άνετα τραπέζια του, ενώ τα βράδια από τα ηχεία του ηχούν εναλλακτικές μουσικές που αγαπούν τις electro μελωδίες. Συχνά διοργανώνει εκθέσεις και λοιπά καλλιτεχνικά events. Το απλό ποτό στα 7€.

Amber Athens

Λεωχάρους και Κολοκοτρώνη 38, τηλ.: 21 0322 7757

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Amber Athens (@amber.athens)

Φέρνει αέρα Νέας Υόρκης στην περιοχή, με το στιλάτο εσωτερικό του να ξεχωρίζει για κάθε στιγμή της ημέρας. Εδώ θα έρθεις για λαχταριστό brunch και μεσημεριανό γεύμα, αλλά θα πιείς και το ποτό σου σε χαλαρό κλίμα, δοκιμάζοντας καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και πολλές ετικέτες κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα. Το απλό ποτό στα 8€.

Bartesera

Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bartesera (@bartesera_)

Αγαπημένο στέκι που σε γεμίζει με γκαλερί vibes και πάντοτε ζει έναν πολύχρωμο χαμό, το Bartesera δίνει ζωντάνια στην στοά Πραξιτέλους από το μακρινό 2005, όταν και πρωτοάνοιξε την μαύρη, επιβλητική σιδερένια πόρτα του. Οι μουσικές του εναλλάσσονται μεταξύ χαλαρών και ανεβαστικών τέμπο, τα κοκτέιλ είναι δυνατά, με την Twisted Margarita να κάνει χαμό. Το απλό ποτό στα 8€.

Bank Job

Κολοκοτρώνη 13, τηλ: 694 063 4363

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Bank Job, Athens (@thebankjob)

Μόνιμα γεμάτο από κόσμο μέσα κι έξω, το Bank Job παίζει μουσικές που όσο περνά η ώρα γίνονται όλο και πιο χορευτικές με διάθεση για ατελείωτα πάρτι και αποτελεί ένα από τα πιο «κλαμπίστικα» μπαρ της Κολοκοτρώνη. Δύσκολα θα μπορέσεις να βρεις θέση μέσα, αν τα καταφέρεις όμως ετοιμάσου για μια απογειωτική βραδιά με μπόλικη κοινωνικοποίηση. Το απλό ποτό στα 8€.

Barley Cargo

Κολοκοτρώνη 6, τηλ.: 210 3230445

Ξύλινα τραπεζάκια, καθίσματα φτιαγμένα από «βιομηχανικά» καφάσια, ατμοσφαιρικός φωτισμός και εκατοντάδες διαφορετικές ετικέτες craft μπίρας, εγχώριες και μη, σε περιμένουν σε ένα από τα πιο πληθωρικά μπιροστέκια της πόλης. Αν πεινάσεις, στο μενού θα βρεις υπέροχα μικρά πιατάκια για τσιμπολογήματα, όπως τα χοιρινά μπριζολάκια και τα mini burgers. Το pint από 5€, και κανείς δεν μπορεί να πιεί μόνο ένα.

Κolokotroni 9

Κολοκοτρώνη 9, τηλ.: 21 0323 279

Μια σταλιά μαγαζί στη στοά, έχει καταφέρει αργά και σταθερά ανά τα έτη να χτίσει το κοινό του, το οποίο το προτιμά για τον απροσποίητο all day τροπικό χαρακτήρα σου. Εδώ θα έρθεις για καφέ το πρωί, αλλά τα βράδια συμβαίνουν τα ωραία, με εκλεκτά dj set να γεμίζουν μουσικές το χώρο, σε νορμάλ όμως ένταση για να τα πεις όπως θες. Το απλό ποτό στα 8€.

42 Barstronomy

Κολοκοτρώνη 3, τηλ.:21 3005 2153

Μέσα στη στοά Μπολάνη, αυτό το στιλάτο all day bar, έχει ανανεωθεί ριζικά τα τελευταία χρόνια και προσφέρει ένα όμορφο καταφύγιο για after office ποτάκια, αλλά και βραδινές εξόδους για προσεγμένα κοκτέιλ και φαγητό, τα οποία συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους. Εδώ θα βρεις premium επιλογές σε spirits, αλλά και εκλεκτό bard food για να τα συνοδεύσεις. Το απλό ποτό στα 9€, τα κοκτέιλ από 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v