Τα μπαρ με την πιο όμορφη διακόσμηση στην Αθήνα

Ρετρό, μοντέρνα, παιχνιδιάρικα και άκρως ατμοσφαιρικά, αυτά τα μπαρ θα σε εντυπωσιάσουν (και) με την διακόσμησή τους.

Τα μπαρ με την πιο όμορφη διακόσμηση στην Αθήνα

Κάνουν τα ράσα τον παπά; Συνήθως όχι λέει ο λαός, όμως στην περίπτωση των παρακάτω μπαρ η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία που θα βιώσεις ως θαμώνας.

Και αυτό γιατί είναι τόσο προσεγμένα διακοσμητικά, που σε βάζουν στο κλίμα να αράξεις με τις ώρες και να χαζεύεις τον διάκοσμο όσο πίνεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου και απολαμβάνεις το βράδι σου με την παρέα ή το έτερον ήμισυ.

Ρετρό, αλλά και φουτουριστικά, ιδού μερικά από τα πιο όμορφα διακοσμημένα μπαρ της Αθήνας. Και του Πειραιά. Και των προαστίων, για να προλάβουμε τους «ναι, αλλά αυτά δεν είναι στην Αθήνα».

Caracas

Ιπποκράτους 153, Εξάρχεια, τηλ: 211 01 28 985

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caracas Cafe Bar (@caracas_cafe_bar)

Από το 2020 όταν άνοιξε στην Ιπποκράτους, το ποτάδικο Caracas προσφέρει ένα καταφύγιο που θυμίζει σκηνικό ταινίας, με σκακιέρα στο πάτωμα, επιβλητικούς πολυελαίους και την αίσθηση θαλπωρής που οφείλει να προσφέρει κάθε ποτάδικο που σέβεται τον εαυτό του. Τα πάντα είναι προσεγμένα στην εντέλεια, από τους καναπέδες και τα σκαμπό μέχρι την κάβα, η οποία αραδιάζει ένα σωρό spirits με premium και μη χαρακτήρα, ενώ δίνει έμφαση στα ρούμια, οπότε αν είσαι φαν τότε εδώ θα βρεις έναν προσωπικό ρουμο-παράδεισο. Οι μουσικές του ξεφεύγουν από το mainstream και παίζουν σε jazz/funk/soul ταμπλώ, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Τρένο Στο Ρουφ

Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 693 760 4988

Ένα παλιό, ξύλινο, φορτηγό βαγόνι, το οποίο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετέφερε «ίππους 8 και άνδρες 20» λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες ως ατμοσφαιρικό μπαρ με ιδιαίτερο ντεκόρ, χαμηλό φωτισμό και θεατροφίλ θαμώνες. Με το που θα περάσεις το… κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας θαρρείς τηλεμεταφέρεσαι στην εποχή του Όριεντ Εξπρές. Πιάσε λοιπόν θέση, και απόλαυσε το ποτό σου ή ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ, συνοδεία φαγητού αν θες. Συχνά φιλοξενεί και site-specific performances, ενώ είναι ιδανικό για ποτό μετά από μια παράσταση στο διπλανό, «θεατρικό» βαγόνι. Το απλό ποτό στα 7€.

L’ Alchimiste

Χρήστου Λαδά 1, πλατεία Καρύτση, τηλ.: 21 6809 0389

Ένα από τα ομορφότερα μπαράκια της Αθήνας και βασικός παίκτης της αναβίωσης της πλατείας Καρύτση (ναι, αλήθεια, αναβίωσε η πλατεία Καρύτση), το L’ Alchimiste είναι ένα μικρούλι μπιστρό διακοσμημένο με προσοχή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: από το παλιό γραφείο – αντίκα με κάθε λογής αλχημιστικά εξαρτήματα μέχρι τον ρουστίκ τοίχο με τα μικρά καδράκια και την καμπυλωτή κάβα. Εδώ τα κοκτέιλ είναι μικρά αριστουργήματα (δοκίμασε το The Mighty Hurricane με μαύρο ρούμι, passion fruit και λικέρ παπαρούνας) και συνοδεύονται από πεντανόστιμα πιάτα ημέρας και τσιμπολογήματα εμπνευσμένα από την γαλλική κουζίνα. Το απλό ποτό στα 8€.

Mpartoun

Αγγέλου Σικελιανού 69, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 1355

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mpartoun Cafe Bar (@mpartoun_ilioupoli)

Είτε είσαι είτε δεν είσαι φαν των κόμιξ, αυτό το διαμαντάκι που ανακαλύψαμε στην Ηλιούπολη θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Γιατί, πόσες φορές έχεις την ευκαιρία να πιείς το κοκτέιλ ή το ποτό σου σε  περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις πως πρωταγωνιστείς σε comic strip; Η εσωτερική διακόσμησή του θα σε κάνει να χαζέψεις για αρκετά λεπτά τις φιγούρες, ενώ η μπάρα του βγάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ εμπνευσμένα από – τι άλλο;- χαρακτήρες κόμικ και οι μουσικές έχουν feelgood προσανατολισμό. Δοκίμασε το Hulk, με βότκα, passion fruit και blue curacao. Οι τιμές τους στα 7€, ενώ αν πάρεις δύο, το τρίτο είναι κερασμένο.

Παλιάτσος

Πλατεία Αγίας Τριάδος, Πεντέλη, τηλ: 21 0810 0889

Στο βουνό ψηλά εκεί στα βόρεια της πόλης, κάτι όμορφο συμβαίνει και ίσως να το έχεις χαζέψει τυχαία στο Instagram. Ο Παλιάτσος είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα καφέ μπαρ που έχεις δει ποτέ, με κάθε γωνιά στο εσωτερικό του να είναι αφορμή για «κλικ». Η προσοχή στην (ρετρό) λεπτομέρεια είναι έκδηλη σε κάθε στοιχείο, από τους πολυελαίους στο ταβάνι μέχρι τα φωτιστικά, τα τραπέζια και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Η μπάρα βγάζει σούπερ κοκτέιλ, όπως το Story Teller με μαστίχα, τζιν, αγγούρι, passion fruit, ροζ πιπέρι, λεμόνι και τσίλι, ενώ οι μουσικές από διάφορους προσκεκλημένους Djs αλλάζουν σε καθημερινή βάση,. Το απλό ποτό στα 8€, τα signature κοκτέιλ στα 9€.

Gigifioggos

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι τηλ, 21 0574 5985

Πέραν του να έχει το καλύτερο wine bar όνομα ολόκληρης της Αττικής, αυτός ο κύριος του Περιστερίου μπορεί να καυχιέται και για την ιδιαίτερη, μπελ επόκ και μυστηριώδη διακόσμησή του. Με το βελούδο να κυριαρχεί στις ταπετσαρίες των επίπλων, κόκκινες κουρτίνες που θυμίζουν Παρίσι, ρετρό πολυελαίους και πίνακες ζωγραφικής, στήνει την ιδανική ατμόσφαιρα για να πιείς το κρασί σου. Η κάβα του περιλαμβάνει μια μοναδική συλλογή, ογδόντα ετικετών κρασιού, από δεκαέξι διαφορετικές χώρες, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις και by the glass αν προτιμάς. Οι τιμές για το ποτήρι ξεκινούν από 5€.

Uncle Tan’s

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ: 210 4510011

Μπαρ που σου μένει, το πειραιώτικο Uncle Tan’s έχει στήσει τον δικό του neon κόσμο στην Μαρίνα Ζέας. Η ατμόσφαιρα του θα σε μεταφέρει κάπου στη Σιγκαπούρη, και είναι τόσο μίνιμαλ μα και συνάμα ιδιαίτερη που θα σου κεντρίσει από την πρώτη κιόλας ματιά το ενδιαφέρον. Στο μικρό εσωτερικό του, θα πιάσεις θέση σε τραπεζάκια κάτω από παράξενους φωτισμούς ή στην μίνιμαλ μπάρα και θα ξεκινήσεις μια γευστική δοκιμή με δυσεύρετα ασιατικά ποτά από την Ινδονησία, την Ιαπωνία, το Μπαλί και τις Φιλιππίνες, τα οποία αποτελούν βάση για περίεργα κοκτέιλ. Οι μουσικές εδώ παίζουν κατά κύριο λόγο σε hip-hop, soul, funk ρυθμούς, χωρίς να αποκλείονται και τα ηλεκτρονικά beats. Τα κοκτέιλ από 10€, το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v